извини, зошто се пензионерите скапани?
за нив може ти си скапан
ако тој што ја води државата дава нешто на категорија луге, било кои зошто ги прави тоа скапани? ете и на студентите им даде и тие ли се скапани?
Зашо на секое поле тие се во прв ред, преку .!. ми се веќе да ти кажам.. Појди во банка, ПЕНЗИОНЕРИТЕ ! качи се во бус, пак тие, појди у пошта- пак пензионерите, појди у маркет- пак тие ! па налет веќе од нив бе, ние другите нели треба да живееме ?
да бе, и чоколади да даваат за секое влагање во автобус
Кога може за скапанине пензионери, зашто да не може за младите луѓе.
Ради нивните екскурзии низ град, млади луѓе живци губат и не може да си завршат работа.
Татко ми е пензионер и работел за државава 40+ год за да ти имаш некаков мир додека си мочал у гаќи. Па сега он е као скапан што зема пензија од данокот што го плаќал за тие години и ти виси на врат?
Пензионерот си исполнал некој фонд кој што сега си го повлекува постепено. А тоа што некој ти го троши твојот фонд на триста глупости, тоа е брат ми друга работа, односно твој и мој избор(директно или индиректно).
Да, и ти си во право. Нека имаат бенефиции, ама нека ги користат ПАМЕТНО и РАЦИОНАЛНО, а не да биде КАД ЈЕ ГАГА И КИСЕЛИНА ЈЕ БЛАГА нели
п.с. имам баби и дедовци пензионери, истоти и на нив им го кажувам.

Ма се е појдено јабана.
Тоа се тие луѓе во кои е иднината на оваа прекрасна држава, тие одлучуваат за нејзината иднина... тие што имаат уште 5-10години живот, одлучуваат за некој што ќе живее уште 60-70год. Бецаусе фуцк логицс. Бог нека ги поживее.