Автор Тема: По­ли­ци­ја­та пов­тор­но нап­ра­ви „чис­тка“на па­та­ри­ни­те во Ма­ке­до­ни­јa  (Прочитано 7555 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
По­ли­ци­ја­та пов­тор­но нап­ра­ви „чис­тка“ на па­та­ри­ни­те во Ма­ке­до­ни­ја ко­га со но­ва­та, до­се­га нај­го­ле­ма, по­ли­ци­ска ак­ци­ја на­ре­че­на „Kал­др­ма“ се осом­ни­че­ни 92 вра­бо­те­ни во „Ма­ке­до­ни­ја­пат“ од кои до доц­на поп­лад­не беа уап­се­ни вкуп­но 87, а пет­ми­на беа во бег­ство.

Ду­ри 89 од 92 осом­ни­че­ни се вра­бо­те­ни ка­ко ин­ка­са­то­ри на па­та­ри­ни­те. Тие им из­да­ва­ле фал­си­фи­ку­ва­ни фис­кал­ни смет­ки на во­за­чи­те, а па­ри­те, на­мес­то во ка­са­та на „Ма­ке­до­ни­ја­пат“, за­вр­шу­ва­ле во нив­ни­те џе­бо­ви.

Ште­та­та, спо­ред МВР, се про­це­ну­ва на над 2 ми­ли­о­на ев­ра. Ина­ку, ова е тре­то го­ле­мо ап­се­ње на вра­бо­те­ни на па­та­ри­ни­те от­ка­ко во ак­ци­и­те „Зми­ско око“ и „Зми­ско око 2“ беа уап­се­ни сто­ти­на вра­бо­те­ни.

Znaci ne im dojde pamet!
Luge bez oset, i nie plakaj patarini ako nemame popametna rabota!
Mi se zgadi koga slusnav, znaci stvarno bez oset vrabotenite tamu, mislam deka ova samo kaj nas se slucuva.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Епа и покрај се шо не дупат од сите страни, седи си во Мк. Ако си будала.........

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Бајаги се опариле.......

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Овде само смртна казна да се уведе у државава, значи. Едни ти палат знаме, други те пљачкаат, трети те ... :@ Нема друго !!!

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
После работава зошто нема пари за патиштата во македонија ???
трет пат по ред ги фаќаат и пак прават глупости.. епа сега ако не се освестат да измислат некое плаќање на друг начин.. ништо нема да направат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Овие што ги уапсиле сега се само жртвени јагниња демек еве ние нешто правиме, се бориме против криминалот. А уствери да сакаа тие да го решат проблемот уште пред 30 години ќе ставеа електронска наплата...

Отсутен djidji

• Легенда
А бе ја кршат проклетите ... Инаку најдобро е на технички коа идеш ти ставаат на ретровизорот внатрешен одашиљач и како поминуваш патарина, одма ти кине од трансакциона. Каде живиме све руља у пичку матер, нема спас - вирусот е меѓу нас!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
има милион и еден начин за наплата без инкасанти ....
Само јебига, таква држава ...
Едни шибаат на наплата на патарина, овие од Велес чинам Македонија пат штрајкуваат за 3 заостанати плати ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Ќе си го кркаат немиен  :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Решение е вакви помпензи акции и апсења да прават, и ќе се реши проблемот :)

Нека се провозат со кола надвор од балканов и ќе им стане јасно дека има мал милион безболни решенија. Али очигледно не сакаат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Овие што ги уапсиле сега се само жртвени јагниња демек еве ние нешто правиме, се бориме против криминалот. А уствери да сакаа тие да го решат проблемот уште пред 30 години ќе ставеа електронска наплата...

+ 1.00000000000000

Електронска наплата и нема мрдање....ама нели некој мора да има за отстрел да се фалиме дека фативме криминалци.

Ова е ништо во споредба со тоа што се прави, овие маки намачиле да направат целосна копија на системот за да издаваат фисклани сметки за нив место за МП.

Мислите дека тие горе не знаеле?

Ајдееее...? Приказни за мали деца.

Ниту првиот пат ни сега нема да настрада ниту еден од управниот, сите се заштитени.

Се знае кој е топовско месо.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Ако уапсиле 92, колку останале на работа или дигнати се рампите сега? :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Сега, медицински феномен, ќе работеле по две, а и по три смени, значи нема спиење...Ова изгледа знаат некои финти од Менгеле... ???

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ

Отсутен djidji

• Легенда
Ова мене ми изглеа као marsher еднаш шо кажа - одтргнување на вниманието од главните дејствија ;)