Автор Тема: Бербери (салони, совети, препораки, искуства)  (Прочитано 17610 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
Одг: Бербери (салони, совети, препораки, искуства)
« Одговори #15 на: 27 Август 2020, 20:39:17 pm »
СИМО БЕ  ;D ;D ;D Тоше Станче е газдата, брат му во Влае работи невестински фризури и такви чуда, може @Kikac го знае.
Од кај да знам, jа енглеска латиница читам на фејзбукон. Таму пишуе Hair Studio Stance, не пишуе Hair Studio Stanche, ниту па на кирилица. Јебига, неинформиран сум, мојот локален бербер си брка работа за сите 200 денари! Не мислам да го мењам ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #16 на: 27 Август 2020, 20:48:35 pm »
Држи вода реално, Тоше на фб е потпишан Tose Stance Stance, па не си сигурен кое е презиме, кое е средно име  ;D Имам и неколку пати отидено во Цимер во Беверли, може и да е истиот лик од @Vlatce-Vectra .

Секој пат кога седнував да ми ја мие главата пред мене имаше огромна слика од прилепската саат-кула  ;D Насекаде ме гони градот, може затоа сега одам кај Стенс

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #17 на: 27 Август 2020, 20:52:53 pm »
200ден шишање и брада кратење за 15мин кај еден од 6те во маало.... изгледа затоа толку корпи пијам во последно време. :))

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #18 на: 27 Август 2020, 21:25:21 pm »
СИМО БЕ  ;D ;D ;D Тоше Станче е газдата, брат му во Влае работи невестински фризури и такви чуда, може @Kikac го знае.
Од кај да знам, jа енглеска латиница читам на фејзбукон. Таму пишуе Hair Studio Stance, не пишуе Hair Studio Stanche, ниту па на кирилица. Јебига, неинформиран сум, мојот локален бербер си брка работа за сите 200 денари! Не мислам да го мењам ;D
Мене ми се виде Strance, си викам некои техно фризури ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #19 на: 27 Август 2020, 21:31:24 pm »
Последниве 6 месеци, сам, со помош околу тилот.

Претходно кај Марјан во Бисер. 150 д, шишање со ножички/машинка. Кај и да е, пак ќе го посетам.
200-300 ден за бербер ми е премногу, тоа ми спаѓа веќе у домен на ж фризер.
Најмногу поштуем бербери што коа ќе отидам кај нив нема да ме распрашаат се живо и диво до 3 колено.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20 на: 27 Август 2020, 21:41:53 pm »
Вито на Рампа (250 денара шишање без миење) додека живеев кај Зелен Пазар, сега Image кај Диме на Илинденска карши Зоолошка (има некој кафич тука, пивница некоја), 300 денара шишање со миење и пред и после шишање.

И двајцата си се одлични, како ќе им објаснам, така ќе ме наредат. До сега без замерка, се приметува разлика од буџет шишање до поскапо.

Овој што го спомна @dbl.dzo не го знам ама ми е преко пута канцеларије, можда некогаш ќе го пробам.

Во Гостивар шишање ми беше стотче.

Иначе, сте забележале ли дека шишање и перење кола се едни од ретките работи чии цени растат еднакво пропорционално со финансиските можности на населението? :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21 на: 27 Август 2020, 21:56:17 pm »
Мене ми се виде Strance, си викам некои техно фризури ;D

Psy-Trance. Full on.

Седнуваш на стол сабајле во 10, прво ти дава табла.

Стануваш во 4, следниот ден, си одиш дома раат и свежо шишан.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #22 на: 27 Август 2020, 22:32:14 pm »
Кога се спомнаа фризери (јас бербер поштовам), една анегдота со нив, фризерите.
Оди некој на фризер:
- Гла мијате?
- Да, да, како не, секако дека мијаме.
- А цел кур?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #23 на: 27 Август 2020, 22:35:54 pm »

:))))
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #24 на: 28 Август 2020, 11:38:41 am »
Во Кавадарци во ценовен ранг од 150 денари за стрижење, имте катастрофа од стрижачи. Благе везе немаат !
Стар бербер кој ме стрижеше, му ги осакатија очите во Систина и не работи повеќе. за 100 денари беше доктор за овие испозанесените, кои планираат и да покачуваат...

Доктор Лазар Андов - Лаки од Неготино, ти е суб специјалист магистер по берберај, фарбарај и фризерај.
Мислам дека е и главен или еден од главните предавачи на колку што рзбрав Гостиварската академија. 200 денари е стрижење, деградирачка цена за него по мое мислење, но таа му е цената.

Кавадарчани ако знаат некој што е добар за 100че, нека кажат  ;)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #25 на: 28 Август 2020, 12:23:05 pm »
Aman be lugje dali bilo 100 ili 300, tolku li vi menuva? Se strizete ednas do dva pati mesecno. Za kafani i drugi gluposti ima pari ama berberot mnogu naplakjal. A rabotata/zanatot sto vie go rabotite malce vi e platena neli. Nemojte vakvi gluposti, cenete si go trudot ama i tugiot cenete go. Samo togas mozebi ke mrdneme napred.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #26 на: 28 Август 2020, 12:36:43 pm »
Точно, но исто така да се земе во предвид дека и во оваа пеофесија се појавија приучени.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3801
« Одговори #27 на: 28 Август 2020, 12:39:50 pm »
Не можи забар да зема 500 денари за заб да ти поправи а бербер/фризер да зема 200-250 за 10минути работа.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #28 на: 28 Август 2020, 13:29:24 pm »
Сите бербери/фризери се жалат дек им се малку парите. Од друга страна ме сум видел и дека некој сменил професија поради тоа или барал друга работа.
На сопругата фризерката посѓе 1 месец породилно почна со работа.
Најмалку 10 луѓе да поминат во еден ден (што е смешно) они заработуваат надпросечна плата (со придонеси) по цема од 150 ден.

Да не зборам тоа што никој фискална не куца ама сите први дрндаа како државата ги напуштила во кризата.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #29 на: 28 Август 2020, 13:38:36 pm »
Се дури има луѓе, ќе има работа за берберите/фризерите. Тоа што се погодени во кризнава ситуацијава е делумно точно, скоро и неточно. Можам слободно да го демантирам тоа, со оглед на колку многу луѓе имаше вчера, со редици да чекаат надвор. Ова зборувам кај Станче (по ново Стенс  ;D) ама горе-долу нема да бидам изненаден да е така и на другите места.

Е сега, покрај берберите тука има и калфи кои учат покрај нив, а во меѓувреме прават некои основни работи - ќе ги замети влакната што паѓале, ќе ги ишиша влакната на тилот колку за да има осет со машинката, ќе ти ја гелоса косата итн итн. Тука е главниот проблем што го кажа @Mikius бидејќи таквите се приучени.