Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334020 пати)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1725 на: 23 Јануари 2017, 13:55:11 pm »
Ако немате седиште за деца со isofix може да си нарачате од али вакви затегачи за околу 10€.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1726 на: 23 Јануари 2017, 15:05:23 pm »
Linkce please.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1727 на: 23 Јануари 2017, 15:21:07 pm »
Пиши на aliexpress во претрага isofix и ќе ти даде еден куп варијанти.

www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=&SearchText=isofix

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1728 на: 24 Јануари 2017, 10:45:42 am »
Клабери, кој педијатар би препорачале, со предност во околината на Бутел, Чаир, Автокоманда ...

Чув добар муабет за Видоевски во Тафталиџе, дуо-трио педијатри, со посебни термини за здрави деца, можеш на вибер ако е нешто поитно слики ово оно ...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #1729 на: 24 Јануари 2017, 10:56:32 am »
Марија Христова е одличен лекар. Маана и е што малку претерува во бројот на препарати кои ги препишува па, кога првиот пат ќе излезете од аптека после преглед, ќе бидете посиромашни за 2-3000. Ординацијата се вика Медико Марија. Прво јавете се да прашате.

Sent from outer space

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1730 на: 24 Јануари 2017, 11:07:03 am »
Клабери, кој педијатар би препорачале, со предност во околината на Бутел, Чаир, Автокоманда ...

Чув добар муабет за Видоевски во Тафталиџе, дуо-трио педијатри, со посебни термини за здрави деца, можеш на вибер ако е нешто поитно слики ово оно ...

Видоевски е ортопед, дуо-триото е Паскалов :) ќерка ми ја носам тамо, задоволни сме, има термин за здрави деца има емаил за консултации исто и вибер

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #1731 на: 24 Јануари 2017, 11:22:09 am »
Препорака од мене за Ординација Ложанковски. Во Центар, карши гимназија Јосип Броз Тито, паркингот кај дом на градежници. Достапни на телефон, фејсбук, слики по вајбер и се остало. Доста соработливи и флексибилни за боледувања и слични проблематики. Имаат сопствена лабораторија. Термините се посебни за болни и здрави дечиња.

До сега сме задоволни.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #1732 на: 24 Јануари 2017, 11:45:41 am »
Ложанковски е гинеколог колку што знам, многу добар. Знам дека се ординација, ама не знаев ни дека работат со деца.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #1733 на: 24 Јануари 2017, 11:57:12 am »
Имаат и педијатар. Од пред околу година и пол - две.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1734 на: 02 Февруари 2017, 12:45:20 pm »
Денес на втора вакцина

ДиТеПер, Полио и мислам беше ревакцинација за Хепитатис.

Се подобри крвната слика со хемоглобинот, па денес на вакцина.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1735 на: 02 Февруари 2017, 13:12:59 pm »
И ние кaј и дa е ќе примиме 2рa, сo дoлгo зaкaснувaње. Бaш пиши дaли ќе имa реaкции нештo.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1736 на: 02 Февруари 2017, 13:14:08 pm »
И ние кaј и дa е ќе примиме 2рa, сo дoлгo зaкaснувaње. Бaш пиши дaли ќе имa реaкции нештo.

Да ете чекаме сеа. Прими некаде пред 3 саати. До сега нема ништо.

Следиме температура ова она, се е во ред.

Не плачи, не ќенка нешто.

Да не го почудам ;D

Fingers crossed!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1737 на: 02 Февруари 2017, 16:07:45 pm »
Vtorata petovalentnata ne e voopsto bolna.
Tretata nie ja primivme pred 5 dena sestovalentna vikaat pece malce ali onie lepenki kje mu menjas na 3-4 sati i nema maka.Nasevo bese kjenkavo 2 dena onaka se ligavese ama mu projde inace skraja od temperatura i drugi reakcii nemalo.Ni rekoa od Bukurest na 9 meseci da go nosime na sistematski na kontrola da go vidat.Inace na 22.01 vlegovme vise u 8 mesec i srekjno gazime napred.
Sega sum vo plan nekoj dubak damu zeam bidejki vise nego drzi mesto da sedi odma se ispraava da stane i cel den nekoj mora da go drzi u race za da stoi na noze.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1738 на: 02 Февруари 2017, 16:13:28 pm »
Нас ни рекоа пак на вакцинација на 21-ви март.  Не знам сеа таа каква е. Дали е иста како оваа?

MMR кога е?

За таа имам малку скепса.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1739 на: 02 Февруари 2017, 17:25:33 pm »
Vtorata petovalentnata ne e voopsto bolna.
Tretata nie ja primivme pred 5 dena sestovalentna vikaat pece malce ali onie lepenki kje mu menjas na 3-4 sati i nema maka.Nasevo bese kjenkavo 2 dena onaka se ligavese ama mu projde inace skraja od temperatura i drugi reakcii nemalo.Ni rekoa od Bukurest na 9 meseci da go nosime na sistematski na kontrola da go vidat.Inace na 22.01 vlegovme vise u 8 mesec i srekjno gazime napred.
Sega sum vo plan nekoj dubak damu zeam bidejki vise nego drzi mesto da sedi odma se ispraava da stane i cel den nekoj mora da go drzi u race za da stoi na noze.

Зборете со асолен ортопед (мој предлог е др. Видоевски) за дали има вистинска потреба од дубак.

Нема потреба да му мењаш лепенки после вакцина.

Нас ни рекоа пак на вакцинација на 21-ви март.  Не знам сеа таа каква е. Дали е иста како оваа?

MMR кога е?

За таа имам малку скепса.

Не ви дадоа календар за имунизација? Во него треба да пишува.

ММР мислам дека е после 6 месеци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.