Ауу муабет за Антарата -ЈЕС!!!
Лет ми сиии...ЛП, за да Антарата се земе во таа изведба како на сликата ти требаат минимум 25-6-7-8 илјадарки...за тие пари се купува кола!! или SUV!
Антарата? од каде да почнам...хмм . Ја купуваш, ја паркираш у двор и ја глеаш од позади...освен два штопа гепек гледаш ауспух и две третини од подвозје, надвозје и што уште не..Сфаќаш дека ок, не е убава, ама ајде си викаш ја земав за 18.000, ба сув за тие пари ееееј. (инаку го иам тоа смотаниот дизел дома)...Сваќаш дека на колата и фалат мноооогу фурни леб за да постигне нешто у живото, ама ајде..После 2 години..внатрешноста крцка како у Југо, ма и бетер. Лично искуство, ете ја и фиестата, да крцне нешто? еј, а фиеста е само...Али ајде..Моторот? Ајде да не го ругам, океј е моторот...На пат? Ја на Дени нема шанса да му ја дадам да ја извози...за негово добро...Нели СУВ као СУВ неможе да е нешто стабилен, ама ова е срамота, ма и срамота е многу мал збор..Ова се превртува како од шала..Страшно. За компарација дома иам и Peugeot 4007 што може да се нарече СУВ..Светлосно години пред тоа срањето од Антара..Сум ги возел и двете. пежото на 180 не мрда иако е Сув и е висок, моторот не покажува знаци на замор, внатре бучава никаква, се осеќам дооооста побезбедно! Антарата, ја качив 150 и ми беше страв, ама сериозен страв...Секаков ветар те бутка до мера на паника да те фати..не дај боже у град камион да те помине или автобус, осежаш еден прилично голем земјотрес, што траееееее...и онака се нишаш како кула од карти и си викаш, за тие пари...
Квалитет е НИКАКОВ, тоа не е ОПЕЛ, далеку е и од Опел бе луѓе, многу далеку...Сабајле најново = Антарата е стара 2 ипол години или помалце незнам, ја палам сабајле на -2 запали после малку верглање моторот звучеше како стар дедо што цел живот пушел цигари, страшно се осеќа турбото како свирка и слично. Ја препаркирав, идам да го извадам Пежото од гаража 2 метра, за да можам куфери да туриме у него, го палам, многу подбро, многу..Исто дизел нели, моторот како да е од фабрика искочен (иако е погласен, тоа не се осеќа внатре) и супер, си влегол у кола што заслужува нешто.
А да Антарата доколку ја возиш на отворено, препорака да се вози со некој што збори погласно, за да се разберете.И да не спремајте усб-иња со музика, нема ни да ја слушнете внатре..