Автор Тема: Прашање за сообраќајка и суд  (Прочитано 8444 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Прашање за сообраќајка и суд
« Одговори #75 на: 28 Јануари 2022, 01:42:49 am »
Ако се десила случкава уопште, девојкава кочела во своја лента, не докочила, сменила лента и го опашала од позади возилото што било барем една цела кола пред запрената кола.

Во гепек до задни седишта ќе и влезела на првата кола...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #76 на: 28 Јануари 2022, 02:34:29 am »
.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3473
« Одговори #77 на: 28 Јануари 2022, 08:29:56 am »
Значи го управувала возилото со брзина над дозволената, ако возела 50кмч немала да има проблем да закочи и во својата лента.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #78 на: 28 Јануари 2022, 09:28:52 am »
Или зборувала на мобилен, куцала пораки, се шминкала, не прилагодила брзина според условите (може било подмрзнато) и сл. Многу непознати има :)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #79 на: 28 Јануари 2022, 10:09:49 am »
Или зборувала на мобилен, куцала пораки, се шминкала, не прилагодила брзина според условите (може било подмрзнато) и сл. Многу непознати има :)

Си пиша ShotCaller жена било. Доволно објаснување е тоа.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5553
« Одговори #80 на: 28 Јануари 2022, 10:20:22 am »
Заборави Тик ток видео, не се непознати, олеснителни околности се, оти за девојче станува збор :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1762
« Одговори #81 на: 28 Јануари 2022, 12:40:07 pm »
Ја гледам темава денес, читам и се смеам ;D

Не знам кој е крив, ама однесувањево како 15 години да се членовите што бранат дека била девојче, не проверувале они регистрација. Незнаењето се плаќа, не смеела да напушти место на настан, не се договориле за оштета, ќе си викне полиција, ќе си плати што возела нерегистрирано возило, предизвикување на сообраќајка, оштета на оштетениот, и тоа е.

Не е оправдување што нема пари, емпатија, симпатија и жалење нема пред закон (друга работа што е селективен законот кај нас), штом си свртел клучот (или стиснеш на копчето кај овие модерниве ;D ), влезеш на јавен пат, ти си одговорен за возилото и постапките и треба да знаеш дали ти е регистрирана колата, исправна и слично.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #82 на: 28 Јануари 2022, 16:07:01 pm »

Пијаниов докочил, а женскава не, дуваше таа?

Дуваше, што?
Темава е јака. Не се нервирајте. Нека си плати сервис и готово. Уште во старт ја зезнала работата.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 279
« Одговори #83 на: 29 Јануари 2022, 08:02:06 am »
I ja imav slicna slucka, samo ne stigna do policija i sud. I moja drugarka takodje. Vakvi slucki se cesti i ne se seriozni. Tuka problemot e sto devojceto naletalo na pokvarena osoba. Sea ja ke kazam sto da se naprai sledno i kako da se pomogne. Prvo ne treba da se prasuva na forumi, do sea se raspravav na drug forum za ovie stvari. Se pomaga samo so advokat koj nema da te osuduva zatoa sho na forumi "moralot" e pushten na najjako.

Znachi;

1) Advokat obavezno
2) Vo policiska stanica i sud ce se kaze deka vlegla vo kola za da odi na lekar i od brzanje i zagrizenost ne i teknalo da proveri saobracajna dozvola a ne zatoa sto e zensko. Polot nema veze na sud
3) Ce se kaze deka ne izbegala tuku vozacot na drugata kola i rekol da si odat, ova obavezno da se kaze deka taka se dogovorile
4) Ako i e prv pat i nema drugi kazni ce kaze deka i e zal za celokupnata situacija, deka se custvuva kako pocetnik i deka i e prv pat
5) Nikako spomnuvanje na pesak. Zosto zastanal naglo? Ostajte toj da kaze i negov zbor protiv nejzin
6) Policiskoto obelezje da se trgne od kolata i da se negira takvo nesto, kako i zakani ako se zakanuvala so drugari dzandari. Pak nejzin zbor protiv negov
7) Da se kaze deka i baral pari vo kesh i odbil da mu nosi kola kaj drug mehanicar
8) Obavezno da kaze deka e student na sud, da kaze deka nema finansiski sredstva, bez spomnuvanje na rodninata politicar toa ke e samo kontraproduktivno. Neka mu kaze na nego privatno i znaes ponatamu da ne zboram sea
9) Da ne kazuva za negovata alkoholiziranost toa ke si ima sudijata pred nego bez griza, zatoa sto ke ispadne policajcite davale informacii
10) Stom policajcite rekle da ne se grizi, ke bide ok. Relax

Тешко нас со вакви 18 годишни. Мислев Tucson да земам следно, ама ќе земам една Lada Niva да се рокаме низ Скопје.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #84 на: 29 Јануари 2022, 20:41:41 pm »

Пијаниов докочил, а женскава не, дуваше таа?

Дуваше, што?
Темава е јака. Не се нервирајте. Нека си плати сервис и готово. Уште во старт ја зезнала работата.

Трева?

Јас се изнервирав шо платив регистрација пред два месеци, а можело и без неа.  ;D

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #85 на: 30 Јануари 2022, 03:37:43 am »
На мене во февруари ми истекува, и јас се мислам да заборавам да проверам некаде до август.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #86 на: 30 Јануари 2022, 05:52:24 am »
Немој да се правите девојчиња со сила :)

Отсутен brewster

• Почетник
  • *
  • Пораки: 44
« Одговори #87 на: 30 Јануари 2022, 13:40:38 pm »
На мене во февруари ми истекува, и јас се мислам да заборавам да проверам некаде до август.

Ете корист од целава тема, проверувајте возачки и лични карти кога ви истекуваат  ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #88 на: 30 Јануари 2022, 16:10:50 pm »
Нерегистрирани коли, џандарски симболи, роднина политичар. Пу да ви ебам стоката, преку кур од такви во државава.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #89 на: 30 Јануари 2022, 16:23:11 pm »
Кој е тој џандар значката во друга кола шо ја заборава?