Ја видов у живо и не изгледа толку лошо од надвор како на слики. Цената е покачена ама и сите други коли се покачени, тој тренд не ни одговара секако. Сега кога би купувал пак би земал Елантра. Предобра кола за таа цена.
Edit:
Сега го прочитав текстот и пишува дека нудат 7 години гаранција, ова има некои измени или е грешка ? Кај мене е 5.
Има. Додадени се 5+2 од кога отиде во Мида. Ако не ти е тешко те молам посочи зошто би се одлучил за Елантра пред конкурентите Ceed/Sportage/308/Focus/Golf7/Leon/Xceed/Captur/Giulietta/Corolla/Cactus/C3Aircross/Stonic/Astra/Tipo/2008 итн. Не дека нечини, ама сепак е доста покомпромитирана од старата и намалени и се предностите значително.
Реално не сум ги возел овие други коли да знам како е, елантрава ја возам 4 години и сум презадоволен. Човек сум што сака седани, џипови и хечбекови не ми прават мерак.
Едино би сакал појак мотор и автоматски менувач кога нешто би сменил, не дека е диал брејкер. Кога ја купував за парите нудеше највеќе опрема и најдобар мотор за таа цена + 5 години гаранција. Беше фул пакет, на сите други во тоа време или цената им беше повисока или за некој екстра дел од опрема требаше да се чека со месеци или да се иде на поголем и поскап пакет.
Конкретно најголема дилема беше со Астра седан ама со мотор и пакет што го сакав излегуваше 16.500+.
Башка кај нас дилериве се доста неуслужни, посебно овие од VW и автоматски ги отпишувам од листа.
Имам некоја луда идеја да ја сменам старо за ново + доплата за нова кола кога ке и пројде гаранцијата, веројатно ке треба пак да се разгледува по салони.