Хе хе, низок удар.
Значи не почнува со 1.6 или 1.8 или 2.0 или 2.2 мотор. Директно добиваш 3-4 класи поголем мотор. Дизајнот е убав. Карактеристиките какви сака нека се, кој му е конкуренција, Sportage, Tiguan и некои други губриња пластични? Кој нуди подобар СУВ за парите?
барем Опел е, и знаеш дека мотор и мењач ќе траат цел живот, предница пола.
edit:
Еве ги и спецификациите, сосема задоволителни
http://www.autoevolution.com/engine/opel-antara-2011-24-ecotec.html
Кога купував лани СУВ, Антарата исто ја погледав, не дека не. Меѓутоа беше еден од СУВ -овите што воопшто не ни имав желба да пробам.
Хе хе, низок удар.
Значи не почнува со 1.6 или 1.8 или 2.0 или 2.2 мотор. Директно добиваш 3-4 класи поголем мотор. Дизајнот е убав. Карактеристиките какви сака нека се, кој му е конкуренција, Sportage, Tiguan и некои други губриња пластични? Кој нуди подобар СУВ за парите?
барем Опел е, и знаеш дека мотор и мењач ќе траат цел живот, предница пола.
edit:
Еве ги и спецификациите, сосема задоволителни
http://www.autoevolution.com/engine/opel-antara-2011-24-ecotec.html
Кога купував лани СУВ не е дека не ја погледав КАнтарата.. И после гледањето не само што воопшто немав никаква желба да ја пробам, туку дефинитивно отидов и го купив ЦР-В -то. Не ми е јасно како можеа да направат толкав СУВ со само 420 литри багажник. Исто не ми е јасно како е можно да има така малку простор споредено со другите со слични димензи..Што се однесува до Тигуан, Тигуанот е едно 3 пати подобро направен (во поглед на првичен осет за квалитет, па и во дизајн).
Не само Тигуан, туку истото го мислам и за Шкода Јети. Далеку подобро направено од Кантара.
Исто простор имаат, Јети -то е попрактично, помалку троши, а е 30 цм пократко.
Кога јас го купив ЦР-В то комшија од зграда купи Кантара. После година и пол поседување ,некако не ми личи одушевен од тоа што ја поседува (кога правиме муабет као сме задоволни од возилата).
Кантарава убрзава со 2.4 мотор 10.5 сек 0-100 км/х (ако добро читам по нет).
Honda CR-V 2.0 150 кс 0-100 9.6 сек (на некои сајтови читам и 10.2)
Со 400 кубика помалку.
Дарко