Автор Тема: CARclub Тест: Hyundai Elantra Facelift  (Прочитано 8963 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Hyundai Elantra Facelift
« Одговори #1 на: 12 Март 2020, 19:20:57 pm »
Златно ауто си беше...

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #2 на: 12 Март 2020, 20:18:10 pm »
Си е-беше добра елантрата,сеа повеќе цената си е-беше мајката со цена на спортаж 😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #3 на: 12 Март 2020, 22:30:07 pm »
Како сопственик на старата, дефинитивно добар апгрејд на ентериерот.

од позади ме бендисува од напред и да и не.

Цената може да е ограничувачки фактор за да се продаде повеќе.

Имаше за комфор на пат си брка работа максинално
« Последно менување: 12 Март 2020, 22:39:02 pm MarceCvarce »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #4 на: 12 Март 2020, 23:39:33 pm »
@zeroSignal имаш грешка во текстот, односно спецификациите каде што ги набројуваш. Моторот е 1.6, а не 1.4 :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 13 Март 2020, 07:24:50 am »
@SaleSk - Ненамерна грешка, средено. Тенкс!

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #6 на: 13 Март 2020, 09:14:24 am »
Пре-амерички дизајн. Посебно задњицата. Иначе не се сомневам дека колата е топ и вреди за секој денар. Секако очекуваме да падне цената за некој месец

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #7 на: 13 Март 2020, 09:21:29 am »
Мислам дека набрзо комплетно нова ќе излезе. Доцна ја донесоа за оваа цена

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8 на: 13 Март 2020, 09:30:22 am »
Внатре навистина воланот е поубав, другото е исто поубаво. Океј е таа измена. Ама што сум дигал рака од надвор - стварно неможам да си објаснам.

Мислам дека набрзо комплетно нова ќе излезе. Доцна ја донесоа за оваа цена
Цените незнам зошто се вакви, ама некако ми немаат логика воопшто со оглед на конкренцијата. Останува да се надеваме дека во иднина ќе се поконкурентни и ќе се направат акциски модели со соодветна ултра оптимизирана опрема и мотори за да ги искористат сите дупки и категории во давачките во МК. Така се постигнуваат тие цени кои сите ги знаеме.

Како сопственик на старата, дефинитивно добар апгрејд на ентериерот.

од позади ме бендисува од напред и да и не.

Цената може да е ограничувачки фактор за да се продаде повеќе.

Имаше за комфор на пат си брка работа максинално
Претходно само тоа беше забелешка дека ДЕМЕК ектериерот бил послаб, но возилото беше со страшно конкурентна цена од 13500 гола, 14500 опремена која и те како го оправдуваше ентериерот. А згора на тоа не беше воопшто лош ентериерот, сосема нормален.

П.С. Среќа нема двобојни бандажи тестнава туку убави.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #9 на: 13 Март 2020, 09:39:44 am »
Ја видов у живо и не изгледа толку лошо од надвор како на слики. Цената е покачена ама и сите други коли се покачени, тој тренд не ни одговара секако. Сега кога би купувал пак би земал Елантра. Предобра кола за таа цена.

Edit:
Сега го прочитав текстот и пишува дека нудат 7 години гаранција, ова има некои измени или е грешка ? Кај мене е 5.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10 на: 13 Март 2020, 09:45:50 am »
Ја видов у живо и не изгледа толку лошо од надвор како на слики. Цената е покачена ама и сите други коли се покачени, тој тренд не ни одговара секако. Сега кога би купувал пак би земал Елантра. Предобра кола за таа цена.

Edit:
Сега го прочитав текстот и пишува дека нудат 7 години гаранција, ова има некои измени или е грешка ? Кај мене е 5.
Има. Додадени се 5+2 од кога отиде во Мида. Ако не ти е тешко те молам посочи зошто би се одлучил за Елантра пред конкурентите Ceed/Sportage/308/Focus/Golf7/Leon/Xceed/Captur/Giulietta/Corolla/Cactus/C3Aircross/Stonic/Astra/Tipo/2008 итн. Не дека нечини, ама сепак е доста покомпромитирана од старата и намалени и се предностите значително.
« Последно менување: 13 Март 2020, 09:51:42 am Deni »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #11 на: 13 Март 2020, 10:09:29 am »
Цената за Илјадарче ипол подоле и решени дилеми :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #12 на: 13 Март 2020, 11:06:37 am »
И за 13.500 не ја утепаа од купување ни претходната генерација ни таа пред неа. И кај нас е зафатен трендот да не се купуваат седани туки СУВ-ови. Доказ за тоа е што на секој чекор има Тусони и IX35-ки кои се многу поскапи од ЕЛантрата. Значи не е до цената

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #13 на: 13 Март 2020, 11:11:21 am »

Edit:
Има. Додадени се 5+2 од кога отиде во Мида. Ако не ти е тешко те молам посочи зошто би се одлучил за Елантра пред конкурентите Ceed/Sportage/308/Focus/Golf7/Leon/Xceed/Captur/Giulietta/Corolla/Cactus/C3Aircross/Stonic/Astra/Tipo/2008 итн. Не дека нечини, ама сепак е доста покомпромитирана од старата и намалени и се предностите значително.

Реално не сум ги возел овие други коли да знам како е, елантрава ја возам 4 години и сум презадоволен. Човек сум што сака седани, џипови и хечбекови не ми прават мерак.

Едино би сакал појак мотор и автоматски менувач кога нешто би сменил, не дека е диал брејкер. Кога ја купував за парите нудеше највеќе опрема и најдобар мотор за таа цена + 5 години гаранција. Беше фул пакет, на сите други во тоа време или цената им беше повисока или за некој екстра дел од опрема требаше да се чека со месеци или да се иде на поголем и поскап пакет.
Конкретно најголема дилема беше со Астра седан ама со мотор и пакет што го сакав излегуваше 16.500+.
Башка кај нас дилериве се доста неуслужни, посебно овие од VW и автоматски ги отпишувам од листа.

Имам некоја луда идеја да ја сменам старо за ново + доплата за нова кола кога ке и пројде гаранцијата, веројатно ке треба пак да се разгледува по салони.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #14 на: 13 Март 2020, 11:13:57 am »
Тоа е веќе друг муабет кој првенствено зависи од должината на чергата.
Обично чергите се преку 15к или под 10к.
И за 13.500 не ја утепаа од купување ни претходната генерација ни таа пред неа. И кај нас е зафатен трендот да не се купуваат седани туки СУВ-ови. Доказ за тоа е што на секој чекор има Тусони и IX35-ки кои се многу поскапи од ЕЛантрата. Значи не е до цената
@BraneMKD
И мене ме мава повремено таква идеја, првенствено што ми иде на живци дизелот за низ град :)