Автор Тема: Нови летни гуми  (Прочитано 54549 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Нови летни гуми
« Одговори #345 на: 17 Март 2024, 07:35:30 am »
Мислења, што би одбрале? Некоја цифра до 400ЕУР комплет ми е во глава (цените се од Словенија):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Пред 15 години при изборот ќе си направев еци-пеци-пец :) меѓутоа после ханкукот (еко425) ме фати страв од тоа да не налетам на бучна гума.
Дури и ме фаќа страв да препорачам бидејки истите што кај мене бучеа кај друг биле тивки. Истото и со тогашниот Вемтус, некој напиша дека му биле бучни, кај друг биле тивки (2018 чинам беше муабетот) и затоа станав алергичен на Ханкук.

Но ете, и мене ми требаше некој да ме подбутне :) во изборот помеѓу Мишелин, Фулда, Сава, Гудрич...после неколку препораки за Фулда се одлучив за нив.

Некни имав нагло кочење при брзина околу 40, одлично закочи без недоречености, и што е најбитно, гумата е тивка, барем кај мене :D

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2086
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #346 на: 17 Март 2024, 08:48:58 am »
Мислења, што би одбрале? Некоја цифра до 400ЕУР комплет ми е во глава (цените се од Словенија):
DUNLOP
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Пред 15 години при изборот ќе си направев еци-пеци-пец :) меѓутоа после ханкукот (еко425) ме фати страв од тоа да не налетам на бучна гума.
Дури и ме фаќа страв да препорачам бидејки истите што кај мене бучеа кај друг биле тивки. Истото и со тогашниот Вемтус, некој напиша дека му биле бучни, кај друг биле тивки (2018 чинам беше муабетот) и затоа станав алергичен на Ханкук.

Но ете, и мене ми требаше некој да ме подбутне :) во изборот помеѓу Мишелин, Фулда, Сава, Гудрич...после неколку препораки за Фулда се одлучив за нив.

Некни имав нагло кочење при брзина околу 40, одлично закочи без недоречености, и што е најбитно, гумата е тивка, барем кај мене :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
« Одговори #347 на: 18 Март 2024, 09:51:31 am »
Данлоп Блуреспонс (ако е за поспортско возење) или Фулда (умерено возење), тоа би бил мојот избор
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #348 на: 27 Март 2024, 14:35:49 pm »
Дечки изборот се сведе на Данлоп Блуриспонс или Ханког Вентус 3 (во оваа димнзија нема 4)
Фулда ми е иста цена ко Далоп а полоша е на тестови особено на суви патишта.
Која според вас?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #349 на: 27 Март 2024, 18:01:25 pm »
Јас би одел на Ханкукот. Не знам точно зошто, ама некако повеќе сум наклонет кон Ханкук - најверојатно поради позитивно лично искуство со Ventus V12 Evo2.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #350 на: 27 Март 2024, 18:59:16 pm »
Ја возев Hankook S1 evo 2. Одлични се Hankook.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2678
« Одговори #351 на: 27 Март 2024, 19:02:55 pm »
Vozam Hankook 3ka i 4ka, odlicna letna guma.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #352 на: 27 Март 2024, 21:19:14 pm »
Последниве 7 години искинаа Ханкук со квалитетни гуми. препорака и од мене. Врвни перформанси со океј цена и долга трајност.
Јас ќе лапнам нови Ventus Prime 4-ки наредниов месец

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #353 на: 27 Март 2024, 21:26:52 pm »
Како што гледав на ADAC Вентус 4 е значително подобра од Данлоп, додека кај претходната генерација е нешто послаба, а во цена е повисока за околу 500ден по гума....ќе видиме петка/глава :) Димензијата е чудна 185/60-15 па оттука и чудни цени има.
ЈБГ не е Петлас ама ќе заврши работа било која од нив :)

Фала на сите

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #354 на: 27 Март 2024, 21:53:51 pm »
Последниве 7 години искинаа Ханкук со квалитетни гуми. препорака и од мене. Врвни перформанси со океј цена и долга трајност.
Јас ќе лапнам нови Ventus Prime 4-ки наредниов месец
Аман веќе со тој Ханкук, 5 години те читам како растурал...растурал со галама им ебам тоа Ханкукот!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #355 на: 27 Март 2024, 22:23:54 pm »
Во слична цена е и Firestone Roadhawk.
Во поглед на галамата, старите сериозно бучеа.

Новиве што ги купив лани воопшто не... не знам што направиле ама го подобриле моделот многу изгледа.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 395
  • The best or nothing.
« Одговори #356 на: 27 Март 2024, 22:33:49 pm »
Како што гледав на ADAC Вентус 4 е значително подобра од Данлоп, додека кај претходната генерација е нешто послаба, а во цена е повисока за околу 500ден по гума....ќе видиме петка/глава :) Димензијата е чудна 185/60-15 па оттука и чудни цени има.
ЈБГ не е Петлас ама ќе заврши работа било која од нив :)

Фала на сите

Види ако пасува 195/65/Р15, стави такви. И ние имавме ваква бош димензија, па се тера сега со 195/65. Ем повеќе избор на гуми, ем поевтини се.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #357 на: 09 Мај 2024, 23:45:56 pm »
neshto gumarive zabegaa ili mene taka mi se chini.

rezultati od deneshnata probna pretraga po sajtovi i nekolku telefonski povici.

na sajtovite ili nema cena ili nema kolichina (prodava 1-2 parchinja ostanati koj znae od koga) ili cenata e u 3lepe otidena. za ova so web strani bez ceni nemam objasnuvanje nikakvo. dobro prijatele ako ti e za krienje cenata pa ich ne stavaj web strana majka mu stara.

na telefon dzvonam istata prikazna .. chekaj da prasham cena kje te barame... ili ej nema takvi nema vakvi...

oskudacija e na svetsko nivo ili samo nashive sviknaa na duplo kjar pa ne im se isplati da donesat shleper gumi?

inache 16ki gledam ne neshto egzotika (225-55-r16)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #358 на: 10 Мај 2024, 00:17:42 am »
Све е мрднато, роџо.

Освен гумигуми.мк и екупи.мк, само овде ќе најдеш цени.
https://evropagumi.com.mk/gumi/auto.html?diameter=141&ratio=9&season=11&width=136

Што бараш конкретно?

Допуна:
Од сите такви срање ситуации, Транзит ми биле најкул до сега... ама бројон сум го загубил.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #359 на: 10 Мај 2024, 07:41:23 am »
Јави се на телефон во Олимпико, многу се услужни ако е таа девојката, би требало реално да ти каже каква е состојбата.