Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 95872 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6699
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #660 на: денес во 09:12:29 »
Ако целиш кон плаг ин хибрид ондак тигуан или кодиак, 1.5 тси 204кс со 20кв батерија е полн погодок. За 40к може ќе се најде

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4329
« Одговори #661 на: денес во 09:20:12 »
Kaj нас основен Тигуан е 45к, ПХЕВ може би бил 55к :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1238
« Одговори #662 на: денес во 09:41:19 »

Бооооооооо....на времето затие пари Туарег се купуваше......луда работа.............

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3467
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #663 на: денес во 09:45:07 »
Колку пари е Lynk&Co. 01 ?
Последно што гледав тој по опремениот беше 40к. Почетниот беше 36к. Мислам пошто има време поминато од коа бев да го видам.
Тој ми е во потесен избор сега за сега ама ќе видиме. Цел ми е плаг ин хибрид.
И да ви кажам Тојота не доаѓа во обзир. Сега имав рент а кар една недела тојота корола караван хибрид. Нема да кажам ужас пошто не е, ама дефинитивно not for me or my wife...

Последниве 3 дена ги поминав со новиот рав 4. Големо разочарување. Внатре пластиките ужасни. Надворешно поубаво изгледаше на слики во живо грд. Позади седиштето се подига и е помалку од 5цм сунѓер. Ќе го снимам тој момент.
Истотака доста тврдо вози и иако хибрид побучен е од тусонот. Кабината и инфотејмент системот како и камерите не се ни споредуваат колку се полоши во тојота.

Освен потрошувачката друго ништо не е добро посебно ако земеш во предвид дека се работи за кола од 47к евра

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6699
« Одговори #664 на: денес во 10:22:22 »
Страшно.
Кај мене 1.5 тси плаг ин со 204кс акциска цена 38 590 и еден куп екстра опрема јубиларен модел некој им бил, како задни дупли стакла за подобра изолација, греачи на седишта и волан, автоматски гепек отварање затварење, 360 степена камера итн, да не го тупам

https://mollerauto.volkswagen.lv/assets/upload/2026/cenulapas/Tiguan_Smart_Offer_26_02_26_cenas_LV.pdf

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #665 на: денес во 11:18:48 »
Ти си во Европа. Ние во некоја вукојебина. И во Словенија електричнo twingo е 10990евра.  Нивно произведено со субвенција.  Зборот ни беше ние штитиме некого, не знаеме кого.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1575
« Одговори #666 на: денес во 12:02:46 »
Ако целиш кон плаг ин хибрид ондак тигуан или кодиак, 1.5 тси 204кс со 20кв батерија е полн погодок. За 40к може ќе се најде

Нема да се најде. Тигуан ни надвор ни внатре ми се свиѓа. ПХЕВ со опрема Елеганс е 48.000. Кодиак ПХЕВ нема во МК.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #667 на: денес во 14:27:56 »
Ам едно стелвио најдобро тогаш. Или новиот JEEP Compass PHEV, пошто ко што те читам, ми стои дека сакаш фамилијарен СУВ, повеќе отколку само СУВ за лепша половина. 1.6 со 225 кс е таман. Е сега ако си ептен за 4WD кај нас не го носеле така разбрав.

Разгледај TUCSON, SPORTAGE во тој случај. Исто имаат PHEV.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30689
    • CARclub.mk
« Одговори #668 на: денес во 14:45:21 »
Не е програмер па да глеа Tuscon или Sportage...

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4138
« Одговори #669 на: денес во 15:38:15 »
Колку пари е Lynk&Co. 01 ?
Последно што гледав тој по опремениот беше 40к. Почетниот беше 36к. Мислам пошто има време поминато од коа бев да го видам.
Тој ми е во потесен избор сега за сега ама ќе видиме. Цел ми е плаг ин хибрид.
И да ви кажам Тојота не доаѓа во обзир. Сега имав рент а кар една недела тојота корола караван хибрид. Нема да кажам ужас пошто не е, ама дефинитивно not for me or my wife...

Има во Автонова една С5 Х 180 нешто под 40к на лагер. Сакав да ја видам како изгледа во живо. Пробувам да избегам од SUV ама некако со три деца кои ми се пикаат уште по одмори не ми се оди на помала варијанта. А и не ми се доаѓа фактот да прекардашам 40к.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9545
« Одговори #670 на: денес во 15:56:49 »
Za zal nema veke monovolumenci inace prava stvar za 3 deca 😉