Автор Тема: Ново возило до 20000 €  (Прочитано 27018 пати)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
Одг: Ново возило до 20000 €
« Одговори #45 на: 21 Јануари 2021, 08:21:38 am »
Во 95та епизода членот ќе си купи Octavia 2.0 tdi 115 HP, и ќе си се возат среќно до крајот на животот :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #46 на: 21 Јануари 2021, 08:25:41 am »
заборавив да напоменам ама најверојатно ќе забележите дека имам афинитети кон волксваген возилата. Исто така и кон дизел мотори. Бензинец не сум возел од времето кога полагав за возачка.
Интересно возилце е 2008-ката, не сум бил во салон кај нив, да видам што имаат на лагер и какви цени имаат.
Може да се затвори темава...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #47 на: 21 Јануари 2021, 08:43:04 am »
Цитат
Королата хеч ми е исто добра на изглед, ја немам возено но задната клупа е мала, а багажот уште помал. Седанот за 17000 евра доаѓа без тач екран и на тоа место има само празна конзола која изгледа доста штуро, отворот за багаж е премал и материјалите во споредба со октавијата се на ниво подолу. Ми се допаѓа идеата за возило на струја, но кога
ќе размислам подобро дека батеријата брзо ќе деградира, а на крај не можам да излезам со батерија од лаптоп или телефон, ми е страв дека хибридниот модел ќе испадне само скапа играчка.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ја незнам што се обидуваме да помагаме воопшто.

Od kaj e muabetot za degradacija? Mislam 10godini garancija ima? Iki neshto taka..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #48 на: 21 Јануари 2021, 08:48:32 am »
Цитат
Королата хеч ми е исто добра на изглед, ја немам возено но задната клупа е мала, а багажот уште помал. Седанот за 17000 евра доаѓа без тач екран и на тоа место има само празна конзола која изгледа доста штуро, отворот за багаж е премал и материјалите во споредба со октавијата се на ниво подолу. Ми се допаѓа идеата за возило на струја, но кога
ќе размислам подобро дека батеријата брзо ќе деградира, а на крај не можам да излезам со батерија од лаптоп или телефон, ми е страв дека хибридниот модел ќе испадне само скапа играчка.

Od kaj e muabetot za degradacija? Mislam 10godini garancija ima? Iki neshto taka..
Си деградира батеријата, ама кај неплагин хибриди тоа не е битно зошто батеријата цело време се користи во оптимален мод и не е ни важно колку има капацитет се додека е над 60%, а тоа треба да се многу години. Згора што има 10 години гаранција на батеријата и 6 години на колата. Мирна глава до максимум. Како и да е друг е проблемот кај королата, а тоа е простор. Мора да се оди на караван опцијата, која е многу убава. И да се пази да не се добие со Фалкен гумите кои се неверојатно бучни, на ова особено треба да се обрне внимание зошто на 130кмч не се седи во колата со тие гуми. Другото е врвно, возењето е прелесно, многу е економична, релативно ефтини сервиси, и добра остаточна вредност.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
« Одговори #49 на: 21 Јануари 2021, 09:05:11 am »
Mazda 3 = 21.500...во салон може да дојдете до 20к веројатно.
Со гаранција може. Колега од работа беше загреан за 3ка, при влагање у салонот, на "Добар ден" му спуштија 1000че.
Му спуштиле?
Бидејќи ги качиле цените па имаат простор да играат со муштериите

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #50 на: 21 Јануари 2021, 09:32:19 am »

Оpel

Не стигнав ништо од Опел да возам, сакав Astra K но во Аутомакедонија немаа на лагер, но знам дека имаат една Insignia Grandsport 1.5 турбо бензин 165hp тест возило, 2017 или 2018 година е со некој си 15000 km поминати, од опрема фали уште да знае кафе да ти направи. Ако ти прави Octavia мерак вреди да идеш да ја пробаш, цената е некаде околу 19К.

Едноставно сама се наметнува. ;D :D

Отсутен Carbuyer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #51 на: 21 Јануари 2021, 13:11:03 pm »
Цитат

Си деградира батеријата, ама кај неплагин хибриди тоа не е битно зошто батеријата цело време се користи во оптимален мод и не е ни важно колку има капацитет се додека е над 60%, а тоа треба да се многу години. Згора што има 10 години гаранција на батеријата и 6 години на колата. Мирна глава до максимум. Како и да е друг е проблемот кај королата, а тоа е простор. Мора да се оди на караван опцијата, која е многу убава. И да се пази да не се добие со Фалкен гумите кои се неверојатно бучни, на ова особено треба да се обрне внимание зошто на 130кмч не се седи во колата со тие гуми. Другото е врвно, возењето е прелесно, многу е економична, релативно ефтини сервиси, и добра остаточна вредност.

Се извинувам мислев дека батеријата во королата може да се полни и дома. И има добра цена од околу 19500 за хибрид, ама сиромашка со опрема.
Како и да е, ви благодарам на сите за сугестиите и советите. Останува уште да добијам понуда од дистрибутерот на шкода, да споредам pros/cons
Најголемиот проблем е тоа што спомна еден член погоре дека нема голф за 20000 :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #52 на: 21 Јануари 2021, 14:06:05 pm »
Откако ќе ја добиеш нивната понуда, дај им ти твоја понуда :)
Може ќе се најдете на средина ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #53 на: 21 Јануари 2021, 15:11:24 pm »
Јас имам Octavia 1.5 TSI со 8.5' колку и да е инчниот екран (значи помалиот).

Дека замрзнува, што знам, се случува еднаш на месец дена. Држиш копче и се рестартира за 5 секунди. Ништо страшно. Не сум имал посериозни проблеми околу тоа. Претпоставувам имаат иста процедура и оние со поголем екран.

Постојано се подобрува системот. Веќе еднаш бев на Update. Во 99,9% од времето си работи добро.

Да, што нема физички копчиња за подесување на температура, да, ме нервира и мене - ама па колку пати менуваш температура. Еднаш местам на 23*C и тоа е тоа.

Имаш физичко копче да стигнеш до клима сетинзите.

Во однос на дизел/бензин јас одбрав бензин.Новиот 1.5TSI е екстремно економичен, имаш доста КС за секојдневно возење (150).

Претпоставувам дека имаат побарувачка за 1.5TSI затоа не ни дале некоја понуда.

Рака на срце, јас целото договарање го праев во Јосифов Битола. Овие во Порше, многу многу не ме есапеа кога ги прашував и барав понуди.

Банани да продаваа ќе се потрудеа да ми продадат.

Јас лично се мислев меѓу Toyota Corolla Sport Wagon Hybrid и Октавија. Да ти кажам зошто одбрав Октавија, не знам, ете така бидна. Едино CVT-то на Toyota што не ми прави мерак.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #54 на: 21 Јануари 2021, 15:44:19 pm »
Ako budgetot e 20k € i tolku sakash golf mislam resen ti e problemot.

2.0 TDI (115 ks) se nudi akciski so lizing za 23k €. Znaci daj si 50% ucestvo i plakaj rati. Duri go isplatish ke soberesh use 3k € i cklap golfce ke si vozish.

Em dizel, em golf. Win win

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1222
« Одговори #55 на: 21 Јануари 2021, 15:56:23 pm »
Една дигресија само
2008 алур за 20к нема. Може нешто послабо опремено 1.2ПТеч 100кс

Иначе да, Голф лајф 2.0 дизел на лизинг и то е, за ценава.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #56 на: 21 Јануари 2021, 16:26:49 pm »
Vo 2010 koga kupuvav nova za 15/16000 se kupuvase zamerak kola. Zaminale plus 5000 za 10 godini masala

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #57 на: 21 Јануари 2021, 16:39:13 pm »
Абе пред само 5 години со буџет од 18к имав еден куп избор низ салоните, дури и Голф беше во таа рамка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #58 на: 21 Јануари 2021, 16:45:22 pm »
Ako budgetot e 20k € i tolku sakash golf mislam resen ti e problemot.

2.0 TDI (115 ks) se nudi akciski so lizing za 23k €. Znaci daj si 50% ucestvo i plakaj rati. Duri go isplatish ke soberesh use 3k € i cklap golfce ke si vozish.

Em dizel, em golf. Win win
Е како за 20000 кола од 23000... Да речеше 17000 океј. Башка за 23000 имаш се што сакаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #59 на: 21 Јануари 2021, 17:03:32 pm »
Pa za 3k€ poveke na 20 iljadi ke zemam lizing ako tolku mi e merak Golf. Na mesecna rata mala razlika.

Coekot saka golf inace ima koli za tie pari normalno