Автор Тема: AUDI 80 B4 1.9TD  (Прочитано 15874 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
Одг: AUDI 80 B4 1.9TD
« Одговори #30 на: 03 Декември 2011, 15:56:41 pm »
За што ти е кука на Ауди, ако смеам да прашам?

Куката е фабричка на расклопување е.Зашто ми е?Па за да си ја закачам приколката!Што ако е ауди,имам потреба од приколка,мене колата ми е да ја користам,а не за да се курчам.Не дека секојдневно имам потреба но во месецот 1-3 пати ми притребува,а за да се извади куката значи само топката треба да отштрафувам 2 штрафа.Така да цело време ми стое!
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #31 на: 03 Декември 2011, 16:04:14 pm »
Нас на сите овде ни се за курчење, затоа те прашав! ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #32 на: 03 Декември 2011, 16:08:34 pm »
Нас на сите овде ни се за курчење, затоа те прашав! ;D

Чудно ми дојде,затоа,исто како да прашаш зшто ти е клима или парно!Без навреди.Во мојот крај,лозарски 90% од возилата имаат кука.Је-ига потреба,да немав потреба до сега ке беше 100 пати извадена,но што се мора се мора.Баш сега во град видов ауди а4 2.0 тди од 2006 на нагоре тој модел со кука.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29785
    • CARclub.mk
« Одговори #33 на: 03 Декември 2011, 17:21:38 pm »
Ја имав кука на Xantia-та. У неколку наврати се има покажано како одличен паркинг сензор. ;D

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #34 на: 03 Декември 2011, 17:36:02 pm »
Ја имав кука на Xantia-та. У неколку наврати се има покажано како одличен паркинг сензор. ;D
Посебно коа ти треба малце просторче да си напраиш мераци е кука...

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #35 на: 03 Декември 2011, 17:36:32 pm »
Лозари а? Ај кажете коа ќе стаса виното,да видам што толку го фалите хехехех

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 03 Декември 2011, 18:01:17 pm »

Куката е фабричка на расклопување е.Зашто ми е?Па за да си ја закачам приколката!Што ако е ауди,имам потреба од приколка,мене колата ми е да ја користам,а не за да се курчам.Не дека секојдневно имам потреба но во месецот 1-3 пати ми притребува,а за да се извади куката значи само топката треба да отштрафувам 2 штрафа.Така да цело време ми стое!

Седи раат, нека седи куката... ни леб ни вода тражи...

Само, лошо кај мене во маало еден комшија има кола со кука... и како амал е, цело време му ја бараат...

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #37 на: 03 Декември 2011, 18:28:27 pm »
Лозари а? Ај кажете коа ќе стаса виното,да видам што толку го фалите хехехех

Виното е стасано,помина на тест и веќе е во поодмината фаза.
Оваа година се направи 200 л црно картошија,100 л бело смедеревка,околу 250 л ж'та.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #38 на: 03 Декември 2011, 18:30:19 pm »

Седи раат, нека седи куката... ни леб ни вода тражи...

Само, лошо кај мене во маало еден комшија има кола со кука... и како амал е, цело време му ја бараат...

И јас на моменти го имам тој проблем,не толку многу но се случува да вршам некоја услуга на пријател,познаник.А и подруго е кога некој паркира позад тебе и кога ке види дека има кука,не се лепи многу,се чува! ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #39 на: 13 Декември 2011, 10:17:03 am »
Само што го регистрирав аудито,помина на технички без никаков проблем.Еве слика од услугата..

Во споредба со лани има намалување на цената на услугата за 768 ден. плус за плаќање во готово даваат купон од 500 ден. за гориво во една приватна бензинска пумпа.Автоосигурањето во споредба со лани,оваа година ми дадија попуст од 300 ден.
Или сума сумарум во споредба со лани оваа година регистрацијата ми излезе за 1568 ден. помалку или 8225 ден.
« Последно менување: 13 Декември 2011, 10:46:12 am AUDI »

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #40 на: 26 Јануари 2012, 20:23:46 pm »
Да ја обновам гаражата со едно видео снимено денес.Можеше и подобро да запали,но задоволен сум,не е палена 3 дена,температурата е некаде околу 5 С,еден греач е или изгорен или ослабен,акумулаторот каде и да е ке цркнува,едвај заврте.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #41 на: 18 Август 2012, 01:03:30 am »
Вечерва аудито ме изневери по втор пат во овие 10 год. откако го имам.Првиот пат во гаража не сакаше да запали,испадна дека цркнал сензорот кој ја мери температурата на водата и давал сигнал дека моторот е загреан а со тоа греачите не се вклучуваа,се реши со нов сензор (1000 ден.).Вечерва од гаража го запалив ама од второ верглање,малку ме зачуди,излегов и ја паркирав на центар.За враќање вергла и никако да запали,10 пати ја верглав по 4-5 сек. но ни трага од палење само вергла.Пред 1 недела истото ми се случи,но после 5-6 верглања запали и еве повеќе од недела без проблем палеше.Очекував цела недела дека нешто ќе се случи и еве најпосле се случи.Утре уште сабајле му звонам на механичарот кој ми ја одржава колата,детето ми е и пријателче па да видиме што ќе испадне дефектот.Јас сумњам на нешто со електрониката,но ќе видиме.Малку сум растревожен но сепак очекував кога тогаш нешто да откаже.Сепак колата е стара 18 год.јас ја имам нешто повеќе од 10 год.имам поминато повеќе од 70 000км,на километражникот има 15x xxx км.

ЕДИТ:Утрово аудито запали чак мак,како ништо да не било.Ја однесов на механичар,но си палеше без проблем,најверојатно проблемот е или во бравата или во еден прекинувач кој јас го правев,кој ја исклучува електричната дизна на бошот,еден вид на заштита од кражба.Прекинувачот е изваден,врзани се жиците дирекно.Па ќе видиме што ќе испадне,приметив на моменти кога е даден контактот некогаш до електричната дизна не доаѓа струја.Е дали е проблемот до прекинувачот или до бравата ми останува денес да видам.Ако има некој совет нека кажува.
« Последно менување: 18 Август 2012, 11:43:33 am AUDI »

Отсутен KRISS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #42 на: 19 Август 2012, 01:15:38 am »
Jas skoro imav problem so bravata, ama ne kako tvojot t.e. edno sabajle nemozev da ja zapalam vrtam nadesno za kontakt saltablata "MRAK", uste ednas nadesno da zapalam nejkit, sreka na guranje zapali pa ja odnesov na majstor :)

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #43 на: 19 Август 2012, 01:23:52 am »
Добро е што запалила на гурање,кај мене ако е во гаража и ако не запали чаре е само мајстор на лице место или со трактор вадење од гаража,стрмничко е малку повеќе.

Инаку денес ја запалив 30 пати,вечерва исто така и нема никаков проблем.Уште ден два да ја провозам вака без прекинувачот на електричната дизна,ако не јави проблем значи дека до прекинувачот со тек на време видов малку кородирал,па можно е да не пренесувал струја на моменти.

Отсутен KRISS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #44 на: 19 Август 2012, 01:55:09 am »
i kaj mene e strmo, mojata garaza e za 2 koli. VIkam minimum 2ca da butkaat do gore i taka zemam zalet da ja zapalam pa posle so kocenje da ne lupnem u zid :D