На здравје сервис, супер што се освежила колата како што и е редот.
Не треба да цепидлачам, но ако ја возиш 6 години, не ли си малку заинтересиран што има во возилото?
4 филтри таму за шо има: за вода ваљда за воздух, ова не е чешма, па Делимано филтер за вода да менуваш, бензин ваљда нафта, според моторот што го имаш спомнато, уље и полен ли
Можеш видео или барем слика да покажеш за ламбичката?
@Kozanostra Мислам на почеток пиша дека имал сервисно ламбиче со клуч (рачваст клуч) на табла. Тоа значи дека си го стигнал интервалот за голем сервис и треба да се ресетира до нареден сервис. Check engine може да биде.. апсолутно се. Без дијагностика е на слепо погодување.
@ќебе Ѕирни го ова -
не сум ја возел јас туку стариот а он ме ти се умара зима ауто и го вози доека не рикне и го дава 500 евра зима друго... него ја почнав сеа од мука со коронава и сконтав дека е потреба а и глупа навика до продавница сеа кола палам...
да скратам, видеото ми го прати мајсторот исто ама без компјутер нишо, по тоа што му кажав он сумња 80 % дека е МАП сензор...
ќе видам утре и после рестартов дали пак ќе го повави ама читав за мап сезнор шо се дешаа истите работи ми се дешаваат така да изглеа е тоа....
иначе фала и моторот спие сеа милина уше тоа со сензорот и ќе си брмчи наредни 100 иљади км хахахахаха