Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334774 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1665 на: 07 Јануари 2017, 21:57:55 pm »
Да беше така лесно да се избере лекар,немаше тука муабет да правиме.Обично јас и сопругата се водиме од искуство на многу блиски луѓе,па се решаваме кај кој да идеме.Избегаваме најдобри и најизвикани доктори(педијатри,ортопеди) кај кои се закажува уште на неродено бебе или се чека и со саати од што е гужва.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #1666 на: 07 Јануари 2017, 22:05:29 pm »
Моето искуство со д-р Лазеска во Букурешт е позитивно. Жената има 60тина години и се однесува како што доликува на прав лекар. Те ислушува и ти посветува време. Се труди детето да биде згрижено. А и искуството си го прави своето. Сигурно 20-25 години работи со деца.

А иначе моментално за се се следат некои трендови и слично. Сум приметил луѓе кои воопшто не се ситуирани, без причина си го рушат финансискиот мир и веднаш одат во Систина, Ремедика и слично. Јас сеуште верувам дека имаме квалитетни лекари и во јавното здравство. Но,  тоа е друга тема и зависи од случај до случај.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #1667 на: 07 Јануари 2017, 23:03:59 pm »
Прва ствар што ни кажа Паскалов кога отидовме кај него, е дека не е педијатар туку дека уште специјализира, така да, не е дека се праи на два ипол и дека го крие тоа. Далеку од доволно да не' одврати од кај него, и да одиме кај некој од другите педијатри кои ни ги препорачаа и кај кои поминавме претходно.

И јас, и жена ми, и еден куп луѓе што ги знаеме, се исклучително задоволни од Паскалов и луѓето кои работат во таа ординација.
Во тој случај зошто воопшто го спомена/вте во дискусијава Паскалов? Ако добро се сеќавам првичното прашање беше да препорачате добар педијатар а не матичен/општ лекар каков што гореспоменатиот е, нешто кое (да не претерам ама минимум) 85% од сите негови пациенти мислат дека е. Прво велиш дека ви кажал дека не е педијатар после велиш тоа не ве одвратило да одите кај друг педијатар, со што имплицираш дека е педијатар in the first place  и дека ти не би сакал да одиш кај друг педијатар. Човекот е општ лекар ffs, и тоа благодарејќи на докторката која го обучуваше и која ја искористи, шутна и остави без работа. Кажи ми кога прв пат дозна/слушна за неговата ординација, ти беше претставена како ординација за општа медицина која има добар матичен лекар или слушна дозна за добар педијатар?  

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
Одг: Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1668 на: 07 Јануари 2017, 23:16:17 pm »
Секоја информација плус е добродојдена!

Фала Зоки!

Ако веќе одиш во Систина барај го Леонардо Камењарски. Порано работеше во поликлиника Ѓорче. Работеше на вакцинации. Се' уште одиме кај него ако загусти.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1669 на: 08 Јануари 2017, 00:28:39 am »
Прва ствар што ни кажа Паскалов кога отидовме кај него, е дека не е педијатар туку дека уште специјализира, така да, не е дека се праи на два ипол и дека го крие тоа. Далеку од доволно да не' одврати од кај него, и да одиме кај некој од другите педијатри кои ни ги препорачаа и кај кои поминавме претходно.

И јас, и жена ми, и еден куп луѓе што ги знаеме, се исклучително задоволни од Паскалов и луѓето кои работат во таа ординација.
Во тој случај зошто воопшто го спомена/вте во дискусијава Паскалов? Ако добро се сеќавам првичното прашање беше да препорачате добар педијатар а не матичен/општ лекар каков што гореспоменатиот е, нешто кое (да не претерам ама минимум) 85% од сите негови пациенти мислат дека е. Прво велиш дека ви кажал дека не е педијатар после велиш тоа не ве одвратило да одите кај друг педијатар, со што имплицираш дека е педијатар in the first place  и дека ти не би сакал да одиш кај друг педијатар. Човекот е општ лекар ffs, и тоа благодарејќи на докторката која го обучуваше и која ја искористи, шутна и остави без работа. Кажи ми кога прв пат дозна/слушна за неговата ординација, ти беше претставена како ординација за општа медицина која има добар матичен лекар или слушна дозна за добар педијатар?  

Точно, моја грешка што го препорачав Паскалов кој технички сеуште не е педијатар, а чоекот бараше педијатар.
Можам да не ги препорачам д-р. Атанасова во К. Вода, заради нехигиенски услови и непристапност, и д-р. Роза или така нешто во Идадија, заради застарени методи и недоволна комуникација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1670 на: 11 Јануари 2017, 15:03:29 pm »
Ние ќе ти обрзложиме, Филип и Ван ќе не доисправат и се ќе научиш ;D

Ако погоре се мисли на мене, љубезно и понизно молам да не ме ставате во иста реченица која сугерира некаква сличност, бидејќи го сметам за навредливо.

Фала на разбирањето!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #1671 на: 11 Јануари 2017, 16:03:55 pm »

Во тој случај зошто воопшто го спомена/вте во дискусијава Паскалов? Ако добро се сеќавам првичното прашање беше да препорачате добар педијатар а не матичен/општ лекар каков што гореспоменатиот е, нешто кое (да не претерам ама минимум) 85% од сите негови пациенти мислат дека е. Прво велиш дека ви кажал дека не е педијатар после велиш тоа не ве одвратило да одите кај друг педијатар, со што имплицираш дека е педијатар in the first place  и дека ти не би сакал да одиш кај друг педијатар. Човекот е општ лекар ffs, и тоа благодарејќи на докторката која го обучуваше и која ја искористи, шутна и остави без работа. Кажи ми кога прв пат дозна/слушна за неговата ординација, ти беше претставена како ординација за општа медицина која има добар матичен лекар или слушна дозна за добар педијатар? 

Точно, моја грешка што го препорачав Паскалов кој технички сеуште не е педијатар, а чоекот бараше педијатар.
Можам да не ги препорачам д-р. Атанасова во К. Вода, заради нехигиенски услови и непристапност, и д-р. Роза или така нешто во Идадија, заради застарени методи и недоволна комуникација.

Паскалов од скоро е и званично педијатар.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1672 на: 11 Јануари 2017, 16:21:05 pm »
Дали има некој искуство со Доктор Јегени у Санте Плус?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1673 на: 11 Јануари 2017, 17:24:49 pm »

Во тој случај зошто воопшто го спомена/вте во дискусијава Паскалов? Ако добро се сеќавам првичното прашање беше да препорачате добар педијатар а не матичен/општ лекар каков што гореспоменатиот е, нешто кое (да не претерам ама минимум) 85% од сите негови пациенти мислат дека е. Прво велиш дека ви кажал дека не е педијатар после велиш тоа не ве одвратило да одите кај друг педијатар, со што имплицираш дека е педијатар in the first place  и дека ти не би сакал да одиш кај друг педијатар. Човекот е општ лекар ffs, и тоа благодарејќи на докторката која го обучуваше и која ја искористи, шутна и остави без работа. Кажи ми кога прв пат дозна/слушна за неговата ординација, ти беше претставена како ординација за општа медицина која има добар матичен лекар или слушна дозна за добар педијатар? 

Паскалов од скоро е и званично педијатар.

Ете, се смениле некои работи од кога не сме таму...
Последен пат кога бевме (троа поодамна), уште не беше педијатар.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #1674 на: 11 Јануари 2017, 19:46:00 pm »
Доскорашен директор на Гинекологија Чаир, 200 еура му беше тарифа за колеги или викенд за семејството во Банско. Сосема ОК доктор беше додека беше во Чаир, ваљда не е ништо полош и сега...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1675 на: 11 Јануари 2017, 21:14:54 pm »
Јегени е профи. У секој поглед. За царски рез особено.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1676 на: 11 Јануари 2017, 21:18:49 pm »
Да ти се мочам во професионалецот на кого 200 евра или викенд во Банско му е тарифа.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1677 на: 11 Јануари 2017, 21:41:55 pm »
Да ти се мочам во професионалецот на кого 200 евра или викенд во Банско му е тарифа.

Се согласувам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1678 на: 11 Јануари 2017, 22:07:38 pm »

Не разбирам, на што точно мислиш?

Денес бев кај Јегени и се договоривме да ја пораѓа жената.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1679 на: 11 Јануари 2017, 22:27:50 pm »
Миле не ги пратиш сите постови. Еве на што мислев:

Доскорашен директор на Гинекологија Чаир, 200 еура му беше тарифа за колеги или викенд за семејството во Банско. Сосема ОК доктор беше додека беше во Чаир, ваљда не е ништо полош и сега...

Brains are awesome. I wish everybody had one.