А сега за кого вози Перез, што мислиш?
Супер си е човекот, има живот и биографија многу интересна. Ама нема елан да извози цела трка со квалификациско темпо. А тоа се бара за шампионска титула, особено ако на линијата веќе има такви возачи како што се Верстапен и Хамилтон.
Перез има невиден racecraft ама нема конзистентност за цела трка тоа да го направи. Негова најдобра трка е Сакир 2020та, и покажува дека може, ама не ако е против овие двајца.
Истиот проблем го има и Леклер според мене. Знае да испука 5-8 круга јако, и толку. Ќе олабави и ќе го сомелат од позади овие двајцава што возат по 20-50 такви круга во трка.
Е сеа дека два мочани бода доби плус со непуштањево не знам зошто. Сите мумлаат за Монако, а моето мислење е дека е заради неконзистентноста на Перез оваа година. Да, се наоѓа чат пат во ситуација. Ама треба да си во близина 1 место позади во 90% од времето на првиот возач, а не 30% од времето. Нешто како Ботас низ годиниве. Перез многу го снемува. Јас лично мислам дека тоа е причината. Може не е, ама за мене би била таа.