Автор Тема: Исто е, ама не е исто - Astra vs Astra!  (Прочитано 20355 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Исто е, ама не е исто - Astra vs Astra!
« Одговори #75 на: 09 Декември 2011, 20:23:41 pm »
Космодискот има модификатор + и магнети за дополнителна економија. :D

Криво ми е што сите тие работи, со исклучок на адитивите и магнетите, Џиџи не ги направи на некој дволитарски турбаш. Или едноставно, да го врати времето назад и сите тие пари да ги даде за помоќен мотор.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #76 на: 09 Декември 2011, 20:41:51 pm »
Толку фрлени пари, и пази...Некој со спуштено југце те поминува, а ти си дал за модификации три пати повеќе него што вреди југцето...Перверзија :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #77 на: 09 Декември 2011, 20:45:00 pm »
Ама има еден факт: космото на Џиџи е кастом модифицирано. Тоа е непобитен фактор за лична сатисфакција.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #78 на: 09 Декември 2011, 20:54:42 pm »
Кажано е како резултираат модификациите на Астрата на Џиџи, а за поубаво да се уверите, треба да ја осетите таа Астра како вози. После нема да ти е гајле дали те прошло Југце, или Стокец, или точак, пошто едноставно не е воопшто релевантно, и го множиш со 0 (нула).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #79 на: 09 Декември 2011, 21:01:05 pm »
Тууу бре ама сте неозбилни...Јадачката е најбитна, сскањето, а не сатисфакцијата :)
Мене на пример ништо не ме фасцинира како 101-от кој го имав на времето...Толку да ми влезе нешто под кожа до сега не ми се десило...Неможам да опишам...Така да тоа е тоа :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #80 на: 09 Декември 2011, 21:04:24 pm »
Џиџи печен си за плин друже, покрај тоа што ќе ја намлиш потрошувчката ќе ги подобриш перформансите!  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #81 на: 09 Декември 2011, 21:05:52 pm »
Џиџи печен си за плин друже, покрај тоа што ќе ја намлиш потрошувчката ќе ги подобриш и перформансите!  ;)
И соодветно ќе ти се зголеми задоволството. Ќе бидеш фраер на полинска станица.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #82 на: 09 Декември 2011, 21:27:46 pm »
Кој губи има право да се лути :D Честитки на Казан за победата - подобар беше, факт! Сега сме 1:1, значи ни претстои трета решавачка :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #83 на: 09 Декември 2011, 22:28:54 pm »
Мене не м е јасно едно? Кога се пуштавте пред Борчета....Астрата на Џиџи беше на Ред Булл или Казан беше пијан па слабо стартуваше?  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #84 на: 09 Декември 2011, 22:34:48 pm »
Хахаха изглеа ја бев пијан и незнаев што праам :D Сеа не се пуштавме заедно, ни мереа време еден по еден.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #85 на: 09 Декември 2011, 22:37:30 pm »
Ја сумњам на мито и корупција! Провери си ти  кај бил Веле после тоа, али дома али во кафана??  ::) ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #86 на: 09 Декември 2011, 22:40:37 pm »
Шшшшшшш! ;D ;D ;D ;D ;D

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #87 на: 10 Декември 2011, 16:13:25 pm »
Кој губи има право да се лути :D Честитки на Казан за победата - подобар беше, факт! Сега сме 1:1, значи ни претстои трета решавачка :)
ех.. таман работа губење и лутење. нема муабет тука. астрата е у секој поглед подобра од мојата. тоа нема шо да се дискутира. факт е дека си ти шофер со многу повеќе стаж него мене, конкретно астрата ја возиш многу подолг период него јас мојата. факт е дека не го владеам многу стартот, очигледно вака летечи поише ми лежи. у нашиов случај, разликата е проклето минимална, шо мислам ( освен за јадачки :) ) никој не би ја забележал. потрошувачката, исто така се погодило. на еден правец поише да си ја стиснел, ете ти 300 грама, а може е и до горивото.

како и да е, интересно беше шо бевме дел од вакво нешто. у ниту еден поглед јас не го глеав како натпревар.

уште поголема чест бар мене лично ми беше што бев прв од сите нас.

шо поише да кажам...

малце муабетов спуштено југце и слично демек те проаѓа ова она, не ми се свиѓа. факт е дека астрата е подобра, ама не е подобра до тој процент (200 - 300%). сепак основата е иста, подобри се сите тие мали (и големи) ситници и детаљи, модификации и слично. сепак, возам тоа за кое сум платил, и сум презадоволен. подобра е од многу други, башка скокот од Матиз на Астра, верувајте е многу голем и чуството не се опишува.

ова беше само еден склоп на ситуации, така се погоди, така испадна. можда уште 3 пати да се мереше, ќе беше нешто друго.

мислам дека кажав све шо сакав... :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #88 на: 10 Декември 2011, 16:41:56 pm »
После гледањето на овој клип:
Ја бев убеден дека џиџи и тоа како ќе биде у водство пред казан... просто се изненадив :)
Поздрав!!!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #89 на: 10 Декември 2011, 16:44:55 pm »
Искрајно, вака гледано, паѓаат во вода сите правени модификации за перформансите на моторот. Најдобро е разликата да се мери на истото возило пред/потоа. Можеби на казан астрата моторот има повеќе снага од фабрика од колку на џиџи, само со DYNO ќе се знае
I’m so mean, I make medicine sick