Автор Тема: BMW e39 Touring 530d 142kw (2001)  (Прочитано 42636 пати)

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
Одг: BMW e39 Touring 530d 142kw (2001)
« Одговори #195 на: 12 Јули 2022, 12:24:54 pm »
Какво давање бре...у гаража ќе ми стои ама не ја давам! 😆

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #196 на: 31 Јули 2022, 20:24:27 pm »
Недела, ден за бањање.

Бидејќи климата подзамирисуваше на чорапи, земав бомбиче само овој пат на MojeAuto од CarBox, 188мкд.

Миризбата од предходно не ја осеќам, може ради бомбата што е ароматизирана. Ќе почекам да видиме за сигурно.

Деновиве на преглед ќе ја носам, па да ја повозиме малку како што треба.

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #197 на: 20 Август 2022, 20:29:12 pm »
Едно мое кратко видување, ќе гледам искрено да биде:
На страна тоа дека си има години, километри итн, сите убавини на колава се осеќаат на автопат. Се осеќа тежината, стабилноста, управувањето, силата на моторот кога ќе ти затреба, крузањето на темпомат итн. Толку, тоа е се.
Не е за низ град, не дека е голема, ја си сакам каравани и си ги привикнав, ама кубикажата и силата реално не се толку потребни. Мислам....
Со колава си одат повеќе синдроми, зависи колку си зелен или созреан во црпката, имаш класика синдром на БМВ каде почнуваш да тролаш и те мава к*рчот, имаш синдром на пензионер, каде уживаш (пак ќе кажам, уживање осетив само на автопат) итн....лично не знам дали сум зелен или не, ама знам мерак да си направам кога можам.
Потрошувачка по Борд вика 9.8 градска што мене не ми е за верување, скоро сигурен сум дека е над 10 накај 11.
На отворено сега истепав некој си 800км исто по борд вика 6.6л, стил на возење скоро нормален, без излети.
Да не испадне тропам, имам возено и доста понови и нови возила, ама нема да ја споредувам со нив, секоја си нуди своја убавина, маана и слично.

Генерално механички е се океј со колата, пред патување имав доза несигурност, кратко се дружиме и не се познаваме, возраста што ја има, очекувам се, ама си реков ќе бидам оптимист. Не ме изневери.
Ќе гледам да ја одржувам во најдобра кондиција.

Кожата ми е срање невидено, после Полото реков никогаш пак кожа, ама никогаш не вели никогаш. Јебига, ќе разгледаме што може да се направи.
Удобна е, ми се допаѓа седењето, прва кола каде си најдов одлична положба, физички мислам дека малку како потесен е гепекот од Пасатот, ама тоа и не е толку битно за еднаш-два пати во годината.

Има уште за пишување, ама тоа би било на кратко, ако е стварно кратко.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #198 на: 20 Август 2022, 20:46:32 pm »
Едно 3г го кандисвам брат ми да дојди накај Германија со БМВ-то да го издувам прописно на аутобанО.Не иди пеерот. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #199 на: 20 Август 2022, 20:59:56 pm »
Заборави да спомнеш дека е убава, стари! :)))

Факат. Битен момент.
Особено во моменти на дефект, ти текнуе?
Излегуваш и велиш "барем е убава, у пичку..." наместо "пу, да ти ебам крнтијата грда!"
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #200 на: 20 Август 2022, 21:12:22 pm »
Едно 3г го кандисвам брат ми да дојди накај Германија со БМВ-то да го издувам прописно на аутобанО.Не иди пеерот. ;D
Не е улаф да  вози 2000км за да му го продува моторо некој па да мора да се враќа со некоја корса 1.0 после :D

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #201 на: 20 Август 2022, 22:08:10 pm »
Zlaten sipuj nafta i uzivaj.
Istoto custvo go imam i jas za moeto mece samo sto jasum vo plus neam kozni sedista :)
Inace da toa e krstarica .Za na avtopat  izmisleno toa e negova teritorija. Ama pa i za niz grad mozes muskulcinja da pokazes na nekoj detista na semafor ako te gledaat popreku deka si so karavan.
Pred odmor tipce mlado so kia sportaz novo dzipce misli svetot e negov pa na partizanska od semafor do semafor on prv gazi li gazi na papuca . Arno ama se pogodivme eden do drug se upali zeleno ostana maliot pozadi. Zenami malce drobese u kola ama brzo i projde. Uzivaj si vo kolata merak ti bese ja kupi sega teraj si kjejfot.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #202 на: 21 Август 2022, 11:34:16 am »
Istoto custvo go imam i jas za moeto mece samo sto jasum vo plus neam kozni sedista :)
Inace da toa e krstarica .Za na avtopat  izmisleno toa e negova teritorija. Ama pa i za niz grad mozes muskulcinja da pokazes na nekoj detista na semafor ako te gledaat popreku deka si so karavan.
Pred odmor tipce mlado so kia sportaz novo dzipce misli svetot e negov pa na partizanska od semafor do semafor on prv gazi li gazi na papuca . Arno ama se pogodivme eden do drug se upali zeleno ostana maliot pozadi.
Zenami malce drobese u kola ama brzo i projde. Uzivaj si vo kolata merak ti bese ja kupi sega teraj si kjejfot.

@Vlatce-Vectra  пази се не си играј ;D

https://www.mkd.mk/crna-hronika/policijata-vleta-vo-diva-trka-na-skoska-ulica-i-odzede-shest-avtomobili

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1727
BMW e39 Touring 530d 142kw (2001)
« Одговори #203 на: 21 Август 2022, 12:16:06 pm »
Pred odmor tipce mlado so kia sportaz novo dzipce misli svetot e negov pa na partizanska od semafor do semafor on prv gazi li gazi na papuca . Arno ama se pogodivme eden do drug se upali zeleno ostana maliot pozadi.
Zenami malce drobese u kola ama brzo i projde. Uzivaj si vo kolata merak ti bese ja kupi sega teraj si kjejfot.

https://www.mkd.mk/crna-hronika/policijata-vleta-vo-diva-trka-na-skoska-ulica-i-odzede-shest-avtomobili
Не запленуваат возила на државна безбедност.

Плус реално си треба крстарица за на аутобан до велес.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #204 на: 21 Август 2022, 12:29:52 pm »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #205 на: 21 Август 2022, 13:06:25 pm »

Не запленуваат возила на државна безбедност.

Плус реално си треба крстарица за на аутобан до велес.

zaboravi Ohrid
Sekoj so svoj vkus za vozila. Odsekogas sum imal merak na sedan autce. Site do sega sto sum gi imal bile sedani  osven zelenoto punto koe uleta kako usluzno vozilo dodeka se sredat nekoj raboti. I drugarce vozese mali gradski autca dodeka nego vide lezetot na golemo auto pa otide prvo na astra karavan pa passat i na kraj honda onaa so 7 sedista.

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #206 на: 21 Август 2022, 14:22:08 pm »
Ај додека не сте се спукале, да свртам на музика.
Недела убав ден за пазарење, купено:
-Појачало
-БасС
-предни дискови
-пластика за под мотор
-предни бришачи

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #207 на: 21 Август 2022, 14:25:21 pm »
Koj raboti u nedela ili pod raka :)
Airlija da si slusas muzice

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7832
  • Плинаш!!!
« Одговори #208 на: 21 Август 2022, 14:39:55 pm »
Охооо машала, за убаво нека е.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #209 на: 21 Август 2022, 15:07:01 pm »
Тоо Зоки, воа си плаче за Шабан Шаулич...
Со здравје да се слуша, добро си го чуваш бмв то, само така.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that