Автор Тема: CARclub Возење: 2021 Peugeot 308  (Прочитано 4251 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
Одг: CARclub Возење: 2021 Peugeot 308
« Одговори #30 на: 29 Септември 2021, 20:32:26 pm »
Аудион. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3845
« Одговори #31 на: 29 Септември 2021, 20:42:56 pm »
Си грми Аудката :D Класичен old-school канцероген дизел што сее ПМ честици и CO2, уште да извозам нешто со 6 цилиндри бензин и може да вртиме на електрика. Мислам дека за цената на Аудката ќе се зима едно 308 GT Plug-In 225, така да ете има избор па кој што милува :) Ако успее да се дочека нова кола, моментално во салониве кога ќе ги прашам за рок на достава на ново возило креваат рамења и викаат од 6 месеца па на даље.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #32 на: 29 Септември 2021, 20:52:22 pm »
Си грми Аудката :D Класичен old-school канцероген дизел што сее ПМ честици и CO2, уште да извозам нешто со 6 цилиндри бензин и може да вртиме на електрика. Мислам дека за цената на Аудката ќе се зима едно 308 GT Plug-In 225, така да ете има избор па кој што милува :) Ако успее да се дочека нова кола, моментално во салониве кога ќе ги прашам за рок на достава на ново возило креваат рамења и викаат од 6 месеца па на даље.
Значи уште е полошо одошто беше.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #33 на: 29 Септември 2021, 23:06:45 pm »
Нарачуваш нова кола, додека стигне фејслифт излегла.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3845
« Одговори #34 на: 29 Септември 2021, 23:12:07 pm »
Па накратко да. Не е до толку опасно ама да, може да те фане и ФЛ ако порачаш некој модел што е веќе 2-3 год на пазарот. Ем нашиов пазар им е најмалце приоритетен па не се ни замараат многу, дремат колите за вие пазари по хангари и чекаат чипови да стасаат. А што повеќе опрема има колата, соодветно на тоа има повеќе чипови и заради тоа уште повеќе се чека. Па затоа и за пазари како нашиот ги праат мршничките финти од VAG, Голф 8 и Новиов Леон немаат Адаптивен темпомат и неможеш да го порачаш воопшто, во дел од колите што стандардно беа со Виртуелен Кокпит почнаа да ставаат обични инструменти итн...
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #35 на: 30 Септември 2021, 00:10:12 am »
Ради кризава со чипови Peugeot 208 падна од прво место надвор од најпродаваните 10 модели во Европа.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #36 на: 30 Септември 2021, 08:32:14 am »
Ете, имаш на сајт, да не куцам пак. :)

Го прочитав официјалниот тест. Супер е.
Ама некој збор - два без граници. Не мора реферати.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #37 на: 30 Септември 2021, 09:00:14 am »
Мене ме интересира подвозјето, на тестот таа е 1.7 тони, колку кг е стандардната ТБ верзија?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #38 на: 30 Септември 2021, 09:11:45 am »
Мене ме интересира подвозјето, на тестот таа е 1.7 тони, колку кг е стандардната ТБ верзија?

Нешто помалку од 1.4 тони.

Overall, колата е многу, многу добра. Focus е нијанса подиректен, ама и 308-цата е одлична за возење. Одлично изгледа, фит и финиш се многу добри (би рекол скоро на ниво на премиумците, освен во некои детали) и целото искуство е многу хај тек.

Малку помалку простор на задна клупа во однос на конкуренти, ама јас тоа не го гледам како проблем - и така позади би се возеле деца. Поважно е дека има поголем багажник.

Покрај Мазда 3 ми е најубава кола во класата. Има детали што не ми се свиѓаат (задниот браник, тркалата), ама како пакет, особено во GT издание изгледа одлично. Целосно гледано, на самиот врв во класата. Ми фали нормален хот хеч или некоја 160-тина коња турбо-блејзин варијанта за да биде warm hatch опција.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #39 на: 30 Септември 2021, 09:24:09 am »

Overall, колата е многу, многу добра. Focus е нијанса подиректен, ама и 308-цата е одлична за возење. Одлично изгледа, фит и финиш се многу добри (би рекол скоро на ниво на премиумците, освен во некои детали) и целото искуство е многу хај тек.

Малку помалку простор на задна клупа во однос на конкуренти, ама јас тоа не го гледам како проблем - и така позади би се возеле деца. Поважно е дека има поголем багажник.

Покрај Мазда 3 ми е најубава кола во класата. Има детали што не ми се свиѓаат (задниот браник, тркалата), ама како пакет, особено во GT издание изгледа одлично. Целосно гледано, на самиот врв во класата. Ми фали нормален хот хеч или некоја 160-тина коња турбо-блејзин варијанта за да биде warm hatch опција.

Со еден збор, Зеро би го дал голфот за пежово.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #40 на: 30 Септември 2021, 09:37:17 am »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #41 на: 30 Септември 2021, 10:00:31 am »
Јас гледав од официјалните германски спецификации.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #42 на: 30 Септември 2021, 11:12:22 am »
Сосе возач е пишале тука, ама не пишале колкав возач ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #43 на: 30 Септември 2021, 11:13:36 am »

Тоа го барав.
 :-*