Автор Тема: Помош за филтри за вода  (Прочитано 2505 пати)

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Помош за филтри за вода
« на: 28 Ноември 2011, 23:21:47 pm »
 :) Немој да ме пцуете на форумов само некоја помош што барам  :D
Случајно да не знае некој куќишта за филтриве за вода(за домашна употреба) кај може да се најдат? Ми рекоа нешто по пазариве дека имало ама не сум сретнал. Еве на што поточно мислам

Во она во буњаковец што е за вакви работи ми кажаа цена као 30евра(мада јас не сум проверил)...А демек по пазариве ги имало за 400-450 денари. Па некој ако сретнал ваква работа нек каже :)

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
Одг: Помош за филтри за вода
« Одговори #1 на: 28 Ноември 2011, 23:29:26 pm »
за по пазари незнам, ама имаше една фирма позади мат во центар, цнц или така некако се викаше, во куќата на прва десно, се бават само со такви работи, се што е во врска со вода.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2 на: 29 Ноември 2011, 00:57:27 am »
Не сум видел ни ја по пазари, а цена незнам - знам дека се продаваат у Буњаковец, Гамбро ги продава, Фрезениус, Хоспал, Браун и тн. Најбоље ти е можда да ги нарачаш преку НЕТ.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 29 Ноември 2011, 13:25:02 pm »
Прашај ги овие, ама за поефтино од 30е не верувам дека има, уствари не знам, немам претстава. Се наоѓаат кај народна техника карши беко, (пасошко)
http://www.fluidproject.com.mk/Mk/FluidProekt%20-%20indeks.htm

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #4 на: 29 Ноември 2011, 17:41:23 pm »
Прашано :) најдов за 700 денари а имам и инфо дека има и поевтино ќе проверам неделава па ќе пишам дефинитивно :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5 на: 29 Ноември 2011, 19:05:19 pm »
Алал да ти е ! Пиши каде и што продаваат друго ...

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #6 на: 29 Ноември 2011, 19:22:34 pm »
Еве кај дечкиве:
http://zk.com.mk/Pages/Graniterm-Inzhenering/6768
Има куќиште за филтерот пола цол 700денари, 1 цол 1200денари. Кертриџите 5 и 1 микронски се по 130 денари а има и интересни други кертриџи што не се многу скапи. Имам и некоја информација дека за до 500денари имало на едно место куќиште сосе микронски филтер(имало од 1-10микрони), ама ова ќе морам да го проверам па ќе ви кажам

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #7 на: 06 Декември 2011, 15:59:09 pm »
За малце ќе заборавев да пишам најдов филтер 10 микронски сосе куќиште 450 денари е 3/4 цол а 500денари е 1 цол. Продавницата се наоѓа на битпазар односно од полициската станица битпазар што има улица што е паралелна со пластичарската. Тргате од кај полициската и идете на страната према касарнава, има една џамија продавницата е одма после џамијата и е за хидрофори водовот такви работи. Филтерот доаѓа со држач и со клуч за затворање и доста солидно ми личеше куќиштето, и е 10 инчно односто стандардно