Автор Тема: Предлог SUV - 16.000 eur  (Прочитано 4597 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
Одг: Предлог SUV - 16.000 eur
« Одговори #45 на: 17 Јуни 2024, 14:27:47 pm »
Делукс Куманово ако се овие вратени од лизинг, нема шо да се сеќирате. Ви вадат офицјална документација и историја и терате понатаму.

Во основа, секое возило со фул историјат извадена од официјален сервис нема шо да се замарате. Дури и да имало лимариски зафати во официјален сервис, нема шо да се сеќирате.

Зошто? Затоа што ако по некоја случајност тоа возило заврши во Минхен и ако Михаел Швајстауер од Porsche AG Munchen види дека Делукс заебал работа со било што, овие ќе ја изгубат лиценцата за 24 часа.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
« Одговори #46 на: 17 Јуни 2024, 14:53:28 pm »
Делукс Куманово ако се овие вратени од лизинг, нема шо да се сеќирате. Ви вадат офицјална документација и историја и терате понатаму.

Во основа, секое возило со фул историјат извадена од официјален сервис нема шо да се замарате. Дури и да имало лимариски зафати во официјален сервис, нема шо да се сеќирате.

Зошто? Затоа што ако по некоја случајност тоа возило заврши во Минхен и ако Михаел Швајстауер од Porsche AG Munchen види дека Делукс заебал работа со било што, овие ќе ја изгубат лиценцата за 24 часа.

Проблемот е што во склоп на Делукс Куманово (АутоВелт), има приватен плац малтене, залепен со Делукс Куманово и работи во склоп на Делукс Куманово. Авто купено од Делукс преку Ауто Велт програмата, пеки. Авто купено од приватниот плац? Генијален начин да донесеш клиент во заблуда.

Отсутен xmanager

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #47 на: 02 Јули 2024, 00:05:30 am »
Другари, бидна, зедов Renault Kadjar 2020, многу добро сочувано, премногу сум задоволен бар засега. Направено комплет сервис, од уље, филтри, пумпа, каиши па се до гуми.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #48 на: 02 Јули 2024, 00:13:25 am »
Другари, бидна, зедов Renault Kadjar 2020, многу добро сочувано, премногу сум задоволен бар засега. Направено комплет сервис, од уље, филтри, пумпа, каиши па се до гуми.
Честитки, со здравје да се вози.
Сега треба да живееш со фактот дека си купил Renault Kadjar 2020   :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1667
Предлог SUV - 16.000 eur
« Одговори #49 на: 02 Јули 2024, 00:40:58 am »
Ја ко шо знам препакувано Кашкаи е тоа. А Кашкаи генерално не е лошо ауто.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2333
« Одговори #50 на: 02 Јули 2024, 08:45:17 am »
Нека не на здравје, само за убаво. Ќе ни кажеш некое инфо повеќе од кај ја зеде, препорака за некој плац, фирма или од физичко лице ја зеде колата?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен xmanager

• Почетник
  • *
« Одговори #51 на: 02 Јули 2024, 08:55:32 am »
Ја ко шо знам препакувано Кашкаи е тоа. А Кашкаи генерално не е лошо ауто.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па би се сложил со тебе, али сум се возел и во кашкаи и во овој каџар, комотноста и возењето е малку на повисоко ниво според мене, инаку да пола од деловите под хауба имаат налепници Nissan  :D

Нека не на здравје, само за убаво. Ќе ни кажеш некое инфо повеќе од кај ја зеде, препорака за некој плац, фирма или од физичко лице ја зеде колата?

Препорака немам, ја зедов како што пишав погоре, https://dlautolux.mk/ , имаше некои ситни дрцки, стргнато од страна, али генерално на мене ми беше битен моторот, под хауба, и да нема некој механички дефект.

Од естетска гледна точка, не ми беше толку битно колку што ми беше битно како работи, како се вози, дали е се океј со електрика, и тоа го потврдив.

Скептичен сум и ја за Крива паланка, али по број на шасија, истражив и дојдов и до слики пред да биде донесена до тука, така да се на се ми се спои се на се дека може да ја земам.

Авто плацот е прилично нов, и носи увоз најчесто од Франција. Засега немам некои големи забелешки, немам ни препорака кон овој плац, ова е мое лично искуство  :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6391
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #52 на: 02 Јули 2024, 09:03:57 am »
Овој го зеде? со здравје да се вози.

https://dlautolux.mk/listing/наскоро-renault-kadjar-115ks-2021g/

Отсутен xmanager

• Почетник
  • *
« Одговори #53 на: 02 Јули 2024, 09:17:20 am »

Не, мојот е 2020, а го нема на web страната... у најлош случај да го пишува 2021 на веб страната, а да е мојот (2020)  :-X

Немав никаков контакт додека не отидов до таму директ, и таму видов дека е 2020, можеби им е некој трик за годините  :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6391
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #54 на: 02 Јули 2024, 10:11:24 am »
Ами претежно сите пишуваат година на регистрација, а со година на производство можи да има разлика.

Ти не си го познаваш? Ако е автоматик и твојот сигурно е овој.  ;D

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1960
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #55 на: 02 Јули 2024, 10:40:35 am »

Каде се наоѓа овој автоплац?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2333
« Одговори #56 на: 02 Јули 2024, 10:48:45 am »
Неколку плаца во Македонија имаат разработено увоз од Франција, по принцип - аукција, лицитираш онлајн, а има подоста инфо за колата (технички преглед, слики, напомена за гребаници и оштетувања, а доста имаат и сервисна книшка). Немаат таму време да ја стават колата на оглас (нивен Пазар 3), па ќе стои, па ќе се продава, ќе дојде еден, па друг, па ќе те заебава. Стандард, јеги га.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен xmanager

• Почетник
  • *
« Одговори #57 на: 02 Јули 2024, 11:21:42 am »

Каде се наоѓа овој автоплац?

пред Крива паланка, повели
https://maps.app.goo.gl/aR4S1sGCmXFQuEaN9

Ами претежно сите пишуваат година на регистрација, а со година на производство можи да има разлика.

Ти не си го познаваш? Ако е автоматик и твојот сигурно е овој.  ;D

Па да автоматик е  ;D

Најверојатно е овој, ако не донеле некој друг со иста боја, што не верувам  ;D

Неколку плаца во Македонија имаат разработено увоз од Франција, по принцип - аукција, лицитираш онлајн, а има подоста инфо за колата (технички преглед, слики, напомена за гребаници и оштетувања, а доста имаат и сервисна книшка). Немаат таму време да ја стават колата на оглас (нивен Пазар 3), па ќе стои, па ќе се продава, ќе дојде еден, па друг, па ќе те заебава. Стандард, јеги га.

Во мојот случај имаше и број на шасија и Macadam апликација која што според број на шасија проверуваш, оштетувања, слики од франција, дефект, информации за колата (како некој вид тест пред продажба) 2 евра некаде се плакаше, и дава слики според број на шасија.