Автор Тема: Formula 1 - Season 2021  (Прочитано 167826 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2359
Одг: Formula 1 - Season 2021
« Одговори #930 на: 26 Септември 2021, 16:47:09 pm »
Вака измешани уште од старт имаше многу дуели. Да погледаме тркање малку како што треба.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #931 на: 26 Септември 2021, 18:24:22 pm »
Добра трка.

100 победи си се 100 победи.
Заслужени? Секако.
Под опресија? Никако.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #932 на: 26 Септември 2021, 18:33:33 pm »
Норис ризикуваше и изгуби. И ја би ризикувал на негово место. Тоа беше шанса која не се пропушта.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #933 на: 26 Септември 2021, 19:21:51 pm »
Норис е млад и ќе научи кога се игнорира, а кога се слуша питволот. Тоа си иде со искуството.

И Хамилтон прво рече „не“, но кога му рекоа уште еднаш отиде во бокс.

И све ми се чини дека ако Ландо влезеше за интерс веднаш кога го викнаа, ќе имаше шанса да биде прв, т.е. ќе искочеше пред хамилтон.

Исто така, ми се чини дека Ботас беше љут што го ставија најотпозади и дека намерно „не мрдна со прст“ да ги успорува редбулите. Всушност, ако добро памтам, не претекна никого или речиси никого. Мислам дека од инат. Да не го опнеа позади со промената на моторот, најверојатно денес ќе беше на подиум, а со оглед на криминално лошиот старт на Луис, ништо чудно и прв да завршеше.

Вистинскиот победник на денешната трка е, всушност, Макс. Можеби токму ова второ место ќе биде клучниот резултат којшто од него ќе направи шампион годинава.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #934 на: 26 Септември 2021, 19:34:31 pm »
Ботас ако знаеше да се трка, ќе го задржеа во Мерцедес.  Имаше победнички болид уште од почетокот, ама очигледно е тула.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #935 на: 26 Септември 2021, 19:57:45 pm »
Да беше лош возач, Ботас немаше да го држат толку години во најјакиот тим.

Ботас си оди не затоа што е лош возач, туку затоа што Расел е потенцијално уште подобар и, уште поважно, помлад. Тимот мора да мисли на иднината. Расел е нестрплив и незадоволен во Вилијамс, и ако во Мерцедес не му дадеа седише, ништо чудно да здувнеше во друг тим. Мерцедес го сакаат Расел за себе и затоа Ботас си оди.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #936 на: 26 Септември 2021, 20:14:47 pm »
Ландо ако влезеше во бокс...
Страв му беше да не се заебе ако Хамилтон не влезе :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #937 на: 26 Септември 2021, 21:21:06 pm »

Вистинскиот победник на денешната трка е, всушност, Макс. Можеби токму ова второ место ќе биде клучниот резултат којшто од него ќе направи шампион годинава.

Првпат да се согласам со твое мислење. ;D :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #938 на: 26 Септември 2021, 22:40:04 pm »
И све ми се чини дека ако Ландо влезеше за интерс веднаш кога го викнаа, ќе имаше шанса да биде прв, т.е. ќе искочеше пред хамилтон.

Тимот требаше да биде подиректен со наредба да влезе во бокс. Они имаат подобри информации и преглед за случувањата на целата стаза, додека Ландо го гледаше само делот каде што беше он. Инженерот од тимот со тоа: „What do you think about inters?“ ја остави одлуката на него, а гледајќи само од тоа што се случува кај него секој би одлучил исто.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #939 на: 26 Септември 2021, 23:15:29 pm »
Кими бодчиња а? :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #940 на: 27 Септември 2021, 07:24:46 am »
Верстапен треба да однесе зејтин во црква, да се заблгодари за хаосот и дождот на крај. Да не заврнеше немаше да заврши втор никако ќе беше петти.

Да, само пред дождот беше 7ми, и никаде не одеше.

Исто така, ми се чини дека Ботас беше љут што го ставија најотпозади и дека намерно „не мрдна со прст“ да ги успорува редбулите. Всушност, ако добро памтам, не претекна никого или речиси никого. Мислам дека од инат. Да не го опнеа позади со промената на моторот, најверојатно денес ќе беше на подиум, а со оглед на криминално лошиот старт на Луис, ништо чудно и прв да завршеше.

Ако ги трниме најбавните, како Хаасите и Цунода, Ботас од 3тиот круг кога заглаве зад Гасли таму и остана. Го престигна него во цела трка преку боксот и евентуално Раиконен на стаза, баш го пратев. Попара!
14-ти беше и го кочеше Макс неверојатни 3-4 круга. Инаетот прави од последен прв да излезиш, а не да дремиш на опашка. Шо сака, победи на тацна? Ама пуста среќа од што немаа што да изгубат, тој и Макс влегоа најрано и во точниот момент и најмногу ќарија. 5то беше дури многу за него.

Дека спуштив снимка, ќе ги прегледам пак последните кругови, на стаза се престигнуваа со слик гуми пред да влезат во боксот, „100“ позиции се сменаа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #941 на: 27 Септември 2021, 08:24:14 am »
мене ми се допаѓа разликата со надградбата помеѓу Ферари (Леклер) и РедБул (Макс) се додека не заврна
тргнаа еден до друг, имаа иста стратегија и се до тогаш беа на 2-3 секунди разлика, што беше непоимливо се до оваа трка

• Легенда
« Одговори #942 на: 27 Септември 2021, 09:00:01 am »
Баш ми текна да ги проверам боксовите, а ќе ги има и видеата денес утре од хаосот кога заврна, ќе ги објават.

Расел прв влезе со Ботас и Раиконен, ама Ботас побрз пит стоп и пред него излезе изгледа.

Макс ги престигна и Саинц и Рикиардо кога беше лизгаво на патека за да влези пред нив, со Алонсо и Перез не знам, ама Алонсо го престигна Перез на патека.

Норис и Леклерк се видоа на патека, комедии, чекаа снег да падни.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #943 на: 27 Септември 2021, 12:11:15 pm »

• Легенда
« Одговори #944 на: 27 Септември 2021, 13:02:36 pm »