Клабери, инспириран од постот на @n1kola , зедов да прочепкам зошто на Леонов не работи Bluetooth за пуштање музика, а за повици си работи перфектно, го чита именикот од телефонот, листата на последни повици и се тоа...
Како што читав на нет, модулов подржува аудио стриминг, а зошто не работи - не знам. Радиото е RCD310 и треба во Settings да има опција BT-Audio, ама кај мене ја нема.
Да се самоцитирам, како мал апдејт на „проблемов".
По разговор со сограгаѓинот Hobby Tomy - излезе дека дури и да успеам да активирам BT, ќе свири mono. А како што читав по форуми - ќе треба да се залемат и влечат жици од конекторот во BT модулот до радиото, зафрканции што не ми се прават.
Човекот ми предложи две опции (од кои едната „несвесно“ ја направив/порачав претходната недела):
- да се порача
BT адаптерче коа ќе се поврзе на местото за AUX слотот позади на радиото (со тоа ќе се изгуби и AUX опцијата)
- да се порача
BT адаптерче USB+AUX (од едната страна оди во USB портот (за да се напојува), а во другата во AUX (за звук)).
Јас претходно порачав друг
адаптер со иста улога како првиот, па да видиме како ќе звучи. Мислам дека ќе е ОК бидејќи фабричково радио преку AUX дава мошне солиден звук. Во Леонот двата порти се еден до друг, па ова ми е најбрзо и најдобро решение за постоење на сите три опции заедно (BT, AUX и USB).
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
За Леончето останува утре да го пререгистрираме + зелен картон.