Автор Тема: Formula 1 - Season 2022  (Прочитано 46908 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
Одг: Formula 1 - Season 2022
« Одговори #465 на: 15 Ноември 2022, 12:18:59 pm »
Интересно видео кое ја истражува причината зашто Верстапен идиотски се испонаша во неделата кон Перез. Не го оправдувам, затоа што знаеме лани како се бореше Перез со хамилтон. А зашто па Перез би направил таква глупост намерно, кога лани со сите сили се бореше за да помогне на Верстапен?

Се шушка дека причината е тоа што Перез "намерно" се извртел на квалификациите во Монако, и поради тоа Верстапен не земал пол позиција.

Телеметријата на Перез вика дека кога се извртел, во бавен свиок ја патосирал педалата за гас и тоа нормално доведува до извртување и блокада на патеката... 

истиот свиок, нормален круг вс круг кога се извртел.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #466 на: 15 Ноември 2022, 12:30:40 pm »
му ја закачил фтора

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #467 на: 15 Ноември 2022, 15:31:37 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #469 на: 15 Ноември 2022, 21:36:06 pm »
Демантираа Ферари

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #470 на: 15 Ноември 2022, 21:44:15 pm »
Verstap samo potvrdi deka e gubre od coek.
Gledam formula od dete i odvaj cekam da dojde nova trka.
Gi sledam site trenizi, muabeto...
Ama problem imam mi se losi koga i da go prikazuvaat Verstap.
Odvratno kopile.

EDIT: a si odgovara so devojka mu. Prvo bila so kijat pa otkako go prebacija vo tororoso se prebacila na verstap, i taka nataka...lele kolku se raduva koga pobeduva milina edna.
« Последно менување: 16 Ноември 2022, 23:13:29 pm M3V8 »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #471 на: 16 Ноември 2022, 16:55:44 pm »
Редно е да го сметнат Биното. Се надевам дека нешто бар ќе се промени (на подобро) кај Ферари догодина. имаат добри возачи и болид ама незнаат како..

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #472 на: 16 Ноември 2022, 19:42:22 pm »
И мене некако ми омрзна Верстапен со неговото однесување, посебно од оваа трка, а мислев дека Хамилтон глуми лудило. Перез знае дека следната сезона најверојатно му е последна во Ред Бул, ќе биде интересно ако реши да вози за себе и да не е*е жива сила
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #473 на: 16 Ноември 2022, 19:53:26 pm »
А сега за кого вози Перез, што мислиш?

Супер си е човекот, има живот и биографија многу интересна. Ама нема елан да извози цела трка со квалификациско темпо. А тоа се бара за шампионска титула, особено ако на линијата веќе има такви возачи како што се Верстапен и Хамилтон.

Перез има невиден racecraft ама нема конзистентност за цела трка тоа да го направи. Негова најдобра трка е Сакир 2020та, и покажува дека може, ама не ако е против овие двајца.

Истиот проблем го има и Леклер според мене. Знае да испука 5-8 круга јако, и толку. Ќе олабави и ќе го сомелат од позади овие двајцава што возат по 20-50 такви круга во трка.

Е сеа дека два мочани бода доби плус со непуштањево не знам зошто. Сите мумлаат за Монако, а моето мислење е дека е заради неконзистентноста на Перез оваа година. Да, се наоѓа чат пат во ситуација. Ама треба да си во близина 1 место позади во 90% од времето на првиот возач, а не 30% од времето. Нешто како Ботас низ годиниве. Перез многу го снемува. Јас лично мислам дека тоа е причината. Може не е, ама за мене би била таа.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6437
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #474 на: 17 Ноември 2022, 07:21:38 am »
Не можиш многу да направиш ако цел тим работи против тебе. Освен ако си Расел и таа разлика ја надохнадиш со надпросечно возење, па да го свртиш барем пола тим кон тебе покасно.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #475 на: 17 Ноември 2022, 09:47:36 am »
Приказната за монако е пуштена од холандски новинари. А и вака реално кога ќе седнеш да мислиш целата приказна околу Монако навистина не прави смисла во споредба со тоа каква реакција имаше од Верстапен во Бразил.

Целата драма всушност започнува од Мексико. Наводно, Перез барал од тимот да му помогнат за 1во место пошто нели Мексико ау домашна трка и плус Верстапен веќе е шампион, арно ама Верстапен не се согласил туку рекол побрзиот треба да победи што е и у право. Едно е да помогнеш на некој за време на трка ама друго е стратегијата да е однапред договорена и Перез да мода да победи.

После ова, Перез бил доста разочаран и прекинал комуникации со Верстапен и неговиот тим. Ова има далеку повеќе смисла за разлика од дешавката од Монако. Перез прави unfollow на instagram на верстапен и неговиот тим веднаш после мексико.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #476 на: 17 Ноември 2022, 09:58:47 am »
Приказната за монако е пуштена од холандски новинари. А и вака реално кога ќе седнеш да мислиш целата приказна околу Монако навистина не прави смисла во споредба со тоа каква реакција имаше од Верстапен во Бразил.

Целата драма всушност започнува од Мексико. Наводно, Перез барал од тимот да му помогнат за 1во место пошто нели Мексико ау домашна трка и плус Верстапен веќе е шампион, арно ама Верстапен не се согласил туку рекол побрзиот треба да победи што е и у право. Едно е да помогнеш на некој за време на трка ама друго е стратегијата да е однапред договорена и Перез да мода да победи.

После ова, Перез бил доста разочаран и прекинал комуникации со Верстапен и неговиот тим. Ова има далеку повеќе смисла за разлика од дешавката од Монако. Перез прави unfollow на instagram на верстапен и неговиот тим веднаш после мексико.

Добар муабет. Многу по веројатно делува да е нешто такво. Башка си е Монако. Како и да е клучно е да забележиме дека никој на го спречува Перез да извози јако и да земе неколку места плус во секоја трка. На пример за Мексико не беа еден позади друг воопшто. Хамилтон заврши меѓу нив, и тоа со 15 секунди каснење. Како и да е, ако сакаше за мексико треба да извози салам. А ако се доближи подзалепи на Макс и проба да го тица, гарантирам дека нема многу да се бори Макс. Ама ела престигни го Хамилтон, доближи се, стигни го, пробај јади се и ќе пројдеш. Многу некако е пасивен.

Вака треба:

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #477 на: 17 Ноември 2022, 19:56:44 pm »
Треба така ама не се сите хамилтон и верстапен :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #478 на: 17 Ноември 2022, 21:07:54 pm »
Треба така ама не се сите хамилтон и верстапен :)
Не се. Расел им се лепи до душа.

Врти си 1:21.xxx и пред него ќе си. That simple.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #479 на: 17 Ноември 2022, 22:11:01 pm »
Се надевам дека наредна сезона ќе гледаме солидни тркања од Расел.