Автор Тема: ФУДБАЛ  (Прочитано 244540 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: ФУДБАЛ
« Одговори #2280 на: 23 Јуни 2018, 12:03:26 pm »
Koja bruka e ovaa FIFA kako organizacija.
Germanski sudija na Svajcarija da im sudi, koincidencija???

Toa ako ne bese penal nad Mitrovic ne znam sto bese.

Tuku me interesira dali ke gi kaznat za slavenjeto, da bese obratno ke gi isklucea od prvenstvo :D

BRUKA!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2281 на: 23 Јуни 2018, 12:07:19 pm »
Мене ме интересира по кои правила би ги исклучиле за славењето?
Дали ако некој Австралиски или новозеландски играч, од абуриџинско потекло одигра некој абуриџински танц или хака денс на терен, ќе треба да ги исклучат од светско? Не дека ми се нешто мили жвицарците, само прашувам, да не сме малце препристрасни? На крајот, србите покажаа тотално бледа игра, која што не заслужуваше победа, во секој случај. За мене, бруката треба да биде на Србија, која изгуби против противник кој требаше да го сомеле, со оглед на нивните амбиции.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2282 на: 23 Јуни 2018, 12:43:45 pm »
За прославата, не коментирам, нивно си е...
Арно ама, имаше пенал од двајца, не само од еден играч, кој не беше досуден, и плус, играта беше продолжена 2 минути на дополнителните 4.
Од тоа до сеа што видов, вчерашното судење, дополнително со неколку сериозни (а за џабе, хи хи) прогледувања низ прсти на Аргентинците некни, беа најлоши до сега на првенството.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2283 на: 23 Јуни 2018, 13:01:37 pm »
Има некое видео од спорниот момент да видам? Поготово ме интересира моментот по спорниот момент, дали има консултаици судијата со AVAR (асистентот кој гледа на VAR системот)? На крајот, VAR - не-VAR, судијата е тој кој ја носи крајната одлука. Судиите ризикуваат многу, доколку носат погрешни одлуки, затоа што судиите добиваат оцени за своето судење, од referee observers, па на комитет се одлучува колку и какви и дали воопшто ќе биде номиниран пак за судија во меѓународни мечеви. За да суди на светско првенство, сигурно тој судија имал добра репутација до сега, не верувам дека сака да си ја наруши поради „попуштање некому“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2284 на: 23 Јуни 2018, 13:20:21 pm »
Кога игравме фудбал како деца, на тие што плачеа им викавме, "фудбал е ова, не е балет" :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #2285 на: 23 Јуни 2018, 13:58:02 pm »
Има некое видео од спорниот момент да видам? Поготово ме интересира моментот по спорниот момент, дали има консултаици судијата со AVAR (асистентот кој гледа на VAR системот)? На крајот, VAR - не-VAR, судијата е тој кој ја носи крајната одлука. Судиите ризикуваат многу, доколку носат погрешни одлуки, затоа што судиите добиваат оцени за своето судење, од referee observers, па на комитет се одлучува колку и какви и дали воопшто ќе биде номиниран пак за судија во меѓународни мечеви. За да суди на светско првенство, сигурно тој судија имал добра репутација до сега, не верувам дека сака да си ја наруши поради „попуштање некому“.

Kruzi info na twitter deka sudiite od VAR sobata mu sugerirale da proveri snimka.
Ako dobro se sekavam veke takov penal bese dosuden na prvenstvoto.

Bleda igra??
Sansi imaa i dvete ekipi ako dobr9 se sekavam.
Da bese penal i 2:1 drugo ke bese, na 15 min do kraj se znae posle kak9 obicno se odvivaat rabotite.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2286 на: 23 Јуни 2018, 14:03:45 pm »
Да беше 3:0 за србија на полувреме, исто друго ќе беше, ама не беше. Тоа е играта :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #2287 на: 23 Јуни 2018, 14:25:59 pm »
Ali 2:1 ne bese od nadv9resni vlijanija, toa e poentata.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2288 на: 23 Јуни 2018, 14:33:15 pm »
Ако гледаме поента, србите труба беа. Тоа е поентата. Па сеа може да нѝ биде криво до утре.
БТВ, гледајте Белгија - Тунис, тоа е фудбал. И тука некому судиите ќе му бидат криви, ама нема нас да ни бидат овој пат ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
ФУДБАЛ
« Одговори #2289 на: 23 Јуни 2018, 14:42:08 pm »
Ако гледаме поента, србите труба беа. Тоа е поентата. Па сеа може да нѝ биде криво до утре.
БТВ, гледајте Белгија - Тунис, тоа е фудбал. И тука некому судиите ќе му бидат криви, ама нема нас да ни бидат овој пат

03:43

Не ми е криво, нити па ми е гајле. По мене, ова е несоодветно судење, без разлика кои тимови играат.

А за Аргентина, требаше на Отаменди директ црвен картон и у марица да го стропаат, а не само жут. Толку свилени леба ти, ни селекторот се поздрави, нити “великанот” Меси... Човек лежи на терен, не исфрлаат топка во аут... Јер јебо те “Фер плеј” у дупе нели... Брука. Мило ми е што се пакуваат уште одма.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2290 на: 23 Јуни 2018, 14:53:15 pm »
Ова е фаул у напад или пенал? Мислам, не сум судија, не знам, затоа прашувам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2291 на: 23 Јуни 2018, 15:02:09 pm »

Мене ми личи дека двајца одбранбени играчи го рушат напаѓачот на земја. Да, на напаѓачот раката е кај лицето на едниот одбранбен (кој го влече надоле со две раце), додека другиот одбранбен бута у боречки зафат и уопште не следи ни топка каде е, ни бутур, ваљда пошто не е тоа толку битно, не знам.
Ни јас не сум судија, ама чинам дека во ситуацијава, Србите беа оштетени пошто не беше досуден пенал.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #2292 на: 23 Јуни 2018, 16:02:12 pm »

Мене ми личи дека двајца одбранбени играчи го рушат напаѓачот на земја. Да, на напаѓачот раката е кај лицето на едниот одбранбен (кој го влече надоле со две раце), додека другиот одбранбен бута у боречки зафат и уопште не следи ни топка каде е, ни бутур, ваљда пошто не е тоа толку битно, не знам.
Ни јас не сум судија, ама чинам дека во ситуацијава, Србите беа оштетени пошто не беше досуден пенал.
Mislis ti i mnogu drugi kako tebe a bogami i nekoi koi poveke od nas razbiraat fudbal.
Celata poenta na VAR e da se izbegnat situacii kako ovaa.
No se dokazuva deka kolku i da sakas i kakvi i da sakas zakoni, pravila i tehnologii da v9vedes, dodeka coveckiot faktor ne go isklucis od seto toa povtorno ke se slucuva ova.

Svetskoto prvenstvo go sledev so nadez deka konecno ke moze da se gleda nekoe fudbalsko natprevaruvanje vo koe ke nema favoriziranje, zs preku glava mi e od CL i Serie A so ona sudiite korumpirani, ali ocigledno zgresiv taka da i ova ke bide onaka kolku da se gleda nesto.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2293 на: 23 Јуни 2018, 16:50:44 pm »

Веројатно проценката на судијата е дека немало доволно елементи за да досуди чист фаул, затоа што, од една српскиот напаѓач се гура во добро поставените одбрамбени играчи и прави прекршок во напад, и тие ја бранат својата позиција. Без разлика што еден од нив го спречува да рипне по топката. Тоа е мое гледиште.

Celata poenta na VAR e da se izbegnat situacii kako ovaa.
No se dokazuva deka kolku i da sakas i kakvi i da sakas zakoni, pravila i tehnologii da v9vedes, dodeka coveckiot faktor ne go isklucis od seto toa povtorno ke se slucuva ova.

VAR не е закон. VAR е технологија која треба да им помогне на судиите да има што помалку спорни ситуации. Затоа прашав и дали има снимка одпосле, по инцидентот, дали комуницира со AVAR потоа.  Судијата може да се обрати до AVAR, и овие ништо да не одговорат. Тоа значи дека е потврдена неговата одлука. Доколку мислат дека на камери се гледа спротивно од неговото решение, му предлагаат да погледне и да одлучи повторно. Идлуката не мора да биде преиначена и после VAR преглед.
Треба да знаеме дека секој меч, започнува и завршува со одлука на судијата. Дали ФИФА, УЕФА, ФФМ мафија или не, тоа е башка прикаска. Глејте шах, таму веројатно нема корупција :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2294 на: 23 Јуни 2018, 18:18:52 pm »
Факт е дека “судиската е последна”, арно ама сведоци сме биле на многу пофантомски, непостоечки и изглумени пенали. Тука, ситуацијата е нешто почиста, пошто сепак, двајца играчи го борат овој на земја. Како и да е, головите на Швицарците си беа на место.
Ме копка вечер “моиве” што ќе напраат... Квалитетно се испосраа со Мексико.