Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334059 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1695 на: 12 Јануари 2017, 16:56:42 pm »
Да го ебам, сите тројца сте во право  :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1696 на: 12 Јануари 2017, 22:57:19 pm »
Се додека медицинските работници не го добијат финансискиот надоместок, услови за работа, почит, ќе биде така. Не може доктор кој вложил 7 години од животот да зема 500 евра плата, а мочан референт со средно во ЕЛЕМ, МЕПСО, Водовод да зема иста плата или пак судија да зема 2000 евра плата.

Јас знам дека иако не е правилно, од срце му ги дадов парите, иако ништо не побара. Пари даваме за еден глупав мобилен од 500 евра а не цениме дека некој го држи животот на нашите сопруги и идни дечиња во негови раце.

Кој како сака нека си сфати. Во оваа држава се е ебнао обратно.
На нашите и 2000€ плата да зимаат малку ќе им се, митото им тече во вените.
Sent from my Huawei P9

Така е Ахтунг, дефинитивно си во право.

Што правиме со хипократовата заклетва, етичноста, моралната обврска и одговорност на докторите?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1697 на: 13 Јануари 2017, 10:29:17 am »
Сменете се со местата, па ќе правиме муабет. Да видите како е да си на работа 18 саати од кои 10 саати на операција, па ти се јавува некоја амеба политичка која ти наредува да се појавиш на работа за да го оперираш тој и тој. Да не зборам за секојдневни закани, уцени итн. Најдобар да си во душа, ќе колабираш за 1 год. Истовремено, да немаш каде да седнеш пола саат да се соземеш, стоплиш, пошо по клиникиве шетаат сите инсекти, да се куцаш кога си дошол и отишол зошто некој идиот само тоа му е поим за менаџирање, додека некоја мочла/мочко седи во некоја тазе изградена административна зграда и мисли дека е бог зошто во раката го држи светиот и печат за заверка на документ.

Како и во сите професии, националности, религии, раси секогаш постојат луѓе и нелуѓе. Тоа не се менува.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1698 на: 13 Јануари 2017, 11:24:48 am »
Олмајти, тоа што го зборуваш е така како е, но тоа не е оправдување за воспоставување "тарифа". Половина и повеќе од тие што ја плаќаат тарифата, т.е митото се обични смртници кои едвај составуваат крај со крај. Пример, војската и полицијата работат смени од долги часови, во ненормални услови (планина, снег, дожд итн) и некои од нив исто така се дрзнуваат да земаат мито (читај: претежно Милиционерите) но тоа сепак не е оправдување дека треба да се подмитливи. Секој треба да си ја сработи работата за која е платен од државата. Ако не му се допаѓа колку го плаќаат нека си бара друго чаре. Јас барем така направив.

П.С Тие што земаат мито се класични крадци, ништо повеќе. Крадец не се станува, се раѓаш како таков.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1699 на: 13 Јануари 2017, 11:26:04 am »
Кoсoвaрите ги нaучијa сo пaри.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #1700 на: 13 Јануари 2017, 12:21:54 pm »
Тоа е стара традиција исто како најстариот занает :)

Инаку, јас не одев кај доктор со тарифа, туку првенствено кај доктор кој ништо не побара, но јас сакав бидејќи ми е полесно да се откажам од некои небитни работи во животот пр моб тел со цел тие пари да ги пренаменам за друга работа.
Да се разбереме, јас не оправдувам вакви работи но ги разбирам, јас едноставно сакав од срце да ги дадам, исто како што сакаме да почастиме со мекици и сл.

Присутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #1701 на: 13 Јануари 2017, 12:34:58 pm »
Друже твои пари, твое право што ќе правиш со нив. Само со ваквите постапки сами ги учиме да бараат мито. Ти си имал можност и си дал, а што правиме кога утре, навикнат дека треба да си ја наплати услугата, ќе побара од некој што нема да даде? Пак ќе речам твое право, не дека те осудувам, тоа е само мој став.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #1702 на: 13 Јануари 2017, 13:43:02 pm »
Затоа пак ќе речам, има луѓе и нелуѓе. Некои од нив не бараат, некој ќе им даде некој не на крајот пак задоволни. Некои не праат муабет без стартна тарифа.
Е сеа наградата е за тој да ти е достапен 24/7, ако сопругата добие болки во сабота во 23.30 тој да си дојде на раб.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1703 на: 13 Јануари 2017, 21:49:31 pm »
Kolku e bitno isofix pricvrstuvanje da ima sedisteto za vo kola?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1704 на: 13 Јануари 2017, 21:53:57 pm »
Убаво е да го има, ама нема да пропадне светот ако нема :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1705 на: 13 Јануари 2017, 21:59:14 pm »
Citav nekade deka properly fixed seatbelt seat e pobezbedno duri i od isofix????

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1706 на: 14 Јануари 2017, 01:57:28 am »
Citav nekade deka properly fixed seatbelt seat e pobezbedno duri i od isofix????
zavisi
isofixot sam po sebe e za sedisteto da bide von ravenkata pri sudir.
kaj mene ima isofix sedisteto.i sepak se koristi kaisot od kolata za vrzuvanje na deteto
imas isofix sedista so nezavisni kaisi montirani na samoto sediste. togas isofix treba da drzi i sedisteto i deteto vo slucaj na sudar,pogolemi sili na deluvanje vrz samata isofix konekcija,nego li vo prviot slucaj(isofix+kaisi od kolata)
kaj mene,po moe poznavanje na fizika.isofix go drzi sedisteto na mesto, a kaisot go drzi deteto pri sudar.
so isofix, sedisteto stanuva del od shasijata(kolata).
e sea, imas druga diskusija za kaisite. 5point harness e porazlicna nego li kaisot od kola,kade sto pri tumbanje postoi verojatnost da izleta deteto od sedisteto. so 5point harness nema takva opasnost.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #1707 на: 14 Јануари 2017, 11:00:26 am »

Џивџанот мој додека го гледа фичото на Банза во Петко (емисијата за деца)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1708 на: 17 Јануари 2017, 14:51:19 pm »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #1709 на: 17 Јануари 2017, 15:20:35 pm »
zavisi
isofixot sam po sebe e za sedisteto da bide von ravenkata pri sudir.
kaj mene ima isofix sedisteto.i sepak se koristi kaisot od kolata za vrzuvanje na deteto
imas isofix sedista so nezavisni kaisi montirani na samoto sediste. togas isofix treba da drzi i sedisteto i deteto vo slucaj na sudar,pogolemi sili na deluvanje vrz samata isofix konekcija,nego li vo prviot slucaj(isofix+kaisi od kolata)
kaj mene,po moe poznavanje na fizika.isofix go drzi sedisteto na mesto, a kaisot go drzi deteto pri sudar.
so isofix, sedisteto stanuva del od shasijata(kolata).
e sea, imas druga diskusija za kaisite. 5point harness e porazlicna nego li kaisot od kola,kade sto pri tumbanje postoi verojatnost da izleta deteto od sedisteto. so 5point harness nema takva opasnost.

Баш како што ти објасни Ланс.

Еве еден пример без ISO-FIX во случај на страничен удар.
Мој другар скоро при мала брзина го удрија од десна страна, малиот (3 год) позади во седиште (без ISO-FIX) врзан со каиш од колата поминува за среќа без никакви повреди, но седиштето се поместило и извртело бидејќи освен со каиш не е никако прицврстено.
Да имаше исо-фикс ќе си останеше на место.

Кај мене е исо-фикс со перница која го држи малиот, која се прицврстува со каиш од кола. Мооожеби кога би требал пак да купувам би избрал со каиши (во 5 точки) и исо-фикс како покомотно решение.