Автор Тема: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9  (Прочитано 58535 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Одг: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9
« Одговори #285 на: 28 Ноември 2022, 22:44:39 pm »
Видете, јас би ставил можеби, ама реков несакам да се замарам со толку проблеми за 1цм кај тркалата. Еве Никола има проблеми со дистанцерите, марјанот имаше, имале и многу други. Искрено несакам да се замарам со такви работи. Поентата со оваа кола кога ја купував ми беше да земам со највеќе што можам да најдам од опрема и со некој работи што ги зацртав дека мора да ги има (сите системи за автономно возење што се возможни во тоа возило, С-Лајн внатре и надвор, Виртуал, магнетик рајд) и тоа е тоа.
Секако дека може да се направи да е уште по привлечна на око, на пример со 20 бандажи со дистанцери и спуштена уште 1-2цм ама тоа повлекува компромиси кој што моментално не сум спремен да ги направам. Како на пример ако ја спуштам сигурно ќе влијае на работата на амортизерите кој што се адаптивни и едноставно за џабе сум ги барал, ако и ставам дистанцери ќе влијае на управувањето и мн веројатно е да тресе, па после за да се реши сето тоа ќе треба да одам по мајстори и да ми кажуваат не сега воа нечини, сега воа нечини и сетоа тоа е многу време и нервози.

Вака многу едноставно, пали, вози и уживај. Набрзо ќе лапне еден ремп и тоа е тоа. Инаку летните бандажи се од Audi Sport програмот (многу слични на RS7 C7 бандажите) и се скроз ок и со ЕТ и со се друго, како што реков секогаш може подобро ама некогаш мора да се повлече црта. Едино би ги сменил за други темно сиви, иста димензија и исто ЕТ, ама не сакам да се замарам и да барам кога овие ми се прифатливи па тоа е :)

Што се однесува до бојата имаше една Glaccier White, таа беше бела металик и ако најдев соодветно опремена и прифатлива скроз Ок боја ми беше и тоа. Оваа се погоди да е со Gebrauchte Wagon + директно од audi.de сајтот да ја купам, плус беше блиску до @Luki Junior и отиде лично да ја види па затоа ја избрав оваа. Битно ми беше само да не биде црна.

@Deni Искрено и заради тоа има малце влијание. Колава за мој стандарди и сфаќања се вози скоро па идеално и несакам да си правам несакани проблеми за многу мали естетски придобивки.

Еве за овој би сменил само, ама нема зошто не сум психички спремен да ги барам, да ги носам од странство па да ги продавам моиве...

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #286 на: 28 Ноември 2022, 23:03:17 pm »
Зошто не му ставиш дистацери на ѕверот, да биди уште поубава?

Зашто има попаметни работи од тоа да се ебаа со глупи дистанцери.

;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #287 на: 28 Ноември 2022, 23:18:38 pm »
Има и добри нијанси на бела боја иако не ја обожавам белата,ама во добра нијанса би ја зел и ич не ми чуе.
Има, на Лексус, што се прелева, прекрасна. Ама кај нас најчесто се зима радијатор бела, од необјасниви причини.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #288 на: 29 Ноември 2022, 08:12:08 am »
А прагчиња кога ќе му ставиш?

Шала на страна, на колава ништо естетски не и фали какви дистанцери какви глупости.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #289 на: 29 Ноември 2022, 10:06:48 am »
А камо ти позади МК налепница?

Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #290 на: 29 Ноември 2022, 11:00:05 am »

Прагчиња и дистанцери иначе ко дедо ќе ја возиш вака сеа. Нема смисла ;D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1834
« Одговори #291 на: 29 Ноември 2022, 11:21:10 am »
Кај саше само чип поминува друго фабрика завршила работа. Од прв ден ми беше алл ин колава кога ја претстави и уште си е :D И фали едно перење само

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #292 на: 29 Ноември 2022, 16:23:58 pm »

Е ај ќе купам Шкода Октавиа на 30 години, а на 50 шо ќе возам ?  Битно чадор да имам во вратата и багажот на дугме да ми се затвора.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #293 на: 29 Ноември 2022, 16:24:38 pm »
Порше :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #294 на: 29 Ноември 2022, 17:10:32 pm »

Е ај ќе купам Шкода Октавиа на 30 години, а на 50 шо ќе возам ?  Битно чадор да имам во вратата и багажот на дугме да ми се затвора.
Wtf, зошто би возел Октавија на 50!? Нема логика. Октавија се возеше кога беше 17к и рс за 23к.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #295 на: 30 Ноември 2022, 10:08:22 am »
Оти прагчиња и дистанцери ја прават колата јака и брза ;D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #296 на: 30 Ноември 2022, 10:32:09 am »
Време ви е да го напуштите форумот одредени "автомобилисти" и да се зачлените на некој форум за градини и слично  :) Вашите коментари за моите прагови, ич на К не ги клавам  :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #297 на: 30 Ноември 2022, 10:40:49 am »
Драг автомобилист експерту, ова ауто за многу од нас е најкомплетното ауто на форумов моментално (извинете другите), перфектно ремек дело во секој поглед во својата фабричка состојба.

Така да фори со глупи прагови и проблеми со дистанцери, фала не треба.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #298 на: 30 Ноември 2022, 10:42:30 am »
Па не мора да јадите трици за други, како што за вас е перфектно, за мене без дистанцери не е. The end.

А и ве разбирам, во Македонија реално ова е реткост да се види, помеѓу 90% Голф 5/Бмв 3/ Ауди и слични постари возила, па нормално дека ќе ви е топ, за разлика од западот каде што овие возила не се реткост и ги има во различни изданија, па можи добро да се види кое изгледа подобро. Затоа и го прашав.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #299 на: 30 Ноември 2022, 11:30:06 am »