Автор Тема: Alfa Romeo  (Прочитано 17337 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Alfa Romeo
« Одговори #30 на: 03 Март 2011, 10:56:54 am »
Zero спомна нешто и околу динамиката на 159, што и да подразбира под тоа

Еве овде немци ја тестирале, ваљда ова спаѓа во динамика  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #31 на: 03 Март 2011, 11:00:41 am »
Профитот на компанијата според мене не е генерално мерило за тоа дали некоја марка прави успешни возила. Се зависи и од целната група на купувачи која настојува да ја погоди со некој или повеќето од своите модели. Алфа од секогаш тежела кон она спортското и тие возила не се за секого, како на пример Голф кој е народно возило и кој го возат од земјоделци и ставаат во него копачи и лопати па се до господа кои не ставаат во него ништо повеќе од актовка и лап топ. Алфа не е ниту за едните ниту за другите според мене и со повеќето од своите модели тежнеат да ги придобијат вљубениците во спортките возила а тие не се многу па и не може да прави профит како VW,  кој со повеќето од своите модели ги брка широкоте народни маси. Оние кои уживаат во спортскиот дух на возењето и префектниот дизајн ќе се најдат себеси седнати во Алфа под услов да имаат доволно евровизиски за да го задоволат.
Колега od Скопје има Црна Алфа 159 JTDm 1.9  ремапирана и има како што тој кажа 185 кс. Еднаш ја имам возено и колата е одлична иако не сум заљубеник во спортски возила.

Знаеш, имаат пореметена перцепција ( наметната од камикази и шваби) дека све што е најпродавано е најбоље, тоа што иде у помал број нечини.

Можда Зеро се пали на Лејди Гага, али ја сакам да си уживам у старото добро AC/DC па ако сака и задњи да сум кој слуша таква музика. Алфа Ромео неможе никад да забележи профит, тоа е тоа, фала им што сеуште вадат нови модели и толку.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #32 на: 03 Март 2011, 11:39:46 am »
Epa toa e toa..
Starite Alfi se bolji od novite..bar na oko, spored mene.
A kolku se generalno bolji od konkurencijata ne kazuva brojkata na prodadeni auta, tuku cenata sto ja drzat na staro . ;D
« Последно менување: 03 Март 2011, 11:43:23 am Stratro »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #33 на: 03 Март 2011, 11:41:22 am »
Epa toa e toa..
Starite Alfi se bolji od novite..bar na oko.
A kolku se generalno bolji od konkurencijata ne kazuva brojkata na prdodadeni auta, tuku cenata sto ja drzat na staro . ;D

Ма само Алфа нека е па ако треба и МиТО бекрија нека е  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #34 на: 03 Март 2011, 11:43:29 am »
SZ  i denes e sigurno nad 30.000 eur..citav vo Avto Plus deka trkacka verzija od 40 tite dostignala i 5 milioni na aukcija.
Ama zatoa imas  i mnogu sirok izbor pod 3000 eur.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #35 на: 03 Март 2011, 11:46:40 am »
SZ  i denes e sigurno nad 30.000 eur..citav vo Avto Plus deka trkacka verzija od 40 tite dostignala i 5 milioni na aukcija.
Ama zatoa imas  i mnogu sirok izbor pod 3000 eur.

Абе зборевме ја и ти, кога ја купував мојава можев да земам SZ, али околностите беа такви да пара турив у недвижност и се задоволив со мојава. Со овој стандард сега што го имам не би можел да одржавам SZ, здравје ако дојде боље сутра зимам уште едно GTV 3.0 V6 и толку од мене. :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 03 Март 2011, 16:33:27 pm »

Знаеш, имаат пореметена перцепција ( наметната од камикази и шваби) дека све што е најпродавано е најбоље, тоа што иде у помал број нечини.

Ја колку што знам најубавите возила се прават во најмали серии, па не ни може да се продадат во милиони примероци...
 Kако друго Алфа има пристојна цена за разлика од народните марки и никогаш нема да биде Top Seller... Brand!

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #37 на: 04 Март 2011, 02:13:45 am »
Ја сум едини на кој што не му се свиѓа? У профил е копија на Лотус Евора, од напред е едноставно чудно, а од позади изглеа као да си ја видело мајка си гола..

Алфа не имитира, алфа ја имитираат.

taka e druze ... pozdrav do alfistite :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #38 на: 04 Март 2011, 09:33:55 am »
Мене само ми е страв ако Алфа отиде под VW да не го напраат конфекција

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #39 на: 04 Март 2011, 12:51:03 pm »
Мене само ми е страв ако Алфа отиде под VW да не го напраат конфекција

Абе види сеа... Lamborghini отиде под VW групација, па сеуште е поприлично ненормална кола. И претходно беше, ама сеа е барем поквалитетно напраена :)
Ако отиде Alfa под VW, не би требало да и’ ибат мамката, ама па којзнае... Како и да е, боље Alfa под VW, него ли истата кола што би била Алфа, да ја продаваат као (ахем) Dodge. Пошто постоеја и такви муабети, кои најискрено може да се нешто повеќе од само муабети, коа веќе почнаа богохулијата од типот Lancia со лого на Chrysler.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #40 на: 07 Март 2011, 09:53:39 am »
Alfa konecno stana kola so novata Gulija(ta) Kvalitetot nikogas ne bil na povisoko  nivo. Sega ne e vreme da se prodade.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #41 на: 07 Март 2011, 10:14:31 am »

Едина замерка на цените во МК имам на најслабиот дизел кој Аутомобиле треба да го спушти на 18900. Мислам дека ќе се упецаат више купувачи.

« Последно менување: 07 Март 2011, 10:50:38 am Cuore Sportivo »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #42 на: 07 Март 2011, 10:20:01 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #43 на: 07 Март 2011, 11:34:48 am »
Epa toa e toa..
Starite Alfi se bolji od novite..bar na oko, spored mene.
A kolku se generalno bolji od konkurencijata ne kazuva brojkata na prodadeni auta, tuku cenata sto ja drzat na staro . ;D

losata cena na staro se dolzi poradi losite muabeti sto kruzat ali ova samo kaj nas  vazi ... inaku koj imal alfa znae sto e alfa ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #44 на: 07 Март 2011, 14:56:48 pm »
159 е изгледот кој треба да се задржи. Предницата е ненормална. Има карактерна лутина, многу ми се допаѓа. А новиве Џулиета и Џулија се супер, но не како 159 и Брера. Ама не ми е жал зошто е Алфа и ќе може да си купам 159 за 6-7 години на старо за фини пари.