@Tischläufer Единствен кој прави негтивна атмосфера и хејт во секоја можна тема на се поврзано и неповрзано со дизел и со коментарите што подаелеку од VW си ти. После незнам што ти е со тоа VW биле злобна циганска расипана компанија под покровителство на Германија. Сите големи конгломерати меѓу кои се и сите производители на коли се такви. Злобни, расипани, цигани кој би ја продале и крвта од сопственото дете(фигуративно) за да ја зафркнат конкуренцијата и да изм'кнат што е можно поголем ќар од се што може. Секоја држава си го штити своето па и така сите американски компании се заштитени од америка, германските од германија, италјанските од италија.... разбираш. Тоа дека некоја компанија која врти над 10.000.000.000 евра е добра компанија и е фер може да се раскажува до 6-то одделение, истиот период и кога се прават муабетите дали Русија или Америка се појјаки и кој се добри а кој се лоши.
Пазарот си го кажува своето. Ако некоја фирма ја бива ќе си работи, ако не ја бива ќе испушти душа и или ќе пропадне или ќе се реструктуриа и ќе се продаде на друг. Сами гледам кој каде е и зошто е така.
@Stratro i
@velestrumf Реченицата во врска со Фордот и Опелот беше шега и беше наменета како контра реплика на членот во кој што кривец за сите светски случувања му е VW и дизелот. Форд си се сосема Ок марка и мило ми е што се трудат и прават брзи и моќни коли (на што сум голем поборник).
Што е до мене би сакал да има 100 произведувачи на коли и сите да си прават брзи јаки коли без никакви грижи како ние купувачите би имале што повеќе избор.