Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334038 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1710 на: 17 Јануари 2017, 15:30:37 pm »
Ова е тоа со 5 точки каиш?

Во упатството на седиштето, викаше дека само каиш од колата се користи за деца над 12-13 години. Пред тоа е со вакво слично.

edit: Вакво имаме

http://www.joiebaby.com/product/elevate/

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1711 на: 17 Јануари 2017, 15:52:11 pm »
Наместо на четири, вакцината ДТП децата ќе ја примаат на шест годишна возраст. Ова го предвидуваат новите измени во календарот за имунизација. Со тоа, велат лекарите ќе се намалат несаканите реакции кои се јавуваат кај децата.
Измените важат од 1-ви јануари оваа година. Од Министерството за здравство објаснуваат дека сите деца кои до декември примиле ДТП вакцина на 4 годишна возраст си продолжуваат со вакцините по стариот календар.
Од Министерството за здравство велат дека сите служби за имунизација се веќе информирани и ја практикуваат новината.
Анти-кампањите за вакцинација изминативе две години влијаеа на намалување на бројката на вакцинирани деца и во Македонија. Сепак, најновите статистики во 2016 покажуваат зголемување на опфатот со имунизација. Лекарите со апел родителите редовно да ги вакцинираат своите деца, со цел да ги заштитат како од појава на одредени болести така и од настанување на компликации кои може да бидат и смртоносни.

Се утепаа од звонење кај мене кога ќерка ми наполни 4 години во Септевмври и пред месец и пол ја прими.
После тоа заглави со температури од кои доби воспаление на двете уши за што до пред 3 дена примаше инекции бидејќи слухот и беше сведен на 30%.

Све им ебам!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1712 на: 17 Јануари 2017, 17:08:33 pm »
Уште да знаеше некој дека не се "анти-кампањи за вакцинација", туку "кампањи за анти-вакцинација", текстов ќе беше врвно новинарско достигнување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1713 на: 17 Јануари 2017, 17:22:22 pm »
Стратро, и онака сум испостран од вакцинацијата а и ти ме дотепа сега  :-\

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #1714 на: 17 Јануари 2017, 17:24:20 pm »
Се утепаа од звонење кај мене кога ќерка ми наполни 4 години во Септевмври и пред месец и пол ја прими.
После тоа заглави со температури од кои доби воспаление на двете уши за што до пред 3 дена примаше инекции бидејќи слухот и беше сведен на 30%.

Све им ебам!

Се надевам само дека ова нема да те обесхрабри, и дека ќе продолжиш да си го вакцинираш детето.

Нема зошто.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1715 на: 17 Јануари 2017, 18:06:40 pm »

Све им ебам!

Стратро, ме чуди фактот што матичниот лекар воопшто дозволил детето да се вакцинира ако 3 дена пред тоа примало инекции.

Кај мене малата нешто кашлаше, ништо сериозно и матичната рече вакцина никако додека кашлањето не се повлече. Овие од вакцинации станаа досадни со јавувања. После тоа јас настинав, матичната рече малата да не се носи на вакцинација се дур јас не оздравам. Од вакцинации уште подосадни станаа. Вакцината ја прими малата со 4 месеци закаснување.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #1716 на: 17 Јануари 2017, 19:07:19 pm »
Баш денес ние бевме со малото ДТП 3 ја примавме, исто со каснење  околу 3-4 месеци (прелади, течење на нос , слабо железо )
Писмо ни пратија дека ке добиеме казна ако не сме го однеле за незнам колку дена, дрн дрн па после 2 недели го однесовме т.с денес.
Па ни објаснуваа дека немало врска ако било преладено или со слабо железо можело да се вакцинира бла бла и сеа ке требало на побрзо да ги прими другите вакцини т.с МРП ...my ass тоа дека ке биде
Иначе сеа не мачи температура ама ја држиме до 38 со Далерон, белким до утре ке биде ко нов :)
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1717 на: 17 Јануари 2017, 21:12:18 pm »

Све им ебам!

Се надевам само дека ова нема да те обесхрабри, и дека ќе продолжиш да си го вакцинираш детето.

Нема зошто.
А бе знам. Братучед ми е интернист со приватна оррдинација, ќеркичето сите вакцини по ред ги има примано. Ако е чедар нешто, сигурно он прв нема да ги стави на неговото дете...

Ама стравот си стои.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1718 на: 18 Јануари 2017, 08:53:12 am »
стравот треба да биде поголем ако се бара начин да не се вакцинира дететето

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1719 на: 18 Јануари 2017, 09:36:12 am »
Ова е тоа со 5 точки каиш?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во упатството на седиштето, викаше дека само каиш од колата се користи за деца над 12-13 години. Пред тоа е со вакво слично.

edit: Вакво имаме

http://www.joiebaby.com/product/elevate/
da,ovoj e toj kais so 5 tocki na vrzuvanje
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1720 на: 18 Јануари 2017, 09:36:51 am »
Не реков дека не треба да се вакцинира.
Наводно вакцината за која пишав е одложена да се прима на 6 години бидејки на 4 годишна возраст значително го намалува имунитетот на детето.

Не ми влева доверба општо "системот"..

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1721 на: 18 Јануари 2017, 14:50:09 pm »
Стратро, дај бе моља ти...!

Систем???

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1722 на: 18 Јануари 2017, 15:01:53 pm »
Еднаш една вакцина се дава на 4 години...па после ај не на 4  туку на 6 без никакво објаснување.

Ко да не знаат што прават.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1723 на: 19 Јануари 2017, 10:40:09 am »
Ко да не знаат што прават.
@Алачки мх мх мх...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1724 на: 19 Јануари 2017, 20:21:22 pm »
Точно тоа е зборот. Верба во системот и не само во нашиот. Стопати ги сменија календарите, воведоа уште 20 вакцини, и полни со доверба ги шприцаат без 1 процент грижа на совест, таа останува само кај родителот, кој без верба во системот веќе не знае што да прави.

Како тоа безбедните вакцини предизвикуваат вакви компликации во голем процент, овде сте 20 души што вакцинирате, а еден член имал проблеми со вакцината. Тоа е огромен процент на компликации, далеки од 0.00000001% колку што 'гарантираат'.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need