Федерер сам си е победи 40 и кусур не изнудени грешки имаше. Голем навивач на Федерер сум и многу негови натпревари иам гледано, ама ова не беше он, премногу бледо издание, влезе како да игра против некој 30то пласиран, а не против светскиот број 1. Џокович не брилијираше, ама одигра смирено и си го чекаше Федерер да згреши. Страшно ме напна Федерер ко 18 години да има и прво учество на гренд слем да му е, очигледен е недостатокот на мотивација и годините кои што го газат. Утре сите пари на Надал и тоа у 3 сета и минус гемови, дечкото го игра турнирот на кариерата, нема џокович игра со која што би му се спротиставил на надал и тоа на РГ.
Што ми е кејф за грците што промашија пенал, ауууу никат да не погодите ви ебам племето педерско. Занимлива утакмицава, иако некако по обичај воведните утакмици на светските и европските првенства се изузетно досадни.
Русиве играат страшно, ако продолжат вака, полуфинале не им бега. И чесиве се добри и мислам дека ќе ги тепаат пољаците, и со грците да водат битка за 2ро место.