Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 588251 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #4710 на: 14 Ноември 2024, 15:59:08 pm »
Проблем е првиот чекор.

Problemot e kur se trese vo ladna voda.
Станови нема бате Луки, станови под кирија во Немачка, особено без Schufa и kaution од 3-4к…

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6703
  • Бенве сие бенве
Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #4711 на: 14 Ноември 2024, 16:23:17 pm »
Значи има несторче, ама ти не исполнуваш услови :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1959
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #4712 на: 14 Ноември 2024, 16:34:46 pm »
Нека пушти коса .. 😂

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #4713 на: 14 Ноември 2024, 16:35:29 pm »
Канцелариска работа знае јазик, нема да му дува на скеле…

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4714 на: 14 Ноември 2024, 16:49:04 pm »
Ееее се сеќавам првиот пат кога заминав сам, слетав у туѓа земја, не знаеш на што си, спиеш во непознато, ако можеш и да заспиеш од мисли. Маки големи, не е за секој срансвото и печалбарскиот живот… Несторчето сака 6та брзина да ја убаци одма, не бива така, додека се дојде до автопатот многу шалтање има, некогаш и рикверс, а некогаш од 4та пак прва.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #4715 на: 14 Ноември 2024, 18:03:04 pm »
Нетфликс неможе се да опфати ,- џемс (Me) нема кај не ме ржеа кучишта кога слетав почнувајки од скандинвија па до пустињи и песоци да се разбереш со раце и нозе , но ме чока сана,баријако,тике бае, цота-цота кога група руси и грузијци се испотепаа ја да не сум ти знаел дека не се сакаат денови за раскажување зема цел бар запалија пијани луди ја мијам ваму садови  , талин доле пуца мраз писта мраз мраз минус дебел мајчице моја па вози сув ке вози здравје ми остана  него бог да поможе на  ангелчето од велес бог здравје да и даде од алборг само со ранче после наша дијаспора во скандинавија натка душа од жена кај незе ме згрижи ја младо 19 години она стара мома 37-38 ја лажам дека имам 31 хахаха само да даде смештај ја пердашев мила душа хаха отидов на раб па промашив зграда да се вратам назад  се изгубиов сите исти со цигли еј викам кај седам јас како назад да ја погодам море муке крваве несторче е на коњ бугарски пасош ја со години не доаѓав па депортации. Апсана со хелихоптер на градилиште ова сега е милина порано беше поим да најдеш работа што сеа ти праќа договор одиш у немачака амбасада печеш компири 12,13 еура за некој месец смениш работа продужиш таму виза офентал ајт ова е сеа премија.Него не е до пасош не до виза не му се работи на несторчете мило мои нозе м се крвави уште мажам мастови по 18 сати во шкорпионки што сум работел ...Да си ми живо и здраво него једино мечето ако сака да погурне некој месец да изгураш да дојдеш со џипо иначе три тачке па им сметал воздух не биле овие у кувајт на +50 кај генератори да видат што е пекол и загаденост од бурн питс. .... море море аздисаност

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4716 на: 14 Ноември 2024, 18:07:40 pm »
Првиот милион е најтежок. Кажи му Џимс.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14249
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4717 на: 14 Ноември 2024, 18:22:09 pm »
Проблем е првиот чекор.

Problemot e kur se trese vo ladna voda.
Станови нема бате Луки, станови под кирија во Немачка, особено без Schufa и kaution од 3-4к…
Сите сме немале,па со тек на време сме се снашле и за под наем,а и за свои.
Така да од седење во Мк нема да најдиш.Уствари можиш да најдиш ама ако работиш на случајот,а ако чекаш станот тебе да те најди е тогаш ќе си почекаш уште малку поќе.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4718 на: 14 Ноември 2024, 18:54:38 pm »
Работата е што напуштам сигурно работно место, односно канцелариска работа за која нема втора шанса, затоа по цел ден сум по огласи за станови и пишувам меилови. А ако заминам на несигурно тогаш може да се вратам со к.. в раце.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4719 на: 14 Ноември 2024, 19:00:43 pm »
Работата е што напуштам сигурно работно место, односно канцелариска работа за која нема втора шанса, затоа по цел ден сум по огласи за станови и пишувам меилови. А ако заминам на несигурно тогаш може да се вратам со к.. в раце.
Комуњариш несторе, нема ништо сигурно денес, фрлај ја крпата на пролет и бегај нагоре, сега е ладно, лошо е да се преспива на клупа.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4976
« Одговори #4720 на: 14 Ноември 2024, 19:09:13 pm »
Nie napustivme dve dobro plateni raboti vo MK i so malo dete. Taka da teraj, jebes vtora sansa. Sekako nema koj da im raboti vo MK, ako si ostail dobar vpecatok ke ti bide otvorena vratata ne daj boze.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14249
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4721 на: 14 Ноември 2024, 19:26:47 pm »
Абе дете ние не бевме голтари дур бевме во Мк.Заминавме од распад систем.
Сите сме биле вработени,некои со своја фирма,некои со факултет,некои без,ама сме решиле дека ни е доста.
Ти си бараш оправдување.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4722 на: 15 Ноември 2024, 01:11:34 am »
@nestor04 Абе батали овиа старци шо ти зборат, дој Скотје, ја ќе те згрижам, ќе им ебеме мајката на "староседелците" :D

#ЗАЕДНО #ПОСИЛНИ
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10425
« Одговори #4723 на: 15 Ноември 2024, 08:07:56 am »
@Carpathian Lord што е причината за рак на битолчани? Електраната ?
Не зна бате како можат прво дома да чадат со ќумурот, второ децата нимни ко че излезат истиот чад го дишат.
@Van Ја су дирекс на булевар, секоја сезона ја чиста терасата и буквално нај црна боја се крпчињата. Не можам да тврдам дека е од колите, но другара тераса е далеку почиста.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5287
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4724 на: 15 Ноември 2024, 19:19:04 pm »
Директ си над булевар? Па јас баш и кажав дека загадувањата од аутата најмногу се чуствуваат блиску до булеварите... Подалеку и не баш. Ама затоа ќумбињата и циганите? Ела види сам.