Здраво дечки,
Накратко ќе де обидам да го објаснам мојот проблем.
Се работи за голф 6, 1.6 тди 2010, 105 кс
Го купив со 75.000км, проверен од порше и со гаранција за сменет замаец.
После одреден период слушам звук, одам, го рекламирам и кажува мајсторот дека ставил ФИКСЕН замаец. Реагирам на тоа и му доплаќам да стави варијабилен.
Го менувам со sacsh сет варијабилен и после поминати само 1000 км слушам повторно звук (во лер со пуштено квачило, а кога ќе го стиснам, звукот исчезнува).
Овој пат мајсторот ми вика дека рекламацијата веќе 2 пат не му ја признавале од таму каде што ги набавува деловите, му рекле дека е до менувачот, на што тој ставил друг менувач и повторно ги викнал за да го рекламира замаецот, но повторно не му ја признавале рекламацијата, за на крај повторно плаќам 300евра за НОВ, но сега ЛУК.
По 3 пат го менува замаецот, но сега на ладна кола се слуша мал звук а кога ќе загрее ептееен минимално дури неприметно.
После 3тиот пат ми вика дека штом на ладна кола пак се слуша, тогаш е до системот за гориво (дизни, пумпа за притисок и нафта) и дава предлог за 800евра да се сменат тие делови.
Еве јас го возам веќе 2 недели но повторно го слушам звукот на замаецот во лер (не многу, но доволно да ме нервира)
Ве молам ваше мислење, можно ли е 3 замајци да се фалични или е нешто друго во прашање. Менувач како опција е отфрлен. (барем како што вика мајсторот)