Автор Тема: Купувам голф 6 - понудете  (Прочитано 15166 пати)

Отсутен MB

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
Одг: Купувам голф 6 - понудете
« Одговори #45 на: 21 Октомври 2020, 21:41:47 pm »
Еве друг предлог.

https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/Alfa-Romeo/Giulietta/se-prodava/skopje/karpos/alfa-romeo-giulietta-10/3498978

Одличен модел. Одличен мотор. Многу високо котира на листата за доверливост.
Побарај по огласите има и дизели 1.6 и тие се добри.

Фала ти, ама не за алфа... не могу ;D ;D лошо искуство и не сакам да видам. Може грешам и така се погодило ама алфа никад више.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7076
« Одговори #46 на: 21 Октомври 2020, 21:46:35 pm »

Бтв некој да сподели искуство и знаење со фамозните дизни на гољф 6?

Како да се препознае кои дизни ги носи и кои се од тие проблематичните?
Ако е CAYC или CAYB моторот тогаш е со Siemens дизни, избегнувај ги. Ама како што кажав, не се само дизните. Провери има или нема ЕГР и ДПФ и замаецот во каква состојба е.
Лесно можеш да надминеш 1.000-1.500 еур ако сакаш да ги средиш.

После компресорот на климата,  дали пушта чудни звуци во возење, не се репарира, околу 300 еур е нов.

Тенкју вери мач. Ова CAYC или CAYB претпоставувам може преку бројот на шасија да се види?
За ЕГР видов доста по нет дека имаат проблем и најчесто им прават бајпас и плус чепнато у систем. Прашањето е како најдобро може да се провери? Ваљда компјутер ќе каже?

Препорака за добар мајстор за скен/проверка на VW?

Појди кај Шиникот, Автотек, одма десно поске надвожњакот накај Геге. Кај него јас ја чипував, ќе ти провери околу егр, дпф, или па било кој друг мајстор.

Уште една работа што џнае да страда е капакот на вентилите, ќе приметиш по уље на хаубата внатре. Замена е околу 250 еур.

За 1.6 прашај паталец :)

Отсутен MB

• Почетник
  • *
« Одговори #47 на: 21 Октомври 2020, 22:21:59 pm »

Ако е CAYC или CAYB моторот тогаш е со Siemens дизни, избегнувај ги. Ама како што кажав, не се само дизните. Провери има или нема ЕГР и ДПФ и замаецот во каква состојба е.

После компресорот на климата,  дали пушта чудни звуци во возење, не се репарира, околу 300 еур е нов.

Тенкју вери мач. Ова CAYC или CAYB претпоставувам може преку бројот на шасија да се види?
За ЕГР видов доста по нет дека имаат проблем и најчесто им прават бајпас и плус чепнато у систем. Прашањето е како најдобро може да се провери? Ваљда компјутер ќе каже?

Појди кај Шиникот, Автотек, одма десно поске надвожњакот накај Геге. Кај него јас ја чипував, ќе ти провери околу егр, дпф, или па било кој друг мајстор.

Уште една работа што џнае да страда е капакот на вентилите, ќе приметиш по уље на хаубата внатре. Замена е околу 250 еур.

Почињаш да ме предомислуваш за 1.6 ... Дали овие проблеми се јавуваат на одредена километража? или нема правило.. ако му дојде времето.
Со што друго си пател со 1.6 ?  ;D

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7076
« Одговори #48 на: 21 Октомври 2020, 22:24:13 pm »

Почињаш да ме предомислуваш за 1.6 ... Дали овие проблеми се јавуваат на одредена километража? или нема правило.. ако му дојде времето.
Имам и пријатели со 1.6 и 200.000 км, ама немаат проблем. Инаку зборам од искуство од 5-6 исти коли што ги познавам луѓето. Само многу е веројатно дека сите проблеми ќе бидат решени претходно.

Отсутен MB

• Почетник
  • *
« Одговори #49 на: 21 Октомври 2020, 22:30:42 pm »

Златен, купи си Јетито (ако е ок сè со VIN бројот како што ти кажав)
не мораш да ми заблагодаруваш со богата трпеза, ќе ми биде ќеф ако е добар :)

Памти: Гољфот е многу поубав, АМА кога ќе заакаш по дупкиве наши ќе сакаш да е Висок :D

Високиот е многу зачуван и со многу опрема! Бојата ме отепа, не можам да сварам црвена.. :'( ќе пробам..

Отсутен MB

• Почетник
  • *
« Одговори #50 на: 21 Октомври 2020, 22:40:09 pm »
Мислење   https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3724156   ?

Некој го знае плацов или сумљив е?

Отсутен MB

• Почетник
  • *
« Одговори #51 на: 21 Октомври 2020, 22:46:48 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3725506    - ?? Сумљива километража?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #52 на: 21 Октомври 2020, 22:48:04 pm »
Што е работава со толку стравови да се купи Голф?

А да си најдеш Голф со мотор од Меган ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #53 на: 21 Октомври 2020, 22:51:30 pm »

Памти: Гољфот е многу поубав, АМА кога ќе заакаш по дупкиве наши ќе сакаш да е Висок :D

Високиот е многу зачуван и со многу опрема! Бојата ме отепа, не можам да сварам црвена.. :'( ќе пробам..

Јас кога купував не можев да сварам Јети.
Али од бирача никада јебача! :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MB

• Почетник
  • *
« Одговори #54 на: 21 Октомври 2020, 22:53:14 pm »

Јас кога купував не можев да сварам Јети.
Али од бирача никада јебача! :D

Тоа е тоа  ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #55 на: 22 Октомври 2020, 09:36:21 am »
Еве друг предлог.

https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/Alfa-Romeo/Giulietta/se-prodava/skopje/karpos/alfa-romeo-giulietta-10/3498978

Одличен модел. Одличен мотор. Многу високо котира на листата за доверливост.
Побарај по огласите има и дизели 1.6 и тие се добри.

Фала ти, ама не за алфа... не могу ;D ;D лошо искуство и не сакам да видам. Може грешам и така се погодило ама алфа никад више.

Ако зборуваме за доверливост и покажан модел, Џулиетата котира повисоко од Голф 6.
Ако зборуваме за конкретен примерок, тогаш можиш да купиш и од двата модели лоши воизла.
Можи ти се погодила тебе лош примерок на Алфа, па сега за жал имаш лошо мислење.

Ѕирни само. Не мора да купиш.

Оваа сум ја видел во живо на кратко, супер изгледаше да годините и за километрите.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3707191

Сум видел и со многу помалку км, ама полоши.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #56 на: 22 Октомври 2020, 09:52:01 am »
Реално, во 2020 многу лесно можеш да купиш лош примерок и од џулиеата и од голфот. Но она што најмногу се заборава е тоа кога ќе треба да ги споредиш една до друга и тука станува се јасно. Од квалитет на материјали, изолација, завршна обработка. Јас лично не сум возел подобро возило од голф во таа класа што знае подобро да се справи со лош асфалт/дупки/нерамнини а притоа вибрациите во ентериерот да не се пренесат. Тоа е тоа чувство на солидност. Ете тука лежи предноста на голф од сите други. Иначе, да убава е алфата, можеби има подобра управливост, и толку.

Иначе голф 6 по плацеви јас лично не би барал, веројатноста е огромна дека нешто не е во ред. Види голфот на зеро дали е за продажба.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #57 на: 22 Октомври 2020, 10:38:46 am »
Да не го тупиме многу.
Ама ме интересира во таа класа кои возила си ги управувал, за да направиш споредба? Иста година, слични модели, слична состојба.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #58 на: 22 Октомври 2020, 11:21:11 am »
Сум возел октавија, новата корола, аурис, киа сид, сеат леон. Е сеа не сум лично возел во нов фокус или астра ама сум бил сопатник, но сепак не треба да возиш за да сфатиш што значи изолација и генерална солидност во возењето. Не зборам за возни карактеристики, пошто нели фокусот е на тронот заедно со мазда 3.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #59 на: 22 Октомври 2020, 11:45:44 am »
Не дека не ми е по мерак голф или дека преферирам друго нешто, ама каде бе со цените, иста година голф со приближна километража и опрема и иста година меган разликата е 2500 па и 3000 евра..Епа да го е*ам да ви влијае значката колку за уште една кола да платите и тоа со нагласени потенцијални проблеми со дизни ондак океј..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html