Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334422 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1515 на: 21 Септември 2016, 18:01:05 pm »
Еве едно денешно текстче од анти-ваксерка: https://nypost.com/2016/09/20/i-was-an-anti-vax-crackpot-until-this-happened/

Од пред неколку дена од двајца научници: http://www.naturalhealth365.com/vaccines-glyphosate-1973.html
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1516 на: 21 Септември 2016, 18:12:16 pm »
Тешко ми е да верувам на страни што кога ќе им го пишеш името на гугл прв предлог е inner circle. Исто така и ова:

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_News

Цитат
Natural News (formerly NewsTarget) is a website for the sale of various dietary supplements, promotion of alternative medicine, controversial nutrition and health claims,[2] and various conspiracy theories,[3] such as "chemtrails", chemophobic claims (including the purported dangers of fluoride in drinking water,[4] anti-perspirants,[5] laundry detergent,[6] monosodium glutamate[7] aspartame), and purported health problems caused by allegedly "toxic" ingredients in vaccines,[2] including the now-discredited link to autism.[8] It has also spread conspiracy theories about the Zika virus allegedly being spread by genetically modified mosquitoes[9] and purported adverse effects of genetically modified crops, as well as the farming practices associated with and foods derived from them.[10]

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1517 на: 21 Септември 2016, 18:13:05 pm »
Тааака бееее! ГМО се кривците за аутизмот, се чудев само кога ќе се врзат работиве....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1518 на: 21 Септември 2016, 18:51:40 pm »
@кaрпaтиски, живo и здрaвo, гoлемo дa рaсте! Честитaм :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1519 на: 22 Септември 2016, 01:09:50 am »
Фала Зоки! ;) :D Убавини белосветски што да речам :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1520 на: 22 Септември 2016, 05:23:29 am »
Batka neka e zdravo i zivo golemo da rasne i samo ubavi momenti da imate :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1521 на: 30 Септември 2016, 10:53:31 am »
Клабери...

Околу креветчињата за бебе, монтажно, дрвено, спијат ли во нив или само за украс ќе ми биде, душек, гледам некои се со вибрации, искуство некое....?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1522 на: 30 Септември 2016, 10:57:38 am »
Zemi si drveno so ednata strana sto se spusta i dve fioki odozdola za drebulii.
Moevo od pocetok spiese vo lulka ama eve vekje edna nedela e vo krevetce maka nema super mu e..
Site tie se standard dimenzii so dusek 60×120sm.Duseci imas golem izbor anatomski vakvi onaakvi i ceni od 800 den pa navore.
Inace nema potreba so vibracia toa e k.r se trese u ladna voda.Mu zemav na moeto relaksator so vibracija i ortopedot odma mi rece ne se budali a i samata prodavacka mi  napomena nema potreba od vibracija ama ja ne da bidam u trend so modata.cim pustam vibracijata maliov se vozbudue nervozen e inace 3 polni meseci ima.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1523 на: 30 Септември 2016, 11:15:06 am »
Клабери...

Околу креветчињата за бебе, монтажно, дрвено, спијат ли во нив или само за украс ќе ми биде, душек, гледам некои се со вибрации, искуство некое....?

Монтажно се користи по потреба, не за стално спиење, и вршат огромна работа ако треба да одите негде да преспиете, или немате „фиксно“ креветче при рака во моментот.
Вибрации и такви глупости, не ви требаат. Јас би препорачал дрвено, со една клизна страна, релативно тврд душек без перница на почетокот и можност да се покрие одозгора со мрежа за комарци.
Ние земавме креветче од Леснина Ми, душек од Икеа. Препорака давам за све :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1524 на: 30 Септември 2016, 11:30:36 am »
Колку како  каде се движат дрвените, мене би ми требало без фиоки, пошо нема на каде да се отворат :) ќе биде до креветот :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1525 на: 30 Септември 2016, 11:33:45 am »
Ние го земавме околу 8000, сега не знам колку се. Кратките страни се „полни“, долгите страни се со вертикални елементи, а едната долга страна е клизна, и има фиока доле. Висината на душекот може да се подеси на две нивоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1526 на: 30 Септември 2016, 12:20:30 pm »
Има креветчиња со димензии 140х70см (ги гледав во Симпо) на кои се вадат страниците и се прави креветче за кога ќе потпораснат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1527 на: 30 Септември 2016, 13:16:47 pm »
немаш потреба да даваш толку пари за дрвено креветче, гледај душекот да е добар
монтажните (чадор систем) се околу 2.500-3.000 сосе преповивална
кај ќе ти текне можеш да го преместиш или собереш за на пат, викендица и слично
3-те ги израснавме во такви креветчиња

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #1528 на: 30 Септември 2016, 15:20:04 pm »
се сложувам со Марјанот, со тоа што ние после првата годинка купивме душек од Симпо (120x60) и моментално во него спие помалата керка без никакви проблеми. Дополнителна предност е тоа што утре кога нема веке да се користи, можеш да го ставиш под спална или шпајз, да не ти фака место додека се продаде или поклони

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #1529 на: 30 Септември 2016, 18:27:02 pm »
+1  за монтажно,кај мене и двајцата спијат во такви. Каде и да одиме едно креветче обавезно си носам со мене. Душеци од симпо земав.