Падна договор да го однесам Леончето деновиве кај
@dame да му направи хемиско внатре.
Успат да ја види состојбата на бојата/лакот во живо и да ме советува дали и како да ја освежиме и надворешно со полирање/заштита, но на некој нареден термин.
Конечно ќе го видам магионичарот во живо.
Само да видам ако ги решам поткинативе работи до тогаш, ако не - ја носам кај Даме и нека тера вака.
- Тапацерот Пане рече дека треба да го види штофот лично за да види дали има соодветен штоф по боја.
- Тапацерот Рауф му пишав на Viber, не видел сеуште.
- Тапацерот Додо (тој од линковите претходно) рече дека се средува, само утре ќе ми пишел подетално.
- Тапацер Цеца, не сум прашал.
- Прашав кај еден тапацер во Куманово (Зеком). Рече да му го однесам извадено седиштето (ваљда мислеше и на задната клупа) и дека ќе се задржи. Фала, не.
- Утре ќе прашам кај еден тапацер во Штип дали средува вакви работи.
edit:
- Си пишав со Рауф, рече дека може да среди се, за поткинатото седиште и за дупчето од цигара на задната клупа. Треба да ја однесам кај него да види дали има таква нијанса на штоф и да види за потполнување со сунѓер на страничниот дел од возачката седалка.
- Тапацерот во Штип немаше штоф со таа нијанса на сива, така да отпадна таа опција.
- Уште чекам Тапацирање Додо да врати ццц, да гониш луѓе за работа...
Заклучок: на одење во Скопје да видам кај Пане и кај Рауф дали ќе најдам соодветен штоф. Ако нема - баталувам како е и ја носам кај Даме на хемиско.