Автор Тема: Нови летни гуми  (Прочитано 62637 пати)

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
Одг: Нови летни гуми
« Одговори #105 на: 26 Февруари 2020, 17:48:17 pm »
Јас на Шкодата извозев Continental SportContact 5 и Pirelli P-Zero. Исти ми беа. Уствари коа ги ставив дента Пирелите подобри ми се видоа. После десет дена исти... Не знам за трошење како идат пошто возам 10-15к еден сет.
П.С.
Имам чувство дека зимските ми се подобри од двете горе наведени. Good Year Ultragrip performance gen1

Не е мала таа километража за менување на сет гуми?
Нормално зависи како возиш, но барем 20к би било логично за промена.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #106 на: 26 Февруари 2020, 18:17:12 pm »
Conti sport contact 5 se poznati po toa sto ne traat mnogu, okolu 20k.
Ali zatoa lepat. Normalno koj kako gi vozi.

A spored izborot na gumi ocigledno deka @miksi si vozi taka podinamicno  :)

Mene na primer 90% od lugeto sto gi vozam do mene mi kocat pred krivina ili nesto ke iskomentiraat :), a ne deka nesto posebno brzo vozam.
Verojatno vlagam vo svioci pobrzo so nekoi 10km od voobicaeno...i toa si se odrzazuva normalno i na gumite.  Na pravci pak nesto posebno brzo ne vozam.

edit: sea ustvari vidov deka @miksi  ja toj sto ja vozi toa stokdata na raketen pogon  :)
Pa dosta ti izdrzale gumite  ::) , da ne najde nekoi perdormance plocki/diskovi?

?
« Последно менување: 26 Февруари 2020, 20:59:20 pm M3V8 »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #107 на: 26 Февруари 2020, 19:02:57 pm »
Јас со Ханкук ја направив тоталка колата и со најскапите Гудјиар или Мишелин да бев пак ќе беше исто...така да, исти к*рац за мене, само да е нова и не кинеска.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #108 на: 26 Февруари 2020, 21:02:24 pm »
Zatoa i pisav, ako e soobrakajkata neizbezna, gumata kako i sekoja druga komponenta ne e semokna.
No ima slucaevi koga moze i dosta da pomogne dobra guma.

Bas ima testovi deka stara Michelin  e podobra od dosta novi gumi so slabi performansi.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #109 на: 26 Февруари 2020, 21:53:38 pm »
Јас мишелинки еднаш имам возено на кола,ја купив со нови гуми од Словенија (мишелин енерџи м+с)првата година  по снег излегував како гасеничар 😁 ,втората така-така,третата само шлајфање 😁,шознам немам сретнато идеална гума а сум возел повеќе брендови,според мене (уствари за мене)е подобро да земам поевтини гуми а да ги менувам мах на 5 години бидејќи не возам голема км.
И да се некој шо се трошат брзо не ми е проблем.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #110 на: 26 Февруари 2020, 21:58:01 pm »
Ја возам Пирели Синтурато П7. Неам никаква замерка ама иам само 8,9 илјади поминати. Ќе видиме после 20 илјади.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #111 на: 28 Февруари 2020, 09:03:48 am »
Да не трошиме многу зборови еве видео.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #112 на: 28 Февруари 2020, 14:19:16 pm »
Нема што да се коментира, видеото е како да се купат гуми преку српска веб продавница. Гумите сосема малку се спомнуваат и неважно е за моите потреби.
Башка не паѓајте на social influencer-и.Тие прават видеа само да имаат прегледи. Не дека немаат „нешто“ корисно, туку за моите потреби сигурно нема да кажат нешто посебно.
« Последно менување: 28 Февруари 2020, 14:36:11 pm vandex »

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #113 на: 28 Февруари 2020, 14:55:06 pm »
Навистина си чуден тип :)

Човекот си кажа дека ќе ги менува бидејки му биле возени 5 години плус распар во староста на гумите.
И веднаш по менувањето што приметил.

Тоа ти е поважно за безбедноста за која си засекиран.

Веќе ти кажаа да си земеш Континетал, ама скапи ти биле.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #114 на: 28 Февруари 2020, 15:26:25 pm »
Секој купува гуми онолку колку што има пари, тоа не е за потсмев и ниту за навреда.
Можеби сум дупло постар од тебе, внимавај малку на речникот.

Не ме интересира што кажува „типот“, не следам видеа што се само за кликови. Башка му дадов шанса пошто си се фатил за него, го изгледав и освен тоа што кажа дека му се искинале гумите ништо друго. Каква била ситуацијата, каков пат, какви гуми користел ништо не спомнува. Каков заклучок за безбедност ќе извадиш од него? Самиот кажува дека не се разбира од гуми и дека тоа што ќе му предложат другите тоа зема. Ниту истражува, ниту чита, ниту пробал. Земал Клебер и рекламира сега, ете видеото е реклама за некого таму во Србија. Толку не читате меѓу редови?

Освен дека не паднал снегот и дека зимска опрема во Србија е до 1 април, друго ништо корисно нема за нас.

Јас делумно донесов одлука и сигурно не се кинески гуми, ниту Клебер. Поголемиот дел ми ги препорачуваат Ханкок како компромис помеѓу цена и квалитет и се согласувам со нив. Но, би сакал да пробам друга гума и таа е сигурно од премиум класа. Не е Континентал пошто немам толку пари за неа - 125 еур по гума.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #115 на: 28 Февруари 2020, 15:49:41 pm »
Добро тогаш, послушај ме мене.

Купи си Ханкук и менувај ги на максимум 30.000 или 3 години, што дојде попрво.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #116 на: 28 Февруари 2020, 16:12:27 pm »
Има уште еден фактор, гумите можат да се истрошат многу побрзо од 30 илјади или 3 години. Се зависи во какви услови се возат и како се возат. Тоа најдобро се познава на нив. За секоја држава си има посебен закон колку милиметри треба да изнесува профилот.

Ханкок и сите други ќе ги погледнам ако не успеам да ги набавам тие што сум наумил по цена што ми одговара. Сите имаме и други работи во животот, не се само гумите најбитни во денот иако најдобро е да се имаат најдобрите ама секогаш не сме моќни да ги имаме. 

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #117 на: 28 Февруари 2020, 16:24:07 pm »
Гледам дека како ја започна темава, така продулжуваш,  на ист начин и ќе ја завршиш ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #118 на: 28 Февруари 2020, 16:37:20 pm »
Објасни да ми стане појасно што е тука смешно?

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #119 на: 28 Февруари 2020, 17:05:02 pm »
Bauer slikaj gumata, valjda ne se pogodil istiot model i kaj tebe.
Eve ako se gleda

Sent from my SM-G973F using Tapatalk