Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 44239 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #120 на: 17 Февруари 2022, 09:39:29 am »
Значи, ниту идам према СУВ, ниту идам према стара кола.
Треба да биде адекватна замена за Супербот.
RS-иве ми се ту мач...
Некој погоре спомна за место на задни седишта... и те како треба што повеќе, не за друго него не ти разјебаваат ништо тие што се возат позади.
Тојота Камри ми е грозна. Поготово внатре. За шит перформанси да не правам муабет.
Киа Стингер е стара, ја имаше и кога го купив Супербот, не ми привлече внимание ни тогаш ни сега.
Сега за сега останува S60 како најпогоден кандидат. Секако и нов Суперб не би било лошо ако знаеме како ќе изгледа и кога ќе има. Иако реков дека нема пак да купам, околностите се менуваат, во смисла на тоа дека стварно немам некоја симпатија сега.
Ќе беше полесно да имавме подобра инфраструктура па да си зеам Тесла, да не бидам едниствениот акционер без...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #121 на: 17 Февруари 2022, 10:20:47 am »
Имав V60 од новите, не знам како ќе ти е со место во споредба со Супербот назад. S90 е веќе друга приказна.

Мене искрено ако ме прашаш Volvo би ми бил во топ 3 дури можеби I would pull the trigger на Волво.

Го имав, го возев и беше феномално количе. Додуште беше 2.0 дизел со 150 коња, ама онака општо како кола се доста доста добри.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #122 на: 17 Февруари 2022, 10:21:46 am »
Треба сега да донесат во Тојота Rav4 Prime. 300кс+, 0-100 5.5с. Интересно возило.

Без субвенции испод 55к тешко да биде

55 редовна, на акција 49 моментално во ценовникот нивен. Само незнам што опрема има, претпоставувам за таа цена е основниот модел.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #123 на: 17 Февруари 2022, 10:23:24 am »
Аууу браво. Газење цена!

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #124 на: 17 Февруари 2022, 10:39:34 am »
Lexus незнам како се и ши има од седани кај нас? Кога бев пред 4 месеци во toyota имаа LEXUS  RX450h, шо не ти влегува во коцепт. Мерцеде под C class би било враќање назад,  BMW под 4 исто. VW passat..шо знам. Audi a5/a6, незнам какви се цени.
Вака нешто https://macedonia.jaguar.com/cars-in-stock?car_id=1714&nameplate=XE.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #125 на: 17 Февруари 2022, 10:55:55 am »
Ова е добро ама е многу слабо, а тоа што е дизел му е најслаба карика 😂

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #126 на: 17 Февруари 2022, 11:02:08 am »
Кај Волвото земи го во предвид тоа што е ограничено на 180 км/ч. Малку ми е глупо кола со 300+ кс да има ограничување на 180. Можеби имаат најдено чаре тјунериве да ја тргнат блокажата, но можно е да губиш гаранција и сл.

Башка, кога веќе им е ограничена колата на 180км/ч, зошто не би вградиле послаби кочници? На пример ова, можеби нема врска.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #127 на: 17 Февруари 2022, 11:22:46 am »
Користено било бе. Сори.
А да и дизел си во право на ново, или прилично ново не би купил. Или бензин или хибрид. Умираат Дизељите.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1759
« Одговори #128 на: 17 Февруари 2022, 12:19:27 pm »
Користено било бе. Сори.
А да и дизел си во право на ново, или прилично ново не би купил. Или бензин или хибрид. Умираат Дизељите.

Умираат или така ни всадија во мозок со кампањата на ЕУ против дизелите? Далеку се од умирање, особено на Балкан.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #129 на: 17 Февруари 2022, 12:41:18 pm »
Мора рамнотежа да има.

Пред 30 години премногу бензинци, па кампања за дизел, потоа премногу дизели се накотија, па кампања против дизел :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #130 на: 17 Февруари 2022, 12:52:36 pm »
Мора рамнотежа да има.

Пред 30 години премногу бензинци, па кампања за дизел, потоа премногу дизели се накотија, па кампања против дизел :)

ЕУ политика, утре ќе речат не може доволно струја да произведат, па враќање на мотори со внатрешно согорување место електрични.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #131 на: 17 Февруари 2022, 13:02:29 pm »
Не. Ќе ограничат литража. Ќе речат над 1000 кубика ќе плаќате еко такса.

На крај овие ќе начукаат Biturbo 1.0 мотори со AdBlue Petrol некоја измишљотина.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #132 на: 17 Февруари 2022, 13:10:42 pm »
Зошто да ограничат литража? Целата поента е да се троши што повеќе гориво ($), а да се „поеколошки“ на хартија колите.

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #133 на: 17 Февруари 2022, 13:12:48 pm »
Не. Ќе ограничат литража. Ќе речат над 1000 кубика ќе плаќате еко такса.

На крај овие ќе начукаат Biturbo 1.0 мотори со AdBlue Petrol некоја измишљотина.

хахах ме изнасмеа, а реално така и ќе биде. Некако трагикомична ми е политиката во Европа околу загадување и автомобилската индустрија.
Ми текнува кога сакаа кај нас ЕКО налепници да ставаат, и тие што се испод ЕУР 4 или како беше демек нема да смеат да возат кога ќе биде загадено.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #134 на: 17 Февруари 2022, 13:34:55 pm »
Q7 3.0 TFSI
Не е нов, но може на лизинг што е многу битно
Веќе му ја думаш полека накај џип  ;D
Stage 1 ~440 hp

Дали ти би купил постара кола од таа што ја имаш? :D

Види ги седиштата на што личат побогу

Ти прашуваш која нова кола, оно луѓево сопствени желби на претежно половни аута ти сугерираат