Автор Тема: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9  (Прочитано 58567 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
Одг: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9
« Одговори #255 на: 25 Март 2022, 23:59:17 pm »
Е тек тад могу да рикнем!
Ти доаѓа паметот, добро е... :p
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #256 на: 26 Март 2022, 00:31:52 am »
А5 е одлична кола,ама мислам за гастербајтер да слези во Мк со таква е резил.
Се знае шо се зема,С класа,А8/А7,7-ка...Ова спрема нив иди буџет верзија. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #257 на: 26 Март 2022, 00:37:11 am »
А замисли сега со Алфа ко ќе ме видат, си мислат кузнај колку пари имам чим можам Алфа во Германија да одржавам    ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #258 на: 26 Март 2022, 00:45:56 am »
Имам еден пријател Германец,трговец со возила,дечкото е моја генерација и врти незамисливи суми на пари барем за мене.
Дома има возен парк од +/- 2 000 000€.
С63амг,две Ферари,ГЛЕ 53 амг итн.итн...Камиони месечно купи продај фактури  300-400К€ се книжат низ фирма...

Дечкото за секојдневно возило вози Алфа Џулиа 2.2јтд 180кс(или како и да е новата ознака за дизел).
Е зошто тоа е така?

Алфата му е службена од фирмата. :)

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #259 на: 26 Март 2022, 00:57:54 am »
Ама, чекај... ги вози своите или сакаш да кажеш дека му дремат дома?

Ако под а) ондак добро.
Ако под б) ондак бегајте у друга тема, за Ауди е оваа! :)
Ок, за Џулиа може да правиме моОобет. :)))
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #260 на: 26 Март 2022, 01:32:33 am »
Ја загадиФме темата на Саше ама ќе зачисти администрација...Ги вози и тие под А,ама 80% од времето го врви во Џулиа.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #261 на: 26 Март 2022, 21:30:38 pm »
Не бе, топ си е муабетот и ти па, ич не ми смета :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #262 на: 26 Март 2022, 22:20:03 pm »
Ја загадиФме темата на Саше ама ќе зачисти администрација...Ги вози и тие под А,ама 80% од времето го врви во Џулиа.

Затоа што 2.2јтд помалку троши, а може и на црвена нафта да се вози.  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #263 на: 18 Мај 2022, 20:42:33 pm »
Денес направен трет редовен сервис одкако е А5-ката кај мене. Сервисот го направив кај братот Митревски, променето е маслото и сите филтри. Секако, направена е и детална проверка на целото возило. Моментално има 109300км односно јас имам поминато со неа 34000км. Се надевам ќе продолжи да служи како до сега.
Нареднава недела се надевам ќе отидам кај некој што става фолии да ставам најсветли фолии на предните прозори(иако ми е страв од полицијата ама тоа е...) и ако се нафати дечкото да ми стави најтемна фолија на панорамата зошто колку и заштити да има стакло си е стакло, а преку стаклото влегува сонце :D.
Во план сум и да ја однесам на мал детајлинг пред почетоков на летово, да се освежи слојот за заштита.

2022 се надевам ќе фане и ремапирање ама отом - потом тоа, многу полиција има па неможам и вака асолно да ја стиснам не па со уште 50-60кс повеќе, сепак што повеќе кс и нм е подобро, така да во иднина ќе се случи секако и тоа.

Еве и некое сликиче да не биде штур постов.

Сликано во Германија на неограничен автопат.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #264 на: 18 Мај 2022, 22:54:35 pm »
Многу е лично аудито, баш такво би сакал за наредна кола  :D Колку го зеде во Дојчланд ?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #265 на: 18 Мај 2022, 23:06:49 pm »
Најс :) кој ја измисли панорамата к*у го утепал, поголема глупост немам видено :(

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #266 на: 18 Мај 2022, 23:11:09 pm »
Многу е лично аудито, баш такво би сакал за наредна кола  :D Колку го зеде во Дојчланд ?

Имаш порака во ПП. Али споредено со сегашниве цени, супер сум поминал.

Најс :) кој ја измисли панорамата к*у го утепал, поголема глупост немам видено :(

Супер си е Панорамата, особено за ваква ниска кола со црна внатрешност. Изгледа доста пошироко и поубаво внатре кога е отворена, сигурно би ја сакал и на следна кола. Но на 40 степени и директно сонце не е баш нај пријатна, особено зошто кај А5-кава е со електрична ролетна која е релативно танка и не изолира баш како што би сакал. Кај А4 на пример ролетната е мануелна и е многу подебела па и подобро заштитува. Гледав по нет ставаат или скроз најтемна фолија или пак некоја мирор(огледало) фолија која што однадвор го одбива сонцето а одвнатре се приметува многу малце. Ќе се реши тоа, не е воопшто проблем некаков. Мислам дека придобивките се поголеми од негативностите кој што ги носи, барем според мене.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #267 на: 18 Мај 2022, 23:17:35 pm »

Имаш порака во ПП. Али споредено со сегашниве цени, супер сум поминал.

Супер си е Панорамата, особено за ваква ниска кола со црна внатрешност. Изгледа доста пошироко и поубаво внатре кога е отворена, сигурно би ја сакал и на следна кола. Но на 40 степени и директно сонце не е баш нај пријатна, особено зошто кај А5-кава е со електрична ролетна која е релативно танка и не изолира баш како што би сакал. Кај А4 на пример ролетната е мануелна и е многу подебела па и подобро заштитува. Гледав по нет ставаат или скроз најтемна фолија или пак некоја мирор(огледало) фолија која што однадвор го одбива сонцето а одвнатре се приметува многу малце. Ќе се реши тоа, не е воопшто проблем некаков. Мислам дека придобивките се поголеми од негативностите кој што ги носи, барем според мене.
Јас ја имам истата електрична, ради малата ја отварам се радува иначе не би ни ја отворил. Можеби да сме во друга чиста држава да, ама тука со 2 прста прашина и стоена пред зграда со 15 лепешки од гулаби не фала На ум сум и јас сеа комплет да ја затемнам колата и ако има црна најлон фолија би и мавнал на панорамата

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #268 на: 19 Мај 2022, 01:39:00 am »
Неколку ситни прашања  ;D
  • Дали ти влегува вода низ прозорецот на предните врати кога ја переш колата на овие самоуслужни перални, со оглед на тоа дека е frameless прозорец? Минатата недела морав да возам по пороен дожд, и најдов капки внатре на столбот и прагот
  • Дали ти ја помни опција која ти е сетирана кога ке убациш во рикверц на малото екранче? Имам проблем со тоа што секогаш се пали на Graphic view, ке го наместам на Bird view Camera, и по гасење на колата, пак се враќа на graphic view, кој е практично неупотреблив.
  • Дали менуваше водна пумпа на 100к? Читам, препорачана километража е за такво нешто.
  • Дали го слушаш ад блу резервоарот, и течноста внатре што се движи на тргнување? Со 12 литарски резервоар немав ваков проблем, со 24 литри се слуша понекогаш.
Ко за крај, аман не ја сликај колата во сенка, бојата изгледа 10 пати подобро на сонце.
« Последно менување: 19 Мај 2022, 03:19:33 am Tommy »

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #269 на: 19 Мај 2022, 01:59:23 am »
Го поддржувам колегата и потврдувам за сите прашања кои ми се и на мене интересни, освен последното.

Фаца си е фаца и на темно и на светло.
Проблем е кога ти е поубава во темница, па следното утро те мава шок на прва средба. :)))
Добра плата.
Прав скопјАнец.