Најзезнат буџет за ново возило не дека не се пари 20 и нешто илјади евра за кола, пари се, и тоа како. Но, за жал, со денешните нови коли тешко се вклопуваш во тој ценовен ранг.Мојот револт е што плаќаме и нови и половни најскапи коли во регионот во Србија таа иста Тојота е околу 19.000 евра.
Што и да избереш, сигурно ќе те служи ново си е ново. Имам чувство дека сè станува сè поскапо...кога е во прашање автомобилот никако не стагнираат цените...
Мене лично ми се допаѓа Citroën C4 X — визуелно е убав, а и цената му е примамлива. Гледав видеа, го слушав и оној Борко (манекенот)од „Будићи класици“ во една емисија кога зборуваше за тој 1.2 "PureTech" мотор од Stellantis, што го има во повеќе модели. Рече дека не ни држи 50.000 км и почнува со проблеми со каиш така нешто ..
Не се разбирам од механика, ама изгледа тој мотор не е баш на добар глас. Ако грешам, нека ме корегира некој — дискламер: само го пренесувам она што го слушнав од емисија
Инаку, визуелно — бел со црн кров, одлична комбинација. А за 21.000 евра — супер цена.
Мој совет над 20к купи си ново возило не иди на карта половно.
Половно да исклучиво од прв сопственик миниум 3-4 години старо да е и под 80илјади км.Се останато троцифрено на табала е ризик сепак над 20к не е подценување пара е.
Среќно