2 дена пред да тргнам за златибор од средните светла остана само ова
Дури и во темно скроз кога возев (без улични) немаше никакво светло на патот буквално ништо.
Сеуште се под гаранција а ова се веќе втор пар сијалици. Прво стандард убедување неможело да ослабат бла бла фарот нечинел откачени биле итн итн се дур не предложи сам да ги извади од фар да види како светат по што одма ми ги замени со нови.
Каиш купив од нашиот дилер уште со дисковите (март мислам дека) ама никако да го сменам и шубе ми беше да тргнам така на пат па морав да одвојам време и за тоа.
ова е стариот кој дур не го извадив неможев да познаам во каква состојба е но прилично сум сигурен дека бил скоро сменет не беше воопшто испукан ниту крут.
првпат менував каиш па гуглав малку не најдов конкретно видео од каде го менуваат ама по некои мои сваќања испадна најлесно би било да ја извадам кутијата каде што стои филтерот за воздух да можам да го наместам на горната страна
и предното десно подкрило како ли се вика незнам, кое е веќе на некој начин како пресечено на пола. Се вадат само штрафовите на предниот дел и мислам 2 доле кој се фатени за пластиката па се превиткува наназад за да не смета при сервисирање.
ако на некој некогаш му се најдат сликиве заокруженово треба да се повлече асолно (стегнато е пм) за да се ослободи каишот и јас во малото дупче десно подоле што се гледа ставив мал имбус да остане лабав да можам да го ставам новиот каиш и секако извадам стариот.
една на чист воздух
не е некоја фасцинантна бројка но досега најдалеку бевме со астрава до охрид ова е малку повеќе возење и можам да кажам дека е ужување да се вози на долги релации особено на автопат темпоматот на 10/20+ и никакво замарање, често се начекував како несвесно возам со 2 прста што не го практикувам барем кога се вози побрзо. А и потрошњава ме изненади очекував повеќе, толку ми излезе и при полнење 4.87.