Автор Тема: Совет за половно / ново возило 20к-30к  (Прочитано 53934 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Одг: Совет за половно / ново возило 20к-30к
« Одговори #75 на: 31 Јануари 2021, 22:29:34 pm »
Или па купи си убав седан, па со кусурот еве ти еден половен џип - има да му ја утепате мајката од возење и на скијање и низ град и насекаде.

https://autowelt.mk/cars/skoda-yeti-1-6tdi-105hp-greenline/
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #76 на: 31 Јануари 2021, 22:58:24 pm »
Исплати си станот со тие пари и не се замарај со барање друго возило, вози си  го моменталната што ја имаш. ;)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #77 на: 31 Јануари 2021, 23:12:18 pm »

Ке се вози и по град и жена ке ја вози и тешко ке се снајде по градска гужва и паркинзи.

Стари, да не се вреѓаш, молимте,
ама време е да се признае дека не е до колата. :)

По сите параметри до сега приложени или Jeep-от нов или Tiguan со 150.000км :)
Audi A8 за да нема мешање у штипки ;D

Отсутен ynwaMKD

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #78 на: 01 Февруари 2021, 13:37:43 pm »
Volvo V90/S90 да си земеш и да споделиш искуство или најубаво V90 Cross Country за сите задоволни ( најблиско до караван и сув)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #79 на: 01 Февруари 2021, 13:50:20 pm »
Некако ментално ме поти да ми се шуњаат 20к низ душек и да ги дадам за кола со над 100kkm. Без разлика што сум возел и возам некоја таква. Цената до која би ризикувал да го „изедам“ е многу помала од  20 kEUR. Поарно ќе одам на пушинг, лизинг, трговија со недозовлени средства и црна магија за уште 30-40%, и ќе си ги подсоберам малце нозете поблиску до работ на чергата. Ќе си купам чевла со вибрам ѓон и ќе почнам да шетам по салони.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #80 на: 01 Февруари 2021, 23:05:49 pm »
Земи што ти прави мерак, вака од форум само ќе се збуниш. Сите имаат различни идеи и совети па на крај незнаеш што да гледаш, ќе се испобуниш. Од мене совет што и да зимаш само да е Аутоматик. Ако зимаш настаро возило од странство гледај да е со Апрувед јусед кар вијакл програма, сите производители имаат такви програмо си нивно име. За Еуро 1 можеш преку Бугарија да ја свртиш колата, да најдеш некој со БГ фирма да ти направи услуга да ја плати, а ти него да му ја платиш.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #81 на: 01 Февруари 2021, 23:29:07 pm »
Земи што ти прави мерак, вака од форум само ќе се збуниш. Сите имаат различни идеи и совети па на крај незнаеш што да гледаш, ќе се испобуниш. Од мене совет што и да зимаш само да е Аутоматик. Ако зимаш настаро возило од странство гледај да е со Апрувед јусед кар вијакл програма, сите производители имаат такви програмо си нивно име. За Еуро 1 можеш преку Бугарија да ја свртиш колата, да најдеш некој со БГ фирма да ти направи услуга да ја плати, а ти него да му ја платиш.

Едина мана на моменталнава што се заебав е што нема автоматик. Не ми текнува ни дали се нудеше кај нас со автоматик. Тестираме нови коли али тест возила се најчесто во основно ниво, слаб мотор и мануелен и тешко да се осети тоа што го бараме. Лагер нема ништо, се чека по 4-5 месеци за испорака. Ковид кризава изгледа ептен ги поремети салоните.

Гледам и БГ што се нудат половни А4 ама и таму слаба понуда, а нагоре по ЕУ перидов со корона и затворени граници не ми се ризикува. Останува да се начека нешто интерено по огласи кај нас.

Кола имам не се брзам. Ако испадне добра понуда испадне, ако не здравје ке се вози ова и ке се исплати кредитот за стан па ке има повеќе за рата за нова. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #82 на: 02 Февруари 2021, 10:43:37 am »
Пре би Camry место RAV4 ако ме прашате мене :)

И ја би, ама компромис мора да се направи. Веројатно не сум само ја на форумов што мора да слуша друга половина ? :D :D :D :D

I dodged the bullet со Tuscon-от :)

Одбери добра боја на Camry-то, во споредба со некоја глупава боја на RAV4, ќе го одбери Camry-то ;D ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #83 на: 02 Февруари 2021, 11:04:00 am »
Жена треба да одбира шпоре, а не кола.
Тие и онака немаат појма од коли, марки и модели, можи само за бојата да ја консултираш  :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #85 на: 02 Февруари 2021, 11:07:53 am »
Жена треба да одбира шпоре, а не кола.
Тие и онака немаат појма од коли, марки и модели, можи само за бојата да ја консултираш  :)
Седи раат не знаеш каква ќе ти се погоди... од искуство.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #88 на: 02 Февруари 2021, 11:13:40 am »
Snemale vo VW, i da ne zapre linija stai manuelna :)