@miksi Сигурен сум дека 3.0 V6 ТБ е одличен мотор, но мислев во смисла на потрошувачка, не на перформанси секако. Штом овој троши 7л/100 просек со 1.5л, деактивација на цилиндри, мајлд хибрид, коустинг цело време и сл.... Веројатно тој би бил 11/12.
Друга негативна работа е што во S5 бензинецот оди само пред ФЛ, тоес како мојата, ако сакам ФЛ, а сиг би сакал тогаш треба дизел, а спортско возило и дизел не ми оди толку. А и ова е 5.3 до 100 фабрика, тоа е 4.9 до 100 фабрика. Многу мала добивка за толкави гимнастики. Како и да е, се бива во животот па ќе видме. Уште 1 год сигурно ќе ја возам оваа.
Што се однесув до гумите, од нив сум многу задоволен, до сега најдобра гума што сум ја возел. Летово за жал поминав само 10.000км со нив, што заради тоа што 25 дена ги чекав гумиве ги немаа на лагер, па после Сеатот го возев само скоро 1 месец дека ново и интересно и отиде летото
.
Перформансите се одлични, до сега никогаш не попуштиле сум праел некој егзибиции за да пробам, сосема се комфорни како за 255/35 и би рекол за некоја нијанса по комфорни во споредба со предходните Conti SC5P. На дожд пробувам да не претерувам така да неможам да кажам како се во крајни граници на влажно, но верувам дека се добри и таму.
Нешто што највеќе ме изненади е тоа колку малку се трошат, како што напоменав, оштетена ми беше задната гума после точно 10.000км возење и порачав 2 нови па направив едно мерење со дигитлен шублер и резултатите се овие:
- Нови Гуми = 7мм
- Предни возени 10ккм = 5.8мм
- Задни возени 10ккм = 6.2мм.
Така да со оглед на нивото на перформанси што го нудат јас сум презачуден од тоа колку малку се трошат. Верувам дека би издржале 40.000км без никаков проблем и тоа на возило тешко 1700кг со 600NM и со тежок мотор напред. На бензинец може да е само подобро.
Од мене имаат препорака.
Ако сакаш нешто поспортско би ти препорачал да одиш на Michelin PS4S или GY Eagle F1 Assy5, но верувам ќе бидеш презадоволен и од овие.