Автор Тема: Mercedes W203 C220 cdi  (Прочитано 4961 пати)

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Mercedes W203 C220 cdi
« на: 14 Август 2020, 00:16:52 am »
Zdravo na site, nov sum na forumot, sakav da go predstavam mojot nov avtomobil kupen pred eden mesec.
Se raboti za Mercedes W203 C220 cdi (143ks) Avantgarde 2001g.
Pred ovoj imav Mercedes A170 cdi (95ks) 2001g., i razlikata e navistina golema, vo silata, udobnosta, zvucnata izolacija, kvalitetot na materialite, itn.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Одг: Mercedes W203 C220 cdi
« Одговори #1 на: 14 Август 2020, 00:36:29 am »
Честитки, мече за сите потреби, доволна големина и за по град и за патување, безгрижни километри :)

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #2 на: 14 Август 2020, 00:46:27 am »
Нек се угоде! :) Многу перења и малку поправки. Ќе дополнам дека е и доволна сила и за по град и за патување.

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 20 Август 2020, 17:37:01 pm »
Фала дечки, сега за сега моторот работи многу мирно како да нема 19 години. Пред неколку дена ми се појави еден проблем, во левото задно тркало се слуша некаков звук (како испуштање на воздух од рачна пумпа), со зголемување на вртежите на тркалото се побрзо се слуша звукот. И при поминување низ лежечки полицајци предните амортизери пуштаат некој звук, не е нешто како класично крцкање но ти дава впечаток како да се отвара некоја р'ѓосувана врата. Може ли некој совет од вас дечки ако има некој по стручен.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #4 на: 20 Август 2020, 17:50:15 pm »
За задното тркало веројатно лагер,напред треба да се види околу предницата,вака само ќе нагаѓаме.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #5 на: 20 Август 2020, 17:55:56 pm »
Ако тој звук ти го прави само при легнати полицајци или на пример кога се качуваш на тротоар, дефинитивно треба да се провери предницата. Може да имаш луфта во рамената (претпоставувам дека нема double wishbone Мечето), може ќе треба да се проверат гумицата на балансштангла, да се сменат или подмачкаат.

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 17 Септември 2020, 20:50:37 pm »
денеска бевме со малото мече прв пат на мајстор, и ни излегоа прилично големи проблеми, ни рекоа дека диференцијалот има некој луфт па дека треба да се смени целиот  >:(, прашав низ социјалните мрежи ми понудиа за 60 евра половен. Но и кај мењачот изгледа друк лагерот не се покажа најдобро, иако ни рекоа дека не е многу и дека може уште многу да трае.
Предница ми рекоа топ е нема што да се смени, а за тој звукот што пишав претходно само некое подмачкање. Мотор дизни исто така одлично излезе. Но ете така ти излегува кога не ги отвараш очите предвреме.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #7 на: 17 Септември 2020, 21:41:47 pm »
Кај го носиш на сервис ако не е тајна?

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 884
« Одговори #8 на: 17 Септември 2020, 21:48:25 pm »
денеска бевме со малото мече прв пат на мајстор, и ни излегоа прилично големи проблеми, ни рекоа дека диференцијалот има некој луфт па дека треба да се смени целиот  >:(, прашав низ социјалните мрежи ми понудиа за 60 евра половен. Но и кај мењачот изгледа друк лагерот не се покажа најдобро, иако ни рекоа дека не е многу и дека може уште многу да трае.
Предница ми рекоа топ е нема што да се смени, а за тој звукот што пишав претходно само некое подмачкање. Мотор дизни исто така одлично излезе. Но ете така ти излегува кога не ги отвараш очите предвреме.
Како се манифестира тој "луфт", дали ти имаш забележано нешто? Ја порано кога имав 190ка на поголема брзина ми се јавуваше некое непријатно бучење и вибрации, проблемот се реши со менување на гумиците на карданот.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #9 на: 17 Септември 2020, 22:16:40 pm »
Како се манифестира тој "луфт", дали ти имаш забележано нешто? Ја порано кога имав 190ка на поголема брзина ми се јавуваше некое непријатно бучење и вибрации, проблемот се реши со менување на гумиците на карданот.
Истите симптоми, на 210ката е таков ај да не кажам отиден ама има некој проблем, претходно исто вибрираше непријатно на брзини над 160, сменив карданска се изгубија вибрациите на таа брзина, сега почнуваат вибрациите од 185км\ч па нагоре, ама сепак 180 е веќе брзина така што не ни мислам да барам чаре

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 19 Септември 2020, 16:11:47 pm »
Во сервис бев по препорака на еден пријател, ми кажа еден демек работел во Австрија 8 год. и сега имаше гаража кај новиот ретаил парк во Топанско Поле кај бившата циглана, но многу имам проблеми со мајсториве многу нестручни, никако да најдам некој јак професионалец и да ја одржувам нон стоп кај него, па затоа би ве замолил ако знаете некој да ми го препорачате.

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
« Одговори #11 на: 19 Септември 2020, 16:20:29 pm »
Денеска бев повторно во друг сервис во бутел позади црквата, и повторно истиот проблем ми го покажа, значи треба нов диференцијал, но ми рече овој може да трае уште многу многу километри, но само ако за мерак сакаш да го средиш, бидејќи сега за сега ниту има бруење ниту губи уље, освен што има некој луфт и се приметува само при стартување, значи крцка 2-3 пати и престанува (на прва ти изгледа како да е нешто во заден трап), ми покажа мајсторот значи имаше една долга шипка која одеше кај диференцијалот и таму кај се спојат со диференцијалот ми покажа со рака како прави и стварно се гледаше дека има луфт.
На шала ми вика мајсторот дека ако не ти пречи ова крцкањево терај вози не фрлај пари, пошто не знаеш што ќе земеш, има многу овие што растураат коли кои се возени такси.
Инаку за предница на 3 места досега ми рекоа дека си е топ колата немам што да мењам.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 580
« Одговори #12 на: 19 Септември 2020, 16:49:14 pm »
Во сервис бев по препорака на еден пријател, ми кажа еден демек работел во Австрија 8 год. и сега имаше гаража кај новиот ретаил парк во Топанско Поле кај бившата циглана, но многу имам проблеми со мајсториве многу нестручни, никако да најдам некој јак професионалец и да ја одржувам нон стоп кај него, па затоа би ве замолил ако знаете некој да ми го препорачате.
Влатко бенз, се наоѓа кај дуќаните кај лепенец, најверојатно си слушнал, доста е фален и на форумов :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #13 на: 20 Септември 2020, 02:47:29 am »
Види кај Мичо и Мацко во Радишани или Дуле во Лисиче кај гробиштата

Влатко бенз, се наоѓа кај дуќаните кај лепенец, најверојатно си слушнал, доста е фален и на форумов :)
Нема веќе делови за постари коли Влатко, башка со тие плафон цени незнам кај ќе тера

Отсутен Mercedes w203

• Почетник
  • *
« Одговори #14 на: 20 Септември 2020, 19:45:36 pm »
Да ми ги спомнаа Мичо кај Бел Камен и Дуле, уште еден во Лисиче се викаше Тони ми рекоа дека нема делови од коли што се возени прилично такси.