Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 95081 пати)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6699
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #660 на: денес во 09:12:29 »
Ако целиш кон плаг ин хибрид ондак тигуан или кодиак, 1.5 тси 204кс со 20кв батерија е полн погодок. За 40к може ќе се најде

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4326
« Одговори #661 на: денес во 09:20:12 »
Kaj нас основен Тигуан е 45к, ПХЕВ може би бил 55к :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1235
« Одговори #662 на: денес во 09:41:19 »

Бооооооооо....на времето затие пари Туарег се купуваше......луда работа.............

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3467
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #663 на: денес во 09:45:07 »
Колку пари е Lynk&Co. 01 ?
Последно што гледав тој по опремениот беше 40к. Почетниот беше 36к. Мислам пошто има време поминато од коа бев да го видам.
Тој ми е во потесен избор сега за сега ама ќе видиме. Цел ми е плаг ин хибрид.
И да ви кажам Тојота не доаѓа во обзир. Сега имав рент а кар една недела тојота корола караван хибрид. Нема да кажам ужас пошто не е, ама дефинитивно not for me or my wife...

Последниве 3 дена ги поминав со новиот рав 4. Големо разочарување. Внатре пластиките ужасни. Надворешно поубаво изгледаше на слики во живо грд. Позади седиштето се подига и е помалку од 5цм сунѓер. Ќе го снимам тој момент.
Истотака доста тврдо вози и иако хибрид побучен е од тусонот. Кабината и инфотејмент системот како и камерите не се ни споредуваат колку се полоши во тојота.

Освен потрошувачката друго ништо не е добро посебно ако земеш во предвид дека се работи за кола од 47к евра

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6699
« Одговори #664 на: денес во 10:22:22 »
Страшно.
Кај мене 1.5 тси плаг ин со 204кс акциска цена 38 590 и еден куп екстра опрема јубиларен модел некој им бил, како задни дупли стакла за подобра изолација, греачи на седишта и волан, автоматски гепек отварање затварење, 360 степена камера итн, да не го тупам

https://mollerauto.volkswagen.lv/assets/upload/2026/cenulapas/Tiguan_Smart_Offer_26_02_26_cenas_LV.pdf