Автор Тема: Купувам голф 6 - понудете  (Прочитано 15161 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Купувам голф 6 - понудете
« Одговори #75 на: 22 Октомври 2020, 20:09:25 pm »
Како што спомнав, не сум се возел во Голф 4 и 5, но според кажувањата на тие што ги возат, немаат проблеми со камења во бубрези ;D

Можеби ги оправиле 6 и 7, не познавам никого што ги вози да се пофали.
Но дефинитивно во 7цата немав никаква забелешка во кабина. Се гледаше на прв поглед, квалитетни материјали, се си беше на место каде се очекува да биде, ништо не штрчеше, никаде не се ѕвекнав при влегување и излегување итн.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #76 на: 22 Октомври 2020, 20:18:26 pm »
Druze jas pred skoro vreme barav C ili D segment i gledav goljfovi (ne deka sakam, polosa kola nema spored mene, tvrda, prceneta, mal gepek, niska itn...).
Nego celta mi bese da imam kola, a da ne se zaglavam mnogu so nea, voden po toa deka na balkan postoi samo goljf :)
Vidov mozebi preku 15 golfa 5ki, izvozeni, masta izvadena, a na sliki po oglasive? Novi auta.... interesno na site pisuvase do 200k km. Gi prosetav site placevi po skopje, ne bi ti preporacal kola od plac iskreno.
Staviv 2 golfa sto izgledaa socuvano na kompjuter, e dobro de pisuvase 200k imaa 400k i 450k covekot smenil sedista, kopcinja, ubavo reparirani volani da se cudis :D
Na kraj posle 2 nedeli imav ogromna srekja i uste ne mi se veruva, kako naletav na astra h so 135k, ama realno dobra i socuvana kola, sto tesko se naogja, bidejki pazarot e preplaven so mnogu istroseni koli (malce ja zaprljav na vikendica, se nesto nemam vreme da ja isperam i da ja sliknam za da otvoram tema da ja pretstavam).
Nemoj da se ogranicuvas konkretno na golf, ako ti se ukaze nekoe dobro vozilo so slicni karakteristiki kako sto baras, ne mu ja misli mnogu.
Златната Астра ја купи од Карпош 1.7CDTI?

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #77 на: 22 Октомври 2020, 20:22:39 pm »
Druze jas pred skoro vreme barav C ili D segment i gledav goljfovi (ne deka sakam, polosa kola nema spored mene, tvrda, prceneta, mal gepek, niska itn...).
Nego celta mi bese da imam kola, a da ne se zaglavam mnogu so nea, voden po toa deka na balkan postoi samo goljf :)
Vidov mozebi preku 15 golfa 5ki, izvozeni, masta izvadena, a na sliki po oglasive? Novi auta.... interesno na site pisuvase do 200k km. Gi prosetav site placevi po skopje, ne bi ti preporacal kola od plac iskreno.
Staviv 2 golfa sto izgledaa socuvano na kompjuter, e dobro de pisuvase 200k imaa 400k i 450k covekot smenil sedista, kopcinja, ubavo reparirani volani da se cudis :D
Na kraj posle 2 nedeli imav ogromna srekja i uste ne mi se veruva, kako naletav na astra h so 135k, ama realno dobra i socuvana kola, sto tesko se naogja, bidejki pazarot e preplaven so mnogu istroseni koli (malce ja zaprljav na vikendica, se nesto nemam vreme da ja isperam i da ja sliknam za da otvoram tema da ja pretstavam).
Nemoj da se ogranicuvas konkretno na golf, ako ti se ukaze nekoe dobro vozilo so slicni karakteristiki kako sto baras, ne mu ja misli mnogu.
Златната Астра ја купи од Карпош 1.7CDTI?
Zlatna e da, ama 1.9CDTI od centar.
Ova me potseti na plava visoka? Ne niska crna. Taa e! :D

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #78 на: 22 Октомври 2020, 21:36:18 pm »
Бре шо ве чепнав, не е работата да се хејта оти бил голф и оти е популарен, треба реално да се гледа, од таа класа  практично гледано багажникот е еден од најголемите од таа класа и поради тоа што има коцкеста форма е најдобар за пренос на ствари.
А тоа дека се тврди 5 ката и 6 ката ок е не дека не се до толку, но битно е што исто од класата се и најмалку растропуваат и се најмалку бучни, и ги имаат најдобрите матерјали, и најдобрата ергономичност. 7 и 7.5 се измислени, најсовршеното возило освен можеби БМВ, Мерцедес, Ауди како подобра опција, останато особено јапонски и француски и повисока класа од голф од тие марки се внатре како конзерви растропуваат.

Sent from my iPhone using Tapatalk
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #80 на: 22 Октомври 2020, 21:51:13 pm »
Бре шо ве чепнав, не е работата да се хејта оти бил голф и оти е популарен, треба реално да се гледа, од таа класа  практично гледано багажникот е еден од најголемите од таа класа и поради тоа што има коцкеста форма е најдобар за пренос на ствари.
А тоа дека се тврди 5 ката и 6 ката ок е не дека не се до толку, но битно е што исто од класата се и најмалку растропуваат и се најмалку бучни, и ги имаат најдобрите матерјали, и најдобрата ергономичност. 7 и 7.5 се измислени, најсовршеното возило освен можеби БМВ, Мерцедес, Ауди како подобра опција, останато особено јапонски и француски и повисока класа од голф од тие марки се внатре како конзерви растропуваат.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #81 на: 22 Октомври 2020, 21:54:01 pm »

Jas vozev klasa povisoka od golf, citroen c5 i nemase nikakov zvuk na rastropana plastika ili konzerva, finishot na kolata bese podobar i od golf i od astrava h sega sto ja imam.
Iskreno se kaam sto ja prodadov, ama sakav da probam dizel za prv pat vo zivotov :)
Pravi kejf turbinava, leta astrata so turbo opcijata, ama bas e konzerva vo sporedba so citroenot, gzot mi trne ko ke se vratam od vikendica posle 50km voznja vo krivini.

Отсутен MB

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #82 на: 22 Октомври 2020, 22:20:34 pm »
Фала ви за советите и предлозите!  :)

Ова е форум и нормално за БИЛО која кола да пишам ќе има сосема различни мислења кои ќе одат во крајности и никогаш нема да се согласиме сите за некоја кола/мотор дека е топ  ;D Али добро е да се слушне барем што да очекувам околу средства и главоболки ;D.

Од предлозите некако не ми фати ништо око, па ај вака малце да си кажам што ми се врти во глава, па дајте мислења искуства и најпожелно ако може контакт/оглас/линк од форумџија/близок/познат пред се домаќин човек од тука што нуди нешто од листава.

Покрај љубовта кон гољф 6, ова ми е на листа:

1. пак гољф 6 ама плус
2. сеат леон MK2 фејслифтот
3. тојота аурис Е150 (2006-2012) - интересно количе, ама некако мало е или грешам?
4. тојота аурис Е180 (2012-2018) - заљубен у оваа кола, али мислам не ми е во буџет и ја нема по огласиве...  :'( :'( ова ми е за ако добијам на лото некогаш ;D
5. Hyundai i30 втора ген. модел 2011-2017 - по малце заљубен, али мислам и оваа ми бега од буџет, ја нема баш по огласиве да се нуди.
6. Астра Ј - слушнав лоши мислења, па некако малце ме одвраќа, а убава ми е...
7. јети ми стана интересно, али сепак на последно место ве молам без ќотек

Од листава да се разбереме, не сум пробал да извозам ништо. Ова ми е само по изглед (внатре/надвор) што ме влече.
Затоа секое искуство/совет е добредојдено, проследено со совет за избор на тип на мотор!
« Последно менување: 22 Октомври 2020, 23:36:28 pm MB »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #83 на: 22 Октомври 2020, 22:33:22 pm »
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #84 на: 22 Октомври 2020, 22:36:12 pm »
Фала ви за советите и предлозите!  :)

Ова е форум и нормално за БИЛО која кола да пишам ќе има сосема различни мислења кои ќе одат во крајности и никогаш нема да се согласиме сите за некоја кола/мотор дека е топ  ;D Али добро е да се слушне барем што да очекувам околу средства и главоболки ;D.

Од предлозите некако не ми фати ништо око, па ај вака малце да си кажам што ми се врти во глава, па дајте мислења искуства и најпожелно ако може контакт/оглас/линк од форумџија/близок/познат пред се домаќин човек од тука што нуди нешто од листава.

Покрај љубовта кон гољф 6, ова ми е на листа:

1. пак гољф 6 ама плус
2. сеат леон MK2 фејслифтот
3. тојота аурис Е150 (2006-2012) - интересно количе, ама некако мало е или грешам?
4. тојота аурис Е180 (2012-2018) - заљубен у оваа кола, али мислам не ми е во буџет и ја нема по огласиве...  :'( :'( ова ми е за ако добијам на лото некогаш ;D
5. Hyundai i30 втора ген. модел 2011-2017 - по малце заљубен, али мислам и оваа ми бега од буџет, ја нема баш по огласиве да се нуди.
6. Астра Ј - слушнав лоши мислења, па некако малце ме одвраќа, а убава ми е...
7. јети ми стана интересно, али сепак на последно место ве молам без ќотек

Од листава да се разбереме, не сум пробал да извозам ништо. Ова ми е само по изглед (внатре/надвор) што ме влече.
Затоа секое искуство/совет е добредојдено, проследено со совет избор на тип на мотор!
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3718671

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
« Одговори #87 на: 22 Октомври 2020, 22:56:18 pm »

Често го читам ова, дека Голф 7.5 е најдобриот хеџбек што е направен. Што е разлика помеѓу Голф 7 и 7.5 ?

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1353
« Одговори #88 на: 22 Октомври 2020, 22:57:19 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #89 на: 22 Октомври 2020, 23:50:51 pm »
Mercedes B Class
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3735153

Вчера го разгледвавме, перфектна состојба, ставен на компјутер со реални километри, донесен од приватен сопственик.

Ако си заинтересиран за Polo има другар 1,4 со плин 2010/11 година со помалку од 50 000Км.