Автор Тема: Репарирање на шофершајбна  (Прочитано 5474 пати)

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
Одг: Репарирање на шофершајбна
« Одговори #30 на: 09 Март 2022, 21:18:08 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3580609
Да се чуеш со овој да видиш дали има?
Јас и на оваа варијанта би одел, секако ако се најде здрава/не изгребана.
Фала што се потруди да ми испратиш и линк, ценам. Веќе се обратив кај него, само не знам како би организирал монтажа (од Кичево до Скопје треба да се транспортира шофершајбната и цела да стигне таму...).
Нема за што.
Баш ме интересира цена, колку бара?
80 евра + 20 евра за вадење.
Made in Japan ☮

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6374
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #31 на: 10 Март 2022, 07:44:40 am »
Земај, лошо е само да не стигни со траги од бришачи.  ;D

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #32 на: 10 Март 2022, 16:50:36 pm »
Земај, лошо е само да не стигни со траги од бришачи.  ;D

Многу бара за половна шофершајбна, според мене. Нова е малку поскапа.
Made in Japan ☮

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 10 Март 2022, 17:08:25 pm »
Нема поубаво од нова шофершајбна. Брисачине „песни пеат“ на ново стакло...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 10 Март 2022, 18:48:05 pm »
Што бренд на шофершајбна и каде ти ја инсталираа? на страна муабетот за бришачите, ме интересира како си задоволен од тие две работи  :)
Made in Japan ☮

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3743
« Одговори #35 на: 10 Март 2022, 19:44:28 pm »
Отидо еуротек или формула или било каде ново си е ново, што толку му ја мислиш не е масерати...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 10 Март 2022, 20:43:23 pm »
Што бренд на шофершајбна и каде ти ја инсталираа? на страна муабетот за бришачите, ме интересира како си задоволен од тие две работи  :)

Кај мене е Пилкингтон од Еделрпом. ОЕМ, со сите салтанати (додатна звучна заштита, места за сензори и сл.) Немам замерики. Тогаш ми кажаа „ако успееме лајсната да ја спасиме, 20е помалце ќе те кошта“ и успејаа. немаше лажи и преваре. Друго не знам што да кажам. Ене ја, на место е, не паднала, не пушта вода....шо друго да очекувам?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 11 Март 2022, 00:46:47 am »

Кај мене е Пилкингтон од Еделрпом. ОЕМ, со сите салтанати (додатна звучна заштита, места за сензори и сл.) Немам замерики. Тогаш ми кажаа „ако успееме лајсната да ја спасиме, 20е помалце ќе те кошта“ и успејаа. немаше лажи и преваре. Друго не знам што да кажам. Ене ја, на место е, не паднала, не пушта вода....шо друго да очекувам?

Јас најпрво се обратив во ЕделПром. Со нив има едно позитивно искуство. Но, за жал немаат ниту на лагер ниту за нарачка шофершајбна за мојот автомобил. Се надевав дека ќе можам да добијам барем по нарачка нешто солидно, но не можело сега, така ми кажаа.
Затоа сум приморан да барам на други места и вака да прашувам за нив. Размислувам и за варијанта да купам шофершајбна од некоја од продавниците кои имаат на лагер(или да донесат), но да ја монтираат во ЕделПром.
ОЕМ за мојата е ASAHI (AGC), но тешко дека ќе најдам ист квалитет(спецификација) бидејќи сите понуди кои ги добив беа за без греачи, не дај боже за со додатна заштита..
Made in Japan ☮

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 11 Март 2022, 07:35:39 am »
Идејата на муабетот ми е, ноова шоферјшајбна, без грепка, без цуфка, без микроабразии, е тоа што треба. На старо, па демонтирано па монтирано... шо знам, на крај поскапо ќе испадне, уште и ако треба да ја полираш...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #39 на: 11 Март 2022, 09:27:36 am »
Правиот муабет коа влагаш у Едел е
"ај се кладиме у 100 европски дека можете да го нарачате ветробранското стакло"

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #40 на: 11 Март 2022, 16:12:26 pm »
Правиот муабет коа влагаш у Едел е
"ај се кладиме у 100 европски дека можете да го нарачате ветробранското стакло"
Предлагаш сам да им предложам да уплатам капар за да донесат шофершајбна? :-\
Made in Japan ☮

Отсутен Славчо

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
« Одговори #41 на: 24 Мај 2023, 20:50:37 pm »
Здраво дечки сакам да прашам како да санирам гребнатина од камче на шофершајбната? Гребнатината е мала и не ми пречи до толку колку што се плашам да не се прошири. Што е најдобро да се превземе?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1814
« Одговори #42 на: 24 Мај 2023, 22:35:38 pm »
Здраво дечки сакам да прашам како да санирам гребнатина од камче на шофершајбната? Гребнатината е мала и не ми пречи до толку колку што се плашам да не се прошири. Што е најдобро да се превземе?
Eve kaj mene kako ispadna vaka ja zemav bogznae kolku stoele i se punele so prasina dupcinjata najdobro po preporaka na covekov sto mi sanirase cim primetis vednas selotejp da ne prima prasina i da se intervenira https://forum.carclub.mk/index.php/topic,25543.msg1250129.html#msg1250129
Poveke luge od forumov bile kaj nego 078 222 282 sasho cuj se prati sliki na viber jas taka se dogovoriv za termin

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #43 на: 25 Мај 2023, 12:49:07 pm »
Поздрав до Саше од мене ,дечкото е прва лига

Отсутен Славчо

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
« Одговори #44 на: 25 Мај 2023, 17:09:09 pm »
Eve kaj mene kako ispadna vaka ja zemav bogznae kolku stoele i se punele so prasina dupcinjata najdobro po preporaka na covekov sto mi sanirase cim primetis vednas selotejp da ne prima prasina i da se intervenira https://forum.carclub.mk/index.php/topic,25543.msg1250129.html#msg1250129
Poveke luge od forumov bile kaj nego 078 222 282 sasho cuj se prati sliki na viber jas taka se dogovoriv za termin

Каде се наоѓа дечкото, на која локација?
Од Струмица сум и малце сум кнап да можам да си дозволам да тркнам до Скопје во работно време. Некој мајстор во Струмица или барем поблиску ми одговара. Или евентуално да пробам сам со некое од овие:

https://marketplus.mk/ads/3335-set-za-sanacija-na-dolga-puknatina-kaj-sofersajbna-ili-drugo
https://delux-haus.com/mk/product/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BE/
https://nama.mk/proizvod/set-za-popravanje-shofershajbna/

« Последно менување: 25 Мај 2023, 17:59:24 pm Славчо »