Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334667 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1650 на: 29 Декември 2016, 23:36:34 pm »
Пaскaлoв спoред мене не е нештo пoсебнo, тaкoв зaклучoк дoбив, се пoнaшa бaш кo нa кaрикaтурaтa у кaнцелaријa сo нaтпис "Ништo не му е, ќе му пoмине".
Виктoр, пaртнерoт негoв ми е некaкo пoaсaлен, бaр знaе дa те пoсoветувa и дa ти нaпрaви ред муaбет. Зa дoктoркaтa, Пaскaлoв двa, aкo прaшaш oк, aкo не прaшaш никoму ништo.
Вo мoј случaј, мaлиoт беше мaлку нaстинaт, ни препишa јaки aнтибиoтици (не ги земaвме, пo препoрaкa oд др. Дoктoр), втoрo сaглaм нaстинувaње нa мaлиoт, сo кaшлaње, шлaјмчињa, ни рече ништo не му е. Мене личнo не ми е тoa вo ред.
Чoвек, педијaтaр зa кoј рaкa сечaм декa е дoбaр, др. Денис штo беше вo Reshumana, сaмo нaжaлoст сегa рaбoти вo друг грaд. Чoвекoт кoгa бевме, не не' oстaви прaшaње дa пoстaвиме, свaкa му чест.
Кaрпaтиски, aкo сaкaш дa пoбaрaм брoј, чистo ќе се чуеш сo негo и сигурен сум декa ќе сaкa дa ти пoмoгне дoкoлку е вo мoжнoст.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #1651 на: 30 Декември 2016, 00:02:52 am »
Секоја информација плус е добродојдена!

Фала Зоки!

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1652 на: 30 Декември 2016, 06:45:50 am »
i nie sme kaj Paskalov
viktor doagja i sabota i nedela vo ordinacija po potreba.
sekogas probuvaat bez antibiotici ako moze da se izvlece deteto, za razlika od nekoi sto davaat antibiotici kako da nema utre
dostapni na viber i na telefon sekogas
a deka se razlicni trojcata doktori vo odnesuvanje,da. koj covek e ist so drug na svetov?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1653 на: 30 Декември 2016, 07:09:01 am »
Баш заради тоа ги почитувам, што апчиња и лекарства оставаат за у краен случај, а не македонското, бутај му на детето све и свашта.
Со Виктор обично ги делеа смените, ама на Виктор му се роди бебуш, па сеа има подруго работно време.
И да, достапноста на вибер и фб, многу значи у денешно време.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1655 на: 05 Јануари 2017, 03:19:25 am »
Nie sme kaj hektorov :)

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #1656 на: 05 Јануари 2017, 10:00:02 am »
Др.Лазеска во Пол. Букурешт. Одличен лекар.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
Одг:
« Одговори #1657 на: 07 Јануари 2017, 00:12:53 am »
а дали паскалов воопшто заврши со специјализацијата по педијатрија?  пошо човекот се претставува/ше како педијатар дооолго пред тоа да биде (ако и сега воопшто е). освен достапноста (што не верувам дека и друг доктор нема да ви е достапен) ништо не е постручен од 98% од сите завршени општи лекари во мкд, за педијатри воопшто и да не збориме. со оглед дека ми беше колега на факс и знам како дипломираше, јас грижа за  здравје на мое дете на тој шарлатан  би му доверил само и само ако е еден од последните 10 доктори во мкд. уствари ко ќе размислам подобро, не, во никој случај не би му доверил дете на тој човек. уште да знаете  што гомно од човек е и како педерски и го "начука" на таа докторката што му беше ментор и што колку толку го научи нешто од медицината...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1658 на: 07 Јануари 2017, 03:32:17 am »
а дали паскалов воопшто заврши со специјализацијата по педијатрија?  пошо човекот се претставува/ше како педијатар дооолго пред тоа да биде (ако и сега воопшто е). освен достапноста (што не верувам дека и друг доктор нема да ви е достапен) ништо не е постручен од 98% од сите завршени општи лекари во мкд, за педијатри воопшто и да не збориме. со оглед дека ми беше колега на факс и знам како дипломираше, јас грижа за  здравје на мое дете на тој шарлатан  би му доверил само и само ако е еден од последните 10 доктори во мкд. уствари ко ќе размислам подобро, не, во никој случај не би му доверил дете на тој човек. уште да знаете  што гомно од човек е и како педерски и го "начука" на таа докторката што му беше ментор и што колку толку го научи нешто од медицината...
pics or it never happened
kako kje znaeme ako ne kazes?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1659 на: 07 Јануари 2017, 08:28:07 am »

А, ти си докторката што му беше ментор?

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
Одг: Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1660 на: 07 Јануари 2017, 12:02:35 pm »

А, ти си докторката што му беше ментор?
ај прочитај ми го никот и сам одговори си на прашањето. хинт: посвети внимание на полот на кој се однесува никот.

@ланс: како да ти дадам слика од дешаванки од испит кога во кабинет кај професор одговараат двајца студенти? ако сакаш да си потврдиш дали е педијатар, земи рецепт или било каков документ на кој тој има ставено печат и прочитај му го печатот дали гласи специјалист педијатар, доктор по општа медицина или доктор по семејна медицина и ќе видиш дали завршил со специјализација или не. и мала напомена, треба да содржи 6 бројки.

@двајцата (ланс и златко) - јас клаберски само сакав да ви посочам што студент беше човекот и како лажно се претставуваше, ако вас тоа лично ве навредува еве ви се извинувам, апсолутно носете ги децата каде што сакате.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1661 на: 07 Јануари 2017, 14:10:27 pm »
Прва ствар што ни кажа Паскалов кога отидовме кај него, е дека не е педијатар туку дека уште специјализира, така да, не е дека се праи на два ипол и дека го крие тоа. Далеку од доволно да не' одврати од кај него, и да одиме кај некој од другите педијатри кои ни ги препорачаа и кај кои поминавме претходно.

И јас, и жена ми, и еден куп луѓе што ги знаеме, се исклучително задоволни од Паскалов и луѓето кои работат во таа ординација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #1662 на: 07 Јануари 2017, 15:37:31 pm »
Како бе можете да однесете дете кај специјализант? Не ви е језа? Ма колку сака нека е добар ако нема сеуште специјалистички положено, како му давате доверба?

Матичен лекар може да прегледува пациенти, но тоа не му дава за право да ве носи во заблуда дека е педијатар.

Ма да ај да не кудам и ја сеа на невидено ама мене ми е шубе.
« Последно менување: 07 Јануари 2017, 15:47:42 pm Bravo »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1663 на: 07 Јануари 2017, 19:03:31 pm »
Чоекот нити нас, нити на едно чудо луѓе што ги знам што носат деца кај него, во ниеден момент не ни дал причина да ни е шубе.
Мене ми е пошубе од искусни, докажани педијатри кои работат во нехигиенски услови, непристапни ординации и ме советуваат детето да го растам како у 19ти век.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #1664 на: 07 Јануари 2017, 21:51:37 pm »
Чоекот нити нас, нити на едно чудо луѓе што ги знам што носат деца кај него, во ниеден момент не ни дал причина да ни е шубе.
Мене ми е пошубе од искусни, докажани педијатри кои работат во нехигиенски услови, непристапни ординации и ме советуваат детето да го растам како у 19ти век.

За тоа се слагам. Во еден случај кога докторката инцидентно не ни беше тука, се согласивме да не прегледа нејзината замена, млада девојка штотуку специјализирала и се однесуваше со малото како да е кукла на вежби. Без тронка осет за тоа како треба да се однесуваш со мало суштество. Бокс ќе и мавнев ама жена ми ме смируваше као ај млада е. И не претерувам со процената на тоа како се однесуваше само заради тоа што беше мое дете во прашање. Девојката беше комплетен промашај како лекар.
А еднаш за жал моравме да одиме на детска кај д-р Чадиковски. Јас слободно можам да кажам дека би му оставил дете без ниту едно прашање. Човекот е феноменален лекар и човек пред се.

Како и да е, сакам да кажам мудро да ги бирате лекарите за да не дозволувате некој да наштети на децата.