Автор Тема: Градско возило бензин или бензин/плин  (Прочитано 25918 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Градско возило бензин или бензин/плин
« Одговори #135 на: 12 Август 2021, 12:38:14 pm »
90000 има поминато твоето?

Назад му се маките тогаш. Уживај дур не почнале.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #136 на: 12 Август 2021, 13:20:02 pm »
90000 има поминато твоето?

Назад му се маките тогаш. Уживај дур не почнале.

неee, го купив со ~130K го продадов со ~210K за скоро иста цена али со 2 сета гуми
сега земав golf5 1.9

али мислење за како градско е супер и тоа со 90K, низ град па и низ македонија повеќе од 10-15 годишно нема да направи.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #137 на: 12 Август 2021, 16:25:38 pm »
Mozebi 1.4 benzinskiot na VAG da e problemitacen, za 1.2 benzinskiot so 3 klipa mislam deka e dobar ili gresam?

1.4 TDI voopsto ne mi smeta ako e bucen, samo nekoj ako znae da kaze dali vo fabia 2 so toj motor ima DPF I zamaec?

Polo dizel ne se naogja, baram isklucivo neuvezeno vozilo do kaj 120-130.000km, a dizel polo vo tie ramki ne postoi po oglasite. Samo benzinci.

Za polo 1.2 ne mi se davaat 3.500, bidejki za 4.000 ima 1.4 astra h so 100.000km neuvezena sto ke trosi isto niz grad, a ke bide kola. Toa so slab motor ne mi igra uloga, za jak motor imam druga astra so 1.9 cdti so 150ks za na avtopat. Novava kola ke bide isklucivo za relacii po 5-10km niz Skopje.

Ignisot go vidov, ama mnogu e verojatno deka koga ke sakam da go prodadam ke zaglavam so nego, pa zatoa baram VAG ili Opel.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #138 на: 12 Август 2021, 17:15:04 pm »
другарче има поло 1.4тди многу се фали од него, колега зема астра H 1.3 дизел колку ја плати уште толку даде да ја среди, на паркингов до мене има некој продава црно хјундаи и10 ако сакаш можам да ти сликам број да го ѕирнеш, баш такво мало градско количе и ново делува. п.с се извинувам не читав напред може веќе некој предложил

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #139 на: 12 Август 2021, 18:20:32 pm »
Mozebi 1.4 benzinskiot na VAG da e problemitacen, za 1.2 benzinskiot so 3 klipa mislam deka e dobar ili gresam?

1.4 TDI voopsto ne mi smeta ako e bucen, samo nekoj ako znae da kaze dali vo fabia 2 so toj motor ima DPF I zamaec?

Polo dizel ne se naogja, baram isklucivo neuvezeno vozilo do kaj 120-130.000km, a dizel polo vo tie ramki ne postoi po oglasite. Samo benzinci.

Za polo 1.2 ne mi se davaat 3.500, bidejki za 4.000 ima 1.4 astra h so 100.000km neuvezena sto ke trosi isto niz grad, a ke bide kola. Toa so slab motor ne mi igra uloga, za jak motor imam druga astra so 1.9 cdti so 150ks za na avtopat. Novava kola ke bide isklucivo za relacii po 5-10km niz Skopje.

Ignisot go vidov, ama mnogu e verojatno deka koga ke sakam da go prodadam ke zaglavam so nego, pa zatoa baram VAG ili Opel.

Поло 1.2 трицилиндарецот со 60кс е солиден мотор. Страда од сензорите на брегаста доста често ама не е страшно. Во град троши под 8 литри и за тие дестинации ти е супер варијанта. Астра Х со 1.4 мотор е исто солиден мотор без маани ако се одржува, троши 9 низ Скопје и ретко дефекти, моторот си трпи плин па гледај да најдеш со вграден плин, само ќе смениш филтри и ќе го штелнат системот и тоа е тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #140 на: 12 Август 2021, 18:34:57 pm »
другарче има поло 1.4тди многу се фали од него, колега зема астра H 1.3 дизел колку ја плати уште толку даде да ја среди, на паркингов до мене има некој продава црно хјундаи и10 ако сакаш можам да ти сликам број да го ѕирнеш, баш такво мало градско количе и ново делува. п.с се извинувам не читав напред може веќе некој предложил
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Како си се плеснал измеѓу две i10ки ;D

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #141 на: 12 Август 2021, 20:38:00 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Како си се плеснал измеѓу две i10ки ;D
им кварам просек 🤣

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #143 на: 12 Август 2021, 20:50:29 pm »
Ако сакаш брзо да продадеш и да те послужи купи само VAG, посебно VW.

Значи VW Polo 1.2, 1.4.

Бензинец. Едноставно за сервисирање, брзо ќе го препродадеш.

Јас Пасатот го продадов за 20 (ДВАЕСЕТ) саати откако прв пат го ставив на оглас.

На 20-тиот саат бев на нотар.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #144 на: 12 Август 2021, 20:52:43 pm »
@Ѓорѓи @riki_staff fala vi na linkovite, no isklucivo baram VAG ili Opel.

Corsa D
Astra H
Polo 4
Ibiza
Fabia 2

VAG napravile karma kasha so 1.4 TDI, nekoi postari Polovci (ne znam za Ibiza i Fabia) imaat DPF, ponovi nemaat.... Toa mi e bitno da nema DPF, bidejki kolata ke se vozi isklucivo niz grad.
Ima nekoj metod kako da se proveri dali kolata ima DPF?

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #145 на: 12 Август 2021, 20:55:47 pm »
Ако сакаш брзо да продадеш и да те послужи купи само VAG, посебно VW.

Значи VW Polo 1.2, 1.4.

Бензинец. Едноставно за сервисирање, брзо ќе го препродадеш.

Јас Пасатот го продадов за 20 (ДВАЕСЕТ) саати откако прв пат го ставив на оглас.

На 20-тиот саат бев на нотар.

Taka e Lordu do sega ne sum utnal so tvoite soveti :)
Samo benzinecot ako mi trosi 9 litri benzin vo SK (jas ne bi sakal plin da montiram, nema da go isplatam), skapo ke mi bide... Pocnav da gledam 1.4 TDI, gledam deka se bez DMF, ama me machi DPF zbrkata sto ja napravile VW, kako sto pisav pogore....

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #146 на: 12 Август 2021, 20:59:18 pm »
Кај Полото од таа генерација, ако ме држи меморијата, опционо беше DPF да има и зависи за кој пазар се работи.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #147 на: 12 Август 2021, 21:17:53 pm »
Луѓе, помагајте му побрзо да си најде мало количе за низ град, ама поголемо да биде/може и џип, ама да не троши многу бензин па пожелно е да биде со плин, или да биде дизел но без дпф и без замаец, да е на ланче за да не го менува ребрастиот без везе напролет, да не биде поскапо од Астра, но и да не биде скапано, да не е од увоз, да нема многу км, да е од домаќин човек одржувано кого му скурчило да го одржува па решил да се отараси, и најбитно, да не заглави со продажбата по 7 месеци кога ќе му побара +200 евра (горивото не го сметам), оти ене го 1ви септември доаѓа за 2 недели :)

Без навреда, се обидов да ги сумирам критериумите :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 12 Август 2021, 21:19:34 pm »
Lada Niva?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #149 на: 12 Август 2021, 21:26:57 pm »
Луѓе, помагајте му побрзо да си најде мало количе за низ град, ама поголемо да биде/може и џип, ама да не троши многу бензин па пожелно е да биде со плин, или да биде дизел но без дпф и без замаец, да е на ланче за да не го менува ребрастиот без везе напролет, да не биде поскапо од Астра, но и да не биде скапано, да не е од увоз, да нема многу км, да е од домаќин човек одржувано кого му скурчило да го одржува па решил да се отараси, и најбитно, да не заглави со продажбата по 7 месеци кога ќе му побара +200 евра (горивото не го сметам), оти ене го 1ви септември доаѓа за 2 недели :)

Без навреда, се обидов да ги сумирам критериумите :)

Bez navreda, trolovi na forumi ima kolku sakas :)
Toa ni e vo krv, ne da se pomogne....