Автор Тема: Исто е, ама не е исто - Astra vs Astra!  (Прочитано 20196 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Исто е, ама не е исто - Astra vs Astra!
« Одговори #90 на: 10 Декември 2011, 16:49:08 pm »
После гледањето на овој клип:
Ја бев убеден дека џиџи и тоа како ќе биде у водство пред казан... просто се изненадив :)
Поздрав!!!
тоа ми е муабетот. стартот не го владеам. колата не ја знам доволно добро, како што ја знае Џиџи неговата. е нека ми дојде некој со матиз, тогаш неам оправдување. или ме бива, или не :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #91 на: 10 Декември 2011, 18:41:15 pm »
Ех Казан шофериште бе! :D Да ти дојде Јан Турбо со тиграта или Ту Фаст со Гољфот. Хахаха
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #92 на: 10 Декември 2011, 18:50:35 pm »
е нека ми дојде некој со матиз, тогаш неам оправдување. или ме бива, или не :)
Да не сакаше да ме прозвеш мене?

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #93 на: 10 Декември 2011, 19:45:39 pm »
Можеби ќе биде доволна Corsata 1.2... ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #94 на: 10 Декември 2011, 19:56:19 pm »
Искрајно, вака гледано, паѓаат во вода сите правени модификации за перформансите на моторот. Најдобро е разликата да се мери на истото возило пред/потоа. Можеби на казан астрата моторот има повеќе снага од фабрика од колку на џиџи, само со DYNO ќе се знае

За да „паѓаат во вода“, треба да не прават никаква разлика. Далеку од тоа дека не прават разлика тие модификации, пред се’ во понашањето на самата кола, и чувството што го нуди кога ја возиш. За да ја воочиш разликата, треба да ја осетиш на лице место.

А што е до мерењата, премногу фактори се во игра, од кои како најбитен пак ќе ја издвојам тежината на Астрата на Џиџи. Ремапот и филтерот не влијаат врз овој мотор, на начин на кој што би влијаеле на помодерен мотор, или турбаш (мислам, нели :D). Далеку од тоа дека се залудни или не прават разлика. Кај мене на Лансерот, само со филтер и пооптимизиран издув (во однос на фабричкиот), се осеќа поголема живчаност и реакција на гас. Следствено на тоа, у мисла сум дали да идам на варијанта ремап ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Re: Одг: Исто е, ама не е исто - Astra vs Astra!
« Одговори #95 на: 10 Декември 2011, 20:01:39 pm »
Ех Казан шофериште бе! :D Да ти дојде Јан Турбо со тиграта или Ту Фаст со Гољфот. Хахаха
ne sum do tolku. mislev vozilo od taa klasa, blisko na moznostite na matizot. hehe

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #96 на: 10 Декември 2011, 20:33:00 pm »
Сега малку сериозно.Можеби порелевантно ќе беше двете возила да ги возеше еден ист шофер на мерењата.
Па можеби и да ги разменат возилата меѓу себе, па така да се направат мерења.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #97 на: 10 Декември 2011, 20:44:00 pm »
Најрелевантно ќе беше заедно да тргневме на стартот, а не еден да извози па друг, ама од безбедносни причини тоа у моментот не беше можно - требаше да идеме до обиколница. Поентата е што се пуштавме летеќи, а пред нас рамен дел, па нагорнина е сеа на кој кога му е почнато мерењето... За надолу исто, се мереше од кога ќе се помине врвот на висорамнината. Ништо, треба решавачка   ::) 8) Колите нека ги возат Велештрумф и класниот, како најискусни  ;) со менување на колите, нормално на второто пуштање  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #98 на: 10 Декември 2011, 22:30:56 pm »
Само дино му е мајката...По мене, ако не спуштиш глава, не исполираш вентили, не исполираш брегаста, не ставиш издув од грана 4-2-1 или некоја друга комбинација, еден мал милион други модификации на моторот, ништо не си добил со фрлање пари на ремпап, ставање филтри и украсни издуви...Све е тоа гола вода, и нормално жива вистина...
:)
Да ве чачкам уште? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #99 на: 10 Декември 2011, 23:00:29 pm »
Искрајно, вака гледано, паѓаат во вода сите правени модификации за перформансите на моторот. Најдобро е разликата да се мери на истото возило пред/потоа. Можеби на казан астрата моторот има повеќе снага од фабрика од колку на џиџи, само со DYNO ќе се знае
Тежината си го прави своето
Астрата на џиџи е потешка него таа на казан,бидеќи има повисоко ниво на опрема..есп,седиштата... и др.! :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #100 на: 10 Декември 2011, 23:05:44 pm »
Башка и тазе била перена, па имала и 200 грама восок на неа ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #101 на: 10 Декември 2011, 23:30:50 pm »
Само дино му е мајката...По мене, ако не спуштиш глава, не исполираш вентили, не исполираш брегаста, не ставиш издув од грана 4-2-1 или некоја друга комбинација, еден мал милион други модификации на моторот, ништо не си добил со фрлање пари на ремпап, ставање филтри и украсни издуви...Све е тоа гола вода, и нормално жива вистина...
:)
Да ве чачкам уште? :)
А бе у принцип така е, а за чачкањето ... ќе ти вратам - не се секирај :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #102 на: 10 Декември 2011, 23:49:51 pm »

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #103 на: 15 Декември 2011, 19:30:12 pm »
Bucnost.

-Kako utvrdivte deka clasikot e pobucen, na sluh ili merevte?
-Dali tvrdenjeto deka cosmo ima duplo poveke izolacija e fakt ili spekulacija?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #104 на: 15 Декември 2011, 20:32:22 pm »
- На слух, пошто е приметливо.
- Со оглед на тоа што информацијата е од Џиџи, кој е реномиран и веродостоен член на форумов, комотно ја сметам како факт. Овој факт се потврдува, после согледувањето на (види погоре).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.