Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 658712 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #2685 на: 08 Февруари 2017, 22:51:57 pm »
Вонреден технички преглед, бутање сонда у ауспух, мерење издувни гасови и кој не задоволува норми пропишани во закон, АУТ!!! Simple as that! Нека каже некој дали на технички во било која станица мереле издувни гасови? Јас не сум сретнал. Ни во ПСС ни во АМСМ ни во сојуз на возачи. Башка што и на мајстори и на сопственици најлесно им е ако се јави дефект на катализатор или не дај боже на ПДФ филтер, сечи и настави со цевка. Скап дел е тој не се исплати да го поправаш или замениш со нов. И после воздухот загаден. Е па загаден! Од мене, од тебе, од Трајко, Петко... Од сите нас. Ич да не се чудиме.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2686 на: 08 Февруари 2017, 22:55:33 pm »
Какви коли поминуваат на технички...ПСС мислам дека кола без 2 тркала може да ти регистрираат

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2687 на: 08 Февруари 2017, 23:05:20 pm »
ako gledas taka treba 90% od ulici i patista, parkovi i zelenilo, pelagonija, granit nekoj del od mvr, vodovod granit i ostali javni pretprijatija da gi frlat tamcinjata i fapovite koi curat ko ludi, da ne zboram za divite taksisti, neregistriranite dzandari i ostala baggra....pak ke kazam mnogu plasticno razmisluvate treba promeni, no postepeno, nema uvoz na kanti, policija da stopira i ispraka na tehnicki vozila koi vidlivo cadat i apla se gleda deka se kanti, modificirani i sl, znaci si bara funkcioniranje na zakon...za toa treba vreme...i nova generacija..:)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2688 на: 08 Февруари 2017, 23:12:38 pm »
Прво тие мајсторите што ваѓаат катализатори/дпф треба да се казнат. Како бе "не ти треба"...??? Демек по паметен е од vw alfa fiat opel....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2689 на: 08 Февруари 2017, 23:39:34 pm »
Мајстор може шо сака да ти напраи, ама на технички не смееш да поминеш без да ги задоволиш еко нормите според кои е произведено возилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #2690 на: 09 Февруари 2017, 00:04:21 am »
Сите да стаат плинче! :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2691 на: 09 Февруари 2017, 01:08:34 am »
Мајстор може шо сака да ти напраи, ама на технички не смееш да поминеш без да ги задоволиш еко нормите според кои е произведено возилото.
I crevo za glicerin da mi ostavi labavo?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2692 на: 09 Февруари 2017, 01:11:29 am »
Да предефинирам: Мајстор може што сакаШ да ти напраи...(понатаму ист текст).
Ако ти остаил црево за глицерин лабаво, тогаш си ја однел колата на слаткар, не на мајстор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2693 на: 09 Февруари 2017, 02:08:11 am »
"Што сакаШ" е друга работа. Сепак негово е да ти каже дека тоа тука треба да стои, а не "што ќе ти е". Секако ако настојува муштеријата да го делне(отстрани) катализаторот тоа си е на негова одговорност.
Изгледа сум имал лоши искуства со сликари па затоа така изреагирав. Потполно се сложувам дека возилата треба да се функционираат така како што наложил произведителот. Али па аконвидиш што се^ треба да се тргне од сообраќај... Па зошто голем дел одграѓаните не можат да си дозволат нови коли.. Да не навлагаме натака..

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2694 на: 09 Февруари 2017, 08:56:21 am »
Мене ми мереа издувни гасови кога ја увезував колата во АМСМ. Во сообраќајната ми пишува и количина на тие честици итн.

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #2695 на: 09 Февруари 2017, 17:12:43 pm »
ako gledas taka treba 90% od ulici i patista, parkovi i zelenilo, pelagonija, granit nekoj del od mvr, vodovod granit i ostali javni pretprijatija da gi frlat tamcinjata i fapovite koi curat ko ludi, da ne zboram za divite taksisti, neregistriranite dzandari i ostala baggra....pak ke kazam mnogu plasticno razmisluvate treba promeni, no postepeno, nema uvoz na kanti, policija da stopira i ispraka na tehnicki vozila koi vidlivo cadat i apla se gleda deka se kanti, modificirani i sl, znaci si bara funkcioniranje na zakon...za toa treba vreme...i nova generacija..:)

Ако е тоа цената на чистиот воздух нека си е.е мајката целиот крш. МВР има релативно нови кобиња и патролни коли, Гранит ич не е за жалање пошто барокно ја реновира дирекцијата во центар итн, итн...И не е дека треба време, грешките намерно се направени во минатото. Закон имало и тогаш и сега ама никој не го почитува. За почеток добро би било на пр наместо 18% да има 5% ДДВ за хибриди и да се укине секаков вид акциза. Намалени или никакви трошоци за регистрација, односно технички, а за  кршевите  повисоки давачки отколку што коштаат истите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2696 на: 09 Февруари 2017, 19:11:02 pm »
Standard treba... standard... kolku % moze da si dozvolat tesla na pr ili hibrid...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2697 на: 09 Февруари 2017, 20:11:29 pm »
policija da stopira i ispraka na tehnicki vozila koi vidlivo cadat i apla se gleda deka se kanti, modificirani i sl

Прееска на раскрсницата кај Симпо застанаа еден до друг Пасат ТДИ сигурно не постар од 2014-та година и Голф 6-ка исто така не постар од 2012-та се закачија да се тркаат накај Карпош. Јас од зад нив тргнав и гледам облаци чад како дигаат и како смрди-корне на парафин.

Треба дебилите да се решат, од возилата не можеш да се одтарасиш, тие се дефектни по дизајн.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2698 на: 09 Февруари 2017, 22:42:05 pm »
Чистеле ДПФ, не се тркале.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2699 на: 10 Февруари 2017, 01:43:12 am »
Ги расипале vw....