Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 784271 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1305 на: 23 Декември 2013, 14:20:15 pm »
Адамот е ружен. Да се концентрираме на тоа.
Значи доста со ОТ.

Ружен е Адам, до степен да не би го погледнал пред фиат500 или незнам кој му е конкурент. Во ниедна комбинација на би го ставил. Исто како Корса. Неможам да објаснам зошто би купил Адам или Корса, на прашањето „Зошто го купи?“.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1306 на: 23 Декември 2013, 14:23:38 pm »
Адамот е ружен. Да се концентрираме на тоа.
Значи доста со ОТ.

Ружен е Адам, до степен да не би го погледнал пред фиат500 или незнам кој му е конкурент. Во ниедна комбинација на би го ставил. Исто како Корса. Неможам да објаснам зошто би купил Адам или Корса, на прашањето „Зошто го купи?“.

Koncentrirajte se vie na sto sakate..

http://media.opel.com/content/product/adam/public/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/04-15-adam-red-dot-award.html

http://media.opel.com/content/media/intl/en/opel/news.detail.print.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/06-04-ADAM-best-interior.html

http://gmauthority.com/blog/2013/11/opel-adam-wins-auto-trophy-award-in-germany/

Over and out.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1307 на: 23 Декември 2013, 14:26:32 pm »
Глеам, од што е одличен и убав Адамот, се утепа од продавање. Плус, и up има Red Dot Design Award добиено.

http://focus2move.com/item/985-germany-car-sales-summary-october-2013

Дојчланд, Октомври 2013 - Volkswagen Up (4280) vs Opel Adam (1813).

Ја се извинувам.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1308 на: 23 Декември 2013, 14:32:50 pm »
Ahhh....the sales figures...(when there`s no other option left). ;D

Opel Adam (1813) vs Fiat 500 (1.553).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1309 на: 23 Декември 2013, 14:35:15 pm »
Зошто некој би купил Адам?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1310 на: 23 Декември 2013, 14:39:24 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1311 на: 23 Декември 2013, 14:40:20 pm »
Зошто некој би купил Адам?

Ask Klarkson..

"The upshot is that you cannot hate the way the Adam looks because you can make it look however you want. You can’t really hate it as a town car either. There is space in the back for two people, provided their lower legs are no more than 3in thick, and there is a boot that’s just about big enough for a midweek shop.

Visibility is good, the clutch is light, the steering is nice and the ride comfort is exceptional. Take away all the connotations, and the fashion aspiration, view it as a town car only, and I have to say it’s better than the Fiat and the Mini."

But as an all-round car, I’m not sure. The model I selected was a 1.4-litre Slam with a chessboard roof lining, yellow trim on the wheels and a billion other sporty features besides. This meant it looked like a hot hatch, and one thing’s for sure: it wasn’t.

So. There are problems but overall it’s a likeable and practical little car. The only thing that would stop me buying one if I were in the market for such a thing is its other name. Adam is fine. Vauxhall, though? They’ve still got some way to go with that.

http://www.driving.co.uk/clarkson/vauxhall/adam/the-clarkson-review-vauxhall-adam-slam-2013/12873

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1312 на: 23 Декември 2013, 14:43:30 pm »
Има само една причина за купување Adam.

А тоа е дека си немал пари за Audi A1, Фиат500, Мини... Што кога се работи за статус симбол се смета како лоша работа, да ја рекламираш за себе.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1313 на: 23 Декември 2013, 14:46:05 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1314 на: 23 Декември 2013, 14:48:05 pm »
За возила од класата на Адам и Up, практичноста и искористеноста на просторот треба да бидат на прво место.

Секогаш би go одбрал Up пред шминкерските Адам, Фиат 500, МиТо...
Зашто место за четворица би бил приоритет на мало градско возило? Или големина на гепек?

Местото на предните две седишта е најбитно, остало ако го има е плус, ама никако на прво место.

А споредба на UP, 107 па и Корса, Фиеста со Мини, 500 е без никаква основа, нема критериум по кои едните со другите би се поклопиле. Различна цена, различна намена, различна идеа кога се стварале моделите.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1316 на: 23 Декември 2013, 14:51:36 pm »
Ти ме сфаќаш погрешно. Го цитираш Кларксон како да е авторитет на форумов, а и самиот знаеш дека секој од нас има спротивен став од него за барем еден автомобил кој тој го мрзи, а ние го сакаме или пак обратно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1317 на: 23 Декември 2013, 14:53:09 pm »
Ја баш тоа ќе кажев...

Кларксон се зима за репер и релевантен само ако оди во прилог. Иначе е дилетант, шалабајзер, дилајла и забавувач.

Не ми треба Кларксон да ми каже дека Адамот е ружен. Имам очи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1318 на: 23 Декември 2013, 14:59:32 pm »

Некако не мава на ружноќа. Башка го видов во град. Фино мало количе.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1319 на: 23 Декември 2013, 15:00:13 pm »
Ти ме сфаќаш погрешно. Го цитираш Кларксон како да е авторитет на форумов, а и самиот знаеш дека секој од нас има спротивен став од него за барем еден автомобил кој тој го мрзи, а ние го сакаме или пак обратно.

Go citiram Klarkson zatoa sto mene ne me slusate.